Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nibera Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.027
Cevap
40
Favori
81.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstinaf edilirse istinaf dilekçesi tebliğ edilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezzzzx S kullanıcısına yanıt
    2-3 ay içinde şu tarihte şu mahkemede ifade verin diye kağıt gidiyor tanıklara, onlar da gidip ifade hakimin sorularını cevaplıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birde kiracının tanıklari şehir dışından ama kiracının mi talimatla dinlenmesini talep etmesi lazımkiracinin tanıklarının dinlenmesine karar verildiginde..yoksa bizim mahkeme direk talimat mi yazar başka şehirde diye..çünkü eminim kiracı ses çıkarmayıp sonraki celse şehir dışında talimatla dinlensin diye uzatma cabasina girebilir

• İnşallah okadar sürmez..

Benim kiracım da istanbulda ikamet eden bir tanık bildirmişti. O zaman avukatıma prosedürü sormuştum. şöyle açıklamıştı:

Mahkeme istanbuldaki adliyeye talimat yazıyor. o adliye de uygun bir tarihe/saate gün veriyor. tanığın evine tebligat gidiyor. o tarihte tanığın ifadeye gitmesi bekleniyor. diyelim ki gitmedi, bazı hakimler o tanık dinleninceye kadar kararı bekletebiliyormuş. yakalama kararı çıkartıyorlar ve adamı yakalayıp zorla ifadeye götürüyorlarmış. vs......

baya sıkıntılı bir iş.

Ama ihtiyaç sebebi ile tahliye davasında, farklı şehirde yaşayan bir kişnin sizin ihtiyacınız hakkında tanıklık edebilmesi pek mümkün bir durum değil. mantıken düşününce. öyle bir talep gelirse, avukatınız hemen "muvafakat vermiyoruz, itiraz ediyoruz, başka şehirde yaşayan bir kişi ihtiyaca tanıklık edemez... diye atılsın. belki hakim reddeder.

Sizin ihtiyaç sebebiyle miydi, konu neydi

• _oSo_ kullanıcısına yanıt

Evet ihtiyaç sebebiyle kiradayim ve başka evim yok

• nibera N kullanıcısına yanıt

Yani diyelimki bir celse daha uzatmak için tanığına belirlenen günde gitme dedi..yakalanıp zorla getirilmeye degermi belki o an daha önemli bir zamanına denk gelecek tanığın..birde ne ben ne avukat hakimin, tanık talebini reddebilecek potansiyeline sahip olduğunu sanmıyoruz öyle hissettirdi.

• 11 aralıkta tahliye taahhütnamesi ile açtığımız dava sonuçlandı tahliye kararı verildi.14 gün içinde istinaf yolu açık olarak.

23 aralıkta gerekçeli karar yazılmış.dosya masrafları 3600 tl ve 18000 tl vekalet ücreti davalıdan alınarak davacıya verilmesine karar verilmiştir diyor.

1)bugün 14.gün e devlette henüz istinafa gittiğiyle ilgili bir durum göremedim.istinafa gitse hemen düşüyor mu ?

2) bu dosya masrafları ve vekalet ücretini ben mi alacağım avukat mı alacak ?

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt

İlk sorunuza gerekçeli karar sonrası taraflar arası tebligat,icra dairesinde tehiri icra mehil vesikası vs.durumlar sebebiyle belli bir zaman oluyor hemen düşmüyor..

2.cise dosya masrafları hazineye irat kaydına diyor genelde ve avukat ucretide sizin değil avukata ait oluyor

• RavenoLL R kullanıcısına yanıt

merhaba,

istinaf basvuru süresi gerekceli kararin tebliginden itibaren başlıyor. gerekceli kararin taraflara tebligi ise mahkeme tarafindan otomatik olarak yapılmıyor. sizin mahkemeden gerekceli kararin taraflara tebligini talep etmeniz gerekli. bunu yapmadıkça teblig edilmez ve istinaf basvuru suresi baslamaz. zaman kaybetmeden tebliğ ettirin.

• Merhaba. Kiracı tahliye davası 19 kasımda görüldü yeni öğrendik 25 kasımda katip yazmış tahliye kararını. Bir ay geçti aradan bu süre zarfında baktığımızda e devlette hala karara çıktı yazıyor. Avukata sorduk avukat dünden itibaren 19 gün sayın 5 gün tebliğ 14 gün de istinaf başvuru süresi eğer başvurmaz ise icra başvurusu yapacağız dedi. Anlamadığım konu geçen ay yazılan tahliye kararı ki katip bunu 1 ay süre içinde yazabilir diye biliyorum ancak 6 günde yazmış. Haliyle bunun tebliğ edilmesi gerekmiyor muydu? Süre çoktan dolmuş olması lazım. Avukat geç mi başvurdu ya da bilmiyor mu anlamadım neyi bekliyoruz bilen biri aydınlatabilir mi?

• RİCARDOQUARESMA R kullanıcısına yanıt

Bir üst mesajınızda da yazıyor aslında, tebliğ için sizin uğraşmanız gerekiyor.

• Avukat daha yeni yolladı bize kararı ve 1 ay gecikmiş oldu. Biz sürekli avukata sorduk ancak bir ay yazma süresi var katibin dedi sürekli halbuki çok erken yazılmış. Kiracı iyi niyetli olsa ihtiyacımız olmasa sorun etmeyeceğim de bir gün bile olsa geç kalmak istemiyorum. Avukatı iyi seçemedik sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RİCARDOQUARESMA -- 26 Aralık 2024; 9:39:31 >

Avukatınız 5 gün tebliğ derken neyi kastetti anlamadım. Avukatınızın mahkemeye gerekçeli kararın taraflara tebliği ile ilgili bir talep yazısı yazması gerekli. Bu talebi uyapta göreceksiniz. hemen yazsın. Sulh hukuk mahkemeleri talepsiz tebliğ işlemi yapmıyor.

• nibera N kullanıcısına yanıt

Bakalım neymiş durum öğreneceğim sanırım biraz geç kaldı. Tebliğ edilme süresi 5 iş günü demiş.

talep edilmezse sonsuza kadar tebliğ edilmez. avukatınızın talep dilekçesi uyapta var mı?

• Bilgisayardan mı giriş yapmam gerekiyor bilen var mı? E devlet üzerinden giriyorum dosya çıkmıyor uyapta

e-adalet adında bir uygulama var oradan da bakabilirsiniz.

Arada siz de takip edin dosyayı. Avukatın aksattığı/gözden kaçırdığı bir noktayı siz yakalayabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.