arkadaşlar,bu sayfayı izliyorum sonuç olarak da buradan anladığım kadarıyla bir firewire kartı olmadan kameradan aktarma yapılamayacağını anladım ve digitus marka bir firevire kartı aldım.Yanında bir de Ulaed 8.0 gönderdiler.Fakat dv yi o kartı takmadan bilgisayara bağladığımda ulaed aracılığıyla görüntüyü bilgisayardan seyrettim.Sorum şu : 1.bilgisayarda bu kart var mıymış,ben bu kartı (ieee1394) boşuna mı almışım? 2.firewire kartını takmadan seyrettiğim görüntüleri kaydetmem mümkün mü?
Sana bir sorun olacak, Fire-wire Kartı takmadan ulead 8 ile hangi arabirimden görüntü izledin? USB mi? Yoksa tv kartına mı bağladın?
UsB 1.1 arabirimi eğer vcd kalitesi bana yeter dersen kamerandaki görüntüyü kaydetmek için yeterli ve eğer durum buysa evet, fire-wire kartını boşuna almışsın
Fakat kaliteli film isterim dersen firewire şart... UB 2.0 ı kameralara koymadılar hala...
+1 usb den görüntü aldıysan kaydedebilirsin fakat firewire ile daha kaliteli vcd ve çok kaliteli dvd kayıt yaparsın usb ile genelde kalite biraz düşük olur ve bazı sistemler de görüntüde takılma sorunları çıkarır... eğer firewire kartını takmadan firewire kablo ile görüntü aldıysan doğal olarak firewire onboard olarak senin anakartta mevcutmuş diyebiliriz...bu durumda ulead cdsini kopyalayıp firewire kartını geri verip mutlu yarınlara doğru ilerleyebilirsin
teşekkür ederim arkadaşlar. sağolun.
arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışsınız sağolun var olun ama ben daha da bilgilenebilmek ve sizin kesin cevap verebilmeniz için anakart ile ilgili bu tanıtım bilgilerini de vermek istedim.
Özellikler: ABIT SG72 SIS661FX DDR SES+VGA+LAN 8X
Marka:ABIT Model: İşlemci:Intel Pentium 4 Socket478 (800/533/400 MHz FSB) Bellek:2 DIMM DDR 266/333/400 desteği (Max. 2GB) Ide çıkışları:2 x Ultra DMA 33/66/100/133, 2.88MB destekli disket sürücü Comm. Port:1 x Serial, 1 x Parallel, 1 x VGA bağlantısı, 4 x USB 2.0, 10/100M LAN Görüntü çıkışı:SIS Real256E yüksek performanslı grafik işlemcisi (256-bit 3D / 2D Hız.) Max 128MB Ses çıkışı:AC'97 6 kanal ses CODEC Lan çıkışı:Anakarta entegre PCI Fast Ethernet kontrolcüsü, ACPI destekli 10/100M Genişleme Yuvaları:1xAGP(8x/4x), 3xPCI Bios:Award BIOS Protect özelliği destekli Diğer özellikleri:STR (Suspend to RAM) desteği, Hardware Monitoring ? Fan hızı, Voltaj, CPU ve System sıcaklığı, Keyboard ve Mouse Power On Yapı:Micro ATX form factor
Çok güzel... Bir önceki post'umda "sorum" yerine "sorun" yazmışım.
Sen USB portuna taktın sanırım Fire-wire kartına taksaydın DVD kalitesinde film yapabilirdin,
USB ye taktığın için VCD kalitesinde aktarım yaptın...
İlk postun tekrarı oldu ama ne öğrenmek istiyorsun?
scatty Ankartında opsiyon olarak alınmadıysa firewire yok dostum..