Şimdi Ara

BIOPIC USB PİC Programlayıcı aldım bazı sorularım var içeri buyrun !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar geçen cuma kadıköy yazıcıoğlu pasajından EL-KO elektrikten (kapıdan girişte tam karşıdaki) BIOPIC USB PIC programlayıcı aldım...

xp sistemde denedim sorunsuz çalışıyor taktığım pic leri tanıyor. yanlız kalibrasyon yerinde bir sıkıntı var gibi neden derseniz kulanım kılavuzunda kalibrasyon ayarları diye bir bölüm var ama benim aldığım kartta aktif edilmemiş bazı uçlar var...

yazıda bahsi geçen zener diot benim devrede yok takılmamış + ICSP olarak kullanmak istediğim çıkışta da herhangi bir soket falan yok...

işte benim usb pic programlayıcımın resimleri

bu saydıklarımın olmaması bir sorun teşkil edermi arkadaşlar bu işe daha yeni el attım... Yardımcı olursanız çok sevinirim...
     BIOPIC USB PİC Programlayıcı aldım bazı sorularım var içeri buyrun !!! BIOPIC USB PİC Programlayıcı aldım bazı sorularım var içeri buyrun !!!

• biraz hort olacak ama hani sende pic programlayıcı yoktu ...
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Konu hort olmuş... İyi de olmuş yardımcı olalım.

Devre üzerinde ICSP bağlantı yeri var. Maliyetten kaçılarak, boş bırakılmış.

Erkek pin header dan (1 sıra 40 adetllidir) 5 adet kopartarak devreye lehimlerseniz. ICSP bağlantı yerini kullanarak programlama yapabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 25 Mart 2015; 19:45:22 >
  • Merhaba. Konu hort olmuş benim de tam bu konuyla alakalı bir sıkıntım var.
    Aşağıdaki adresteki pic programlayıcıyı aldım.Bugün elime ulaştı.Sitede almadan önce paket içeriği olarak CD de vardı ama kutuyu açınca çıkmadı.Sorduğumda da bana CD yollamıyoruz artık güncellendi paket içeriği dediler.Sonra siteden de kaldırdılar.Neyse ben Usburn 1.12 yi indirdim ama PIC i tanımıyor bir türlü. Taktığım PIC 16F84A verdiği hata " ## this PIC-ID 0x0000 is not in database ".Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek var mı?

http://www.malzemeyeri.com/BlackPic-USB-Pic-Programlayici,PR-96.html

• cmsnmz kullanıcısına yanıt
    MCU tanınmıyor. Yanlış takılmış veya bozulmuş olabilir.
  • sorulara cvp vereyim evet bende var PIC programlayıcı windows 7 de de kurdum çalıştırdım ama alalı 1.5 sene oldu halen PIC programlayamadım

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    integer Yüzbaşı 3 ay önce merhaba 1 adet pic18f2550 programlamam lazım brenner yapmak için elinde programlayıcı varmıdır?

tda 1562q Yarbay 3 ay önce malesef kardeş bende yok

bak ben sana mesaj atmışım sen bana yok demişsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • integer kardeş kafa yerinde değilki ne yazdığımızdan haberimiz yok kusura kalma
  • Selam

Bu pic programlama işine bende mi bulaşsam? Arduino ile arasında bir fark var mı?

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Sorunu hala çözemedim.Yenii PIC aldım denedim yine olmadı.Uyumluluk ayarlarını sırayla denedim yine çalışmadı.Boştayken 16F84A var diyor.Gerçek 16F84A yı takınca tanımıyor.Bazı ayarları resimlerdeki gibi değiştirdim ama yine olmadı.Ne yapmam gerekiyor, bir fikri olan var mı?
     BIOPIC USB PİC Programlayıcı aldım bazı sorularım var içeri buyrun !!! BIOPIC USB PİC Programlayıcı aldım bazı sorularım var içeri buyrun !!!

• cmsnmz kullanıcısına yanıt
    kalibrasyonda bir sıkıntı var. vpp düşük. Muhtemelen kullandığınız bobinde veya transistörlerde bir sorun var
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.İnternetten almıştım bunu.Geri iade edecem artık.
  • usburn programını sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırmayı denedin mi kardeşim.Bende genelde hatayı ondan yapıyor usburn. Bi dene öyle daha doğrusu hep yonetici olarak çalıştırman gerekiyor. e. yöntem de brenner driver larını bi yenilemeyi dene
  • Herşeyi denedim bütün uyumluluk modlarını, yönetici olarak çalıştırmayı, sürücüleri kaldırdım farklı versiyonlarını kurdum gene olmadı.En son hocaya soracam o da yapamazsa geri yollayacam artık.
  • yaw geçen bizde bi 16 f pik programlayalım dedik hex felan hersey var meğersem pic prog cihazı sadece 8618 türü entegrelere yazılım atabiliyormuş.akşama kaadar parçaladık kendımızı sonradan öğrendık ınglızce bıraz kıt olunca yani demem kullanım klavuzu varsa pıc atabıldıgınıze emınmısınız basıma geldı o yüzden yazdım :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.