Şimdi Ara

İhracat Yapacağım Tavsiyelerinizi Bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çelik kapı imalatı sağladığım bir şirketim mevcut. Ancak İhracat konusunda yeniyim ve Almanya'da bir kişiyle anlaşma sağladık fakat internet üzerinden araştırdığımda net bilgiler elde edemedim. Bileniniz varsa bana yardımcı olabilir mi?
    Sorunlarım şu şekilde;
    - Şahsa satış işlemi sağlayacağım için ihracat belgesi gerekli midir? Gerekli ise nereden alabilirim?
    - Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun olması gerekli midir? CE yazısı belgesini almak durumunda mıyım? Almak zorunda isem nereden alacağım? Araştırmalarım hususunda yurt dışı pazarına sunulmayan ürünlerde CE belgesi gerekmiyor.
    - Bana gerekli olan farklı belgeler var ise bunlar nelerdir? En kısa yoldan çözümünü nasıl sağlayabilirim.

Yani açıkçası ben ürünleri buradan kargo firması ile gönderdiğimde, gümrük görevlileri ne belgeler istiyor(fatura vs haricinde).
    Sorunsuz bir şekilde ihracat yapmak istiyorum.

Bunların dışında çelik kapı ürünlerim de hırsızlığa karşı koruma belgesi denilen bir belge varmış. Araştırdım fakat nereden alınacağı konusunda bir sonuç bulamadım. Şayet bileniniz varsa;

Tüm bunlar için bana yardımcı olabilecek arkadaşlarım varsa çok sevinirim.

Tekrardan iyi geceler arkadaşlar.

• İhracat yapmayla gerçekten çok doğru bir karar almış olursunuz. Her şeyden önce kendinize bir gümrük firması bulun. Aradığınız tüm soruların cevabını alacaksınız. Naçizane tavsiyem siparişle beraber ön ödeme talep edin. Üretim bittiğinde yani mal tesliminde kalan ödemeyi isteyin. Çalışma şekliniz %50 ön ödeme %0 mal tesliminde şeklinde olabilir. Bunun dışında ek masraflarla zarar etmemek için teslim şekliniz fabrikanız teslim olsun ( ExWork ). Lojistiği firma kendisi ayarlasın. Onların kendi ülkelerinde çalıştıkları lojistik firmalarının Türkiye'de acenteleri var. Her ihracatta farklı firmaya vekalet vermektense Türkiye gümrüğü masraflarını siz karşılayın ve bunu müşteriye yansıtın ( eğer toplam tutar iyi bir meblağ ise yansıtmayın bile ). Güncel kara yolu ihracatı fiyatları 150 - 200 TL civarında.
  • Hocam eleman lazimsa ben gelebilirim
    Lakin 4000 den asagi calismam ona göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamin

İhracat yapmayla gerçekten çok doğru bir karar almış olursunuz. Her şeyden önce kendinize bir gümrük firması bulun. Aradığınız tüm soruların cevabını alacaksınız. Naçizane tavsiyem siparişle beraber ön ödeme talep edin. Üretim bittiğinde yani mal tesliminde kalan ödemeyi isteyin. Çalışma şekliniz %50 ön ödeme %0 mal tesliminde şeklinde olabilir. Bunun dışında ek masraflarla zarar etmemek için teslim şekliniz fabrikanız teslim olsun ( ExWork ). Lojistiği firma kendisi ayarlasın. Onların kendi ülkelerinde çalıştıkları lojistik firmalarının Türkiye'de acenteleri var. Her ihracatta farklı firmaya vekalet vermektense Türkiye gümrüğü masraflarını siz karşılayın ve bunu müşteriye yansıtın ( eğer toplam tutar iyi bir meblağ ise yansıtmayın bile ). Güncel kara yolu ihracatı fiyatları 150 - 200 TL civarında.
    Hocam gümrük firması şart mıdır? Şahsa satış yapacağım çünkü.
    Siparişle ilgili zaten ön ödeme %50 kargoya vermeden %50 şeklinde anlaşma sağladık.
    Tutarı yüksek tuttum zaten 250 bin üzerinde ancak yol ve vergiyi kendim ödeyeceğim sıkıntı yok. Karayolu tır üzerinden düşünüyorum çünkü 60ya yakın kapı ve mutfak dolapları olacağı için minimum 1 tır ile gönderim olur, 150-200 tl olduğuna emin misin ben o kadar düşük sanmıyorum. 10 bine kargo firması ayarlasam öpüp başıma koyacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Hocam eleman lazimsa ben gelebilirim
    Lakin 4000 den asagi calismam ona göre
    Ustabaşı elemanlarımıza 4k ücret veriyoruz.
    Genel olarak usta olduğun iş nedir hocam?
  • Klaore K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, mesajınızı şimdi gördüm. Şahsa satış yapacaksınız ama bir tır mal gümrükten evraksız nasıl çıkacak? Ben şirketsel ihracatı bildiğimden şahıs üzerinden nasıl yürür en iyisi bir gümrük müşaviri ile görüşmeniz. Benim bahsettiğim 150-200 TL beyanname ücretiydi lojistik değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klaore

Ustabaşı elemanlarımıza 4k ücret veriyoruz.
    Genel olarak usta olduğun iş nedir hocam?

Alıntıları Göster
    Usta yiyici
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gümrük müşavirin olmak zorunda. En iyi bilgiyi onlardan alırsın.
    Zaten gümrük müşavirlerine ödenen hizmet bedelleri işin hacmi yanında komik kalıyor. Ayrıca kendin uğraşmak zorunda kalmıyorsun.
    Lojistik için kiminle anlaştıysan onların da tanıdığı firmalar vardır.

Ayrıca mevzuatı iyi incelemeni tavsiye ederim. İhraç edeceğin mal için alman gereken standarda uygunluk belgeleri olabilir. İlgili standartları araştır. Buyur senin için buldum,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Gümrük müşaviri ile anlaştım her şey dahil bin tl gibi cüzi bir rakama. Velaketimi verdim benim yerime tüm evrakları çıkarttılar. İlginize teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    10k tl 1500 euro yapar ki almanyaya imkanı yok. Ayrıca yük full tır mı yoksa parsiyel mi gidiyor? Birde hangi şehirden yüklenicek. Uluslararası lojistikle uğraşıyorum o yüzden soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1767EA2F

10k tl 1500 euro yapar ki almanyaya imkanı yok. Ayrıca yük full tır mı yoksa parsiyel mi gidiyor? Birde hangi şehirden yüklenicek. Uluslararası lojistikle uğraşıyorum o yüzden soruyorum.
    Full tır gidiyor. 25k fiyatı var tırın. Kargo firmaları gramaja kiloya göre gönderiyor ama nakliye firmaları direkt tır gönderiyor 25k fiyat istiyor ister tırı doldur ister 1 kağıt gönder farketmiyor. İstanbuldan gönderilecek.

• quote:

Full tır gidiyor. 25k fiyatı var tırın. Kargo firmaları gramaja kiloya göre gönderiyor ama nakliye firmaları direkt tır gönderiyor 25k fiyat istiyor ister tırı doldur ister 1 kağıt gönder farketmiyor. İstanbuldan gönderilecek.

Alıntıları Göster
    1 tır kapıyı kaça satıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

1 tır kapıyı kaça satıyorsun?

Alıntıları Göster
    O tamamen müşteri isteğiyle oluyor. Biz 22 oda kapısı 3 çelik kapı 1 bina giriş kapısı, 250 mt süpürgelik, prekast dış cephe, demir korkuluk, mutfak ve banyo dolapları 3er adet giriş sütunlar vs vs daha çok kalemi var 700 ile 800 arası bi fiyat çıkarttık işte. Sadece bir tır kapı değil extraları çok.

• quote:

O tamamen müşteri isteğiyle oluyor. Biz 22 oda kapısı 3 çelik kapı 1 bina giriş kapısı, 250 mt süpürgelik, prekast dış cephe, demir korkuluk, mutfak ve banyo dolapları 3er adet giriş sütunlar vs vs daha çok kalemi var 700 ile 800 arası bi fiyat çıkarttık işte. Sadece bir tır kapı değil extraları çok.

Alıntıları Göster
    iyimiş kaç lira kar bıraktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

iyimiş kaç lira kar bıraktı

Alıntıları Göster
    Bıraktı bişeyler hocam Allah bereket versin.

• quote:

Bıraktı bişeyler hocam Allah bereket versin.

Alıntıları Göster
    300k bıraktımı ?
    4k euro normal zaten İtalya vs de o fiyatlara gidiyor. Balkanlar ve Romanya veya Rusya satışın varsa ya da olur ise irtibata geç benimle. Biz oralara çalışıyoruz yardımcı olmaya çalışırım her konuda.
  • Teşekkürler hocam. Ukrayna ile olabilir kesin bir şey yok şuanlık eylül sonunda görüşme yapacağız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.