İstinaf hemen düşmeyebilir. Ama istinaf dilekçesi gönderirken harç ve masraf ödenir. Bu harç ve masraf makbuzu hemen görünür. Eğer süresi içinde bunları görürseniz, anlayın ki istinaf edilmiştir. |
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (100. sayfa)
-
-
Hocam nasıl yani??? 3 duruşmadan beri neden ön inceleme tamamlanıp tahkikata geçilmedi.??? Kusura bakmayın çok soru işareti oldu...
-
Ankara 37. BAM için Aralık 2024 başı sorduğumda 2023 yılı 1900 lu dosyalardayız denmişti. toplamda 2023 için 2900 küsür dosya varmış. 2025 Adli tatiline kadar 2023 ler muhtemel bitebilir dendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşam bilgesi yamağı -- 27 Aralık 2024; 13:43:3 > -
Kiracimin kendisi avukat...ilk duruşma dava açıldıktan sonra 6.5 ay sonrasına verildi ve ilk duruşmaya rapor sunup mazeret bildirip gelmedi hakim mazereti kabul etti ve kiracimi davalı vekili gibi anlayıp 2 gün sonrasına gün verdi ve duruşmanın uyaptan öğrenmesine dedi..fakat 2.celseye gelmedi çünkü kiracı asil olduğundan durusma günün tebliğ edilmesi gerekiyor Muş..oda bunu fırsata çevirdi ve dediğim gibi 2.durusmayada bu sebeple katılmadı..hakim bu kezde 3.durusmayi ocak 30 a atıp duruşma günün kiracıya tebliğine karar verdi...bakalım bı aksilik olmazsa 3.celsede on inceleme ve benim taniklar dinlenecek..
-
Devlet olanak sağlasın bir kereliğine ödenecek harç ile dava diğer illere bölünsün. Sonuçta insanlar hak arıyor evin nerede olduğu önemli değil. Büyükşehirlerde haksızlık oluyor yıllar sürdüğü için kiracılar ona göre nasılsa 3-4 yıl sürüyor diyor. Aldığı kiranın 5 katı 10 katı ödenerek farklı illere taşınsın. Nasılsa kan emici kiracılar ev sahiplerinden bu miktarları talep ediyordu hiç değilse devlete gider. Anadolu’da 1 ayda gelecek dosya İstanbul’da 3 yıla Ankara’da 2 Bursa İzmir buralarda 2 yıllarda anca görülüyor. Gerçekten ihtiyacı olan insanlar oturdukları yer kira ise kaç katı kira ödüyor çektiği psikolojik sıkıntı da cabası. Hukukta eşitlik var ise büyükşehirlerde eşitlik yok yaysınlar her yere. O zaman görelim istinafcıları. Bir de hakim tahliye veriyor zaten bu duruşmalar 1.5 yıl sürüyor en az üstüne 2-3 yıl olayı insanı ev almaktan soğutuyor. Kiracılı eve çöp gözüyle bakıyorum artık. Gidip arabayı yeniler Sefa sürerim kafasındayım ya da arsa alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RİCARDOQUARESMA -- 30 Aralık 2024; 10:27:15 >
-
Bu ihtiyaç nedeniyle olan davaların büyük bir çoğunluğuda aslında ihtiyaçtan değil kira zammı yapamadıkları için açılıyor. Aslında dava sürecini uzatan genellikle bu aç gözlülük. Bu seferde gerçekten eve ihtiyacı olan ev sahipleri de mağdur oluyor.
-
İstanbul 35.sulh hukuk mahkemesine bugun gitmiş dosyam. 15 ekim karar tarihiydi. Yoğun bir daire mi biliyor musunuz? -
35 bölge adliye mahkemesi mi demek istediniz. Twitterda bir avukat mayıs ta yazmış da 2021 e bakıyorlarmış. -
Kesinlikle öyle zaten kira zammı konusunda anlaşamayanlar yüzünden gerçekten kirada olan gerçekten ihtiyaç halinde olan ev sahipliği mahkemelerde bu kadar zebil oluyor yargı süreci uzadıkça uzuyor
-
24 ay ile 36 arası yine bekleyeceksiniz maalesef. Gidin mahkeme kalemine durmunuzu anlatın. Beklemekle sıra gelmez -
merhaba.izniniz olursa bir soru sormak istiyorum.aralık ayında ev sahibimle kira artırımını telde konuştuk ,7 bin olan kiramı 14 bin yaptım,oda 15 bin olsun dedi ,muallakta kaldık.ben aralık ayında 14 bin yatırdım .geçen gün arabulucu aradı kira tespit davası açmış galiba,2019 aralıkta girmiştim 5 yılım doldu.
sormak istedigim ; madem dava açacak ben kiramı dava süreci boyunca kontratımdaki tefe tüfe oranından yatırsam bir sorun olmaz degilmi.aralık ayı tüfe oranı yüzde 60 .ben neden yüz yüz artırayım?..tabi ilk ay yatırdığım fazladan 3 bin tl yi nasıl alırım bilmiyorum..
-
Merhabalar..2022 nin kira bedeli üzerinden tekrar istinafa gidebiliyormu..kesinlik sınırının altında olması gerekmiyor mu..
-
Dün dosyamın bulunduğu BAM ile gidip görüştüm. Yarın kiracının talepleri ne ise kabul edip uzlaşacağım.
2024 dosyaları 2025te kolay kolay sonuçlanmaz bir şeyler değişmez ise.
Zira bana söyledikleri 2023 dosyalarının yarısına dahi gelememişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 1 Ocak 2025; 23:9:50 > -
Merhaba hangi bam acaba -
Merhabalar bizim 2022 dosyası fakat 2024 temmuz ayında usulden bozuldu .tekrar 15 ekimde duruşma oldu eksik harç tamamlatıldı. Şimdi tekrar istinafa gittiler maalesef. İstanbul 35.sulh hukuka göndermişler. Ne kadar sürer bilemedim. Evime geçemediğimden kiradayım. -
Bence acele etmeyin derim siz yolun neredeyse çoğunu bitirdiniz en fazla 1 sene daha sürerdi..belki bu süreçte kendiliğinden cikicak..sizin eviniz sizin karariniz tabiki..siz uzlaşma teklif ederseniz daha yüksekten atıp tutacaktır malesef😥
-
2022 de dava açtığımızda yeni zamlı kira bedeli ne kadardi
-
Ve İstanbul gibi bir bam in şuan 2023 dosyalarına bakması bile iyi bence çoğu kişi 2021/2022 dosyalarinda diolardi.
-
Faaliyet raporuna göre zaten hiç 2023 öncesi dosya gelmemiş, 2023te, 1200 tane 2023 dosyasına bakmışlar. Toplam 2023 dosya sayısı 5 bin.
Yarısına daha gelemediklerine göre 1000 civarı dosya bakmışlar bu yıl.
Demek ki 2500 tane 2023 dosyası duruyor, benimki 2024 ve 1000 küsürlerde.
3500 dosya var önümde ve yıllık hadi biraz performans arttırsınlar 1500 dosya baksalar bile 2 sene rahat beklerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 2 Ocak 2025; 11:18:57 > -
Bildiğim kadarıyla 55.bam Eylül 2023 te kuruldu..2023 te yani Eylül Ekim Kasım Aralık ta toplam 4 ayda 1200 dosya bakilmis diyorsunuz..peki 2024 yıl boyunca 1000 civarı dosya bakilmasinda bir gariplik yok mu..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X