Şimdi Ara

İETT Otobüsünde Yaşadığım Olay (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
3.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ot

Tabiki böyle yapacaktın. Biz 1.80 Kaslı mavi gözlü sarışın yakışıklı çocuklar olarak hep yaparız bunu.

1.90
  • Başlıkta iettyi görünce aklıma geldi dün gece durakta bekliyorum (gece dediğim saat tam 21.04) önümden bi otobüs geçti şu 11a 99b tarzı isim yazılan yere, hem ön hemde yan tarafa büyük harflerler HASTASIYIZ DEDE yazmış ulan dedim noluyo O satte dışarda olan varsa bulgurludan ümraniyeye doğru gitti belki görmüşlerdir ışıkta falan takılsaydı ss koyardım ama maalesef.
  • Görev Başarıyla Tamamlandı Tebrikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarıyerde tüm otobüsçüleri tanırım. otobüse bindiğimde akbile elim bile gitmez. hep beleşten gezerim anlıycan. şimdi bana kul hakkı adaletsizlik falan diye gelmeyin. ben biniyorum otobüse 5 dk yol gidicem diyelim. adam biniyo 2 saatlik yol gidiyo aynı para. yada benim bindiğim otobüsler hep eski püskü. adam biniyo klimalı otobüste serin serin gidiyo aynı parayı veriyo. hani nerde kaldı adalet.. zaten otobüslerin bu kadar pahalı olması ayrı bi konu. onu hiç açmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 7 Ağustos 2012; 18:32:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senged

sarıyerde tüm otobüsçüleri tanırım. otobüse bindiğimde akbile elim bile gitmez. hep beleşten gezerim anlıycan. şimdi bana kul hakkı adaletsizlik falan diye gelmeyin. ben biniyorum otobüse 5 dk yol gidicem diyelim. adam biniyo 2 saatlik yol gidiyo aynı para. yada benim bindiğim otobüsler hep eski püskü. adam biniyo klimalı otobüste serin serin gidiyo aynı parayı veriyo. hani nerde kaldı adalet.. zaten otobüslerin bu kadar pahalı olması ayrı bi konu. onu hiç açmıyorum.

diger tarafta sana klimalı bir otobus ayarlarlar

• quote:

sarıyerde tüm otobüsçüleri tanırım. otobüse bindiğimde akbile elim bile gitmez. hep beleşten gezerim anlıycan. şimdi bana kul hakkı adaletsizlik falan diye gelmeyin. ben biniyorum otobüse 5 dk yol gidicem diyelim. adam biniyo 2 saatlik yol gidiyo aynı para. yada benim bindiğim otobüsler hep eski püskü. adam biniyo klimalı otobüste serin serin gidiyo aynı parayı veriyo. hani nerde kaldı adalet.. zaten otobüslerin bu kadar pahalı olması ayrı bi konu. onu hiç açmıyorum.

Her 5. binişinde basabilirsin adaletine göre...
  • helal olsun dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bookill -- 7 Ağustos 2012; 18:49:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4flee

Merhaba arkadaşlar İETT'nin belediye otobüsünde yaşadığım olayı paylaşmak istedim. Okuduktan sonra belki bu kadar tepki vermeme şaşıracaksınız o yüzden baştan söyliyeyim; haksızlığa göz yuman biri değilim. Okuduktan sonra daha iyi anlayacaksınız. Her neyse konuya geçeyim:

İş çıkışı bindim otobüse gidiyorum. Otobüs ağzına kadar dolu. Geçtim akbilimi bastım şöförün hemen yanında duruyorum. 2 durak sonra bir adam bindi. Şöförün bir tanıdığıymış meğer. Selamlaştılar falan. Her neyse. Adam çıkardı tam akbil basacak, şöför buna engel oldu. Adamın elini iterek "Dur ya basma dedi." Adamda sesini çıkarmadı ve akbilini cebine koydu. Ben şok oldum. Tepki versemmi vermesem mi diye 10 saniye düşündüm sonra dedim Biz mal mıyız o kadar basıyoruz adam basmıyor dedim Sesimi çıkardım. B(Ben) Ş(şöför) (Y)yolcu

B- Abi sen neden akbil basmadın ?
    Ş- Basmadı işte kardeşim tanıdığım o benim.
    B- Olur mu abi öyle şey bu belediye otobüsü değil mi biz basıyorsak o da basacak.
    Ş- Basmıyor kardeşim misafirim o.
    B- Ne demek misafirim burası belediyenin otobüsü burda misafirlik olmaz. İlla misafirim diyoran git çay çorba ısmarla.
    B- (Yolcuya dönerek) Abi basar mısın şu akbili koca otobüs bastı sende basacaksın.
    Y- Tamam kardeşim haklısın
    Ş- (Yolcu tam akbil basacakken) Ya bıraksana abi basma ben basma diyorsam basma.
    B- Olur mu abi öyle şey koca otobüs enayi mi ? Basmazsan şikayet ederim
    Ş- Tamam kardeşim yap sen şikayetini akbil bastırmadı dersin

Baktım adamın şikayetten korktuğu yok mecbur başka yol aradım ve dedim ki

B- Madem o basmadı bende geçerim buraya (akbil makinasının önüne geçtim), bundan sonra binen hiç kimse akbil basmaz dedim (O sırada kadının biri bindi tam akbil basacak arkamdan uzanmaya çalışıyor) Dur abla basma haksızlık var bu adam basmadıysa sende basmayacaksın. (Kadın ne olduğunu anlamadı tabi)
    Y- Ya tamam sorun değil basarım ne olacak dedi

Şöför de baktı işler büyüyecek bu sefer basmasına mani olmadı adam bastı akbilini sonra kadında bastı. Kadının bindiği duraktan 1 sonraki durak benim duraktı zaten. İnerken tabi kapanışı yapmasam olmazdı.

B- Abi bak kaç yaşına gelmiş adamlarsınız kul hakkı yiyorsunuz. 1 - 2 TL küçümsemeyin çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar bir gün. En büyük günahlardan biri kul hakkıdır . Bunun hesabını veremezsiniz öbür tarafta.
    Y- Tamam kardeşim haklısın kusura bakma
    B- (Otobüsten inerek) Hadi kolay gelsin.
    Ş- kem küm cüm hüm müm

No: Yaş 20, Şöförle adamda 28-30 civarı falandı

Edit : Otobüsten inince geçtim önüne (otobüs durakta yolcu alırken) telefonumu çıkardım plakasını alıyormuş gibi yaptım. Maksat artistlik

Ayrıca otobüsten inicede çok rahatladım valla. Eğer adam gözümün önünde akbil basmadan yolculuk etseydi kendimi çok pis enayi hissedecektimm

Türkiye böyle hadi bunu engelledin diyelim bi dahaki sefere engelleyebilecek misin? Hepsini engelleyebilecek misin? Resmen osmanlının dağılma dönemini yaşıyoruz. Adam kayırmalar, torpil işleri... Bazen keşke atalarımız bu ülkeyi kurtarmasaydı diyorum. Ne güzel ingilizlerin amerikalıların himayesinde yaşardık. En azından medeni olurduk.

• otobüste insan böyle şeyler yaşıyor ve acaba sesimi çıkartsam nasıl olur diye hayal kuruyor

bunlarda acaba olanından olmasın
  • Gerçekten takdir-e şayan bir durum.

Tebrik ederim.
  • varya helal olsun moruk şu yaptığını çoğu adam yapamaz özgüvende tavan yapmıştır şimdi sende
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesar

quote:

Her 5. binişinde basabilirsin adaletine göre...

tabi hiç basmıyo değilim zaten. tanımadığım şöför falan olunca yada canım sıkılınca ara sıra basıyorum. maksat akbil pas tutmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 7 Ağustos 2012; 19:38:20 >

• bide nefret edılecek kıslıkte ınsanlar var bız maca gırmek ıcın bılet kuyruğunda bılet alır o bıletle sıraya gırıp sıra beklerken polısler kendı tanıdıklarını barıyerı açarak bıletsız alıyorlar.BU ınsanlar ********'dur.Allah varsa yukarıda o polısın belasını versın tum trubun enayı para verıp sıraya gırıyor o polıslerın tanıdıkları evlıya ya cettini köceğini *****lerım.Allahsız kıtapsızlar.
  • gerçekten helal olsun walla tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

sen işyerine gelen dostuna çay kahve ikram etmiyor musun? bu otobüscüde dostuna bi jest yapmak istemiş adamı niye küçük düşürüyorsun? bnce yanlış davranış

Kendi çayımı çöreğimi ikram ederim. BELEDİYENİN DEĞİL ! Ona da söyledim zaten bunu misafirinse git çay çorba ısmarla diye. Belediyenin altına zimmetledği otobüsle bir şey yapması haksızlıktır.
    Babasının yeri mi ora yol geçen hanı gibi kafasına eseni bindirecek ? Kim bilir belkide garibanın biri gelse "Param yok abi binebilir miyim ?" dese bindirmezdi. Ama tanıdığa gelince jest yapacakmış öyle mi ? Güler geçerim buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4flee -- 7 Ağustos 2012; 20:08:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

kılın önde gidenisin.. bi temiz dayak yeseydin keşke

+sonsuz
  • Babam emekli olmadan önce bunu babamın çalıştığı otobüste yapsan o otobüsten inen sen olurdun kaldı ki bu olayı sırf orada artistlik yaparak değil rahatsızlığını amirliğe bildirerekte vicdanını rahatlatabilirdin
  • quote:

Bu arada yanımda 2 aylık kız arkadaşımda vardı. Daha yeni yeni tanıyoruz bir birimizi Birazda ondan gaz aldım diyebilrim. Otobüsten inince çok beğendi cesaretimi öve öve bitiremedi. Çok pis totom kalktı lan

Açık sözlü insanları severim.. bu tabii en başta yetiştirilme şeklinden belli birazda kişilikle ilgili... yaşın kaç bilmiyorum açıkcası ama seni yetiştiren anne babanın ellerinden öperim
  • iyi olmuş fazla da çirkeflik yapmak iyi değil ama torpil olayı da iyi değil tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: punısher17

Babam emekli olmadan önce bunu babamın çalıştığı otobüste yapsan o otobüsten inen sen olurdun kaldı ki bu olayı sırf orada artistlik yaparak değil rahatsızlığını amirliğe bildirerekte vicdanını rahatlatabilirdin

Valla kardeşim hiç bir güç beni otobüsten indiremezdi. Eğer şöför öyle bir şeye kalksa koca otobüsün benim arkamda yer alacağından eminim. Ayrıca adamı başta şikayet etmekle uyardım zaten. Ama hiç tınlamadı bile. Defalarca git istediğin yere şikayet et ne olacak vs. sürekli bir şeyler söylendi. Bende tamam şikayet edicem dedim ama baktım şikayetle olacak gibi değil. Mecbur bende öyle yaptım.

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

quote:

Bu arada yanımda 2 aylık kız arkadaşımda vardı. Daha yeni yeni tanıyoruz bir birimizi Birazda ondan gaz aldım diyebilrim. Otobüsten inince çok beğendi cesaretimi öve öve bitiremedi. Çok pis totom kalktı lan

Açık sözlü insanları severim.. bu tabii en başta yetiştirilme şeklinden belli birazda kişilikle ilgili... yaşın kaç bilmiyorum açıkcası ama seni yetiştiren anne babanın ellerinden öperim

Yaşım 20, teşekkür ederim saolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4flee -- 7 Ağustos 2012; 22:56:09 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.