|
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (101. sayfa)
-
-
Ve faaliyet raporu gerçeği yansıtmıyor çünkü ona göre Ankara'daki bamlar güya 2023 e 2022 den kalan 600/700 dosya sayısıyla devretmis öyle olsaydı çoktan 2023 bitmiş olurdu.şuan edindiğim bilgilere göre daha yeni 15.bam 2023/600 lerdeymis..
-
İşte orası sözün bittiği yer...iki sene daha bu stresi cekmektense uzlaşmak en mantıklısı geliyor hakkınızda inşallah hayırlısı olsun
-
Birde kiraciniz kendini vekillemi temsil ettiyor kendi mi ilgileniyor
-
Vekili ilgileniyor -
2700 TL idi -
quote:
Orijinalden alıntı: serpilkyr
2700 TL idiistinaf sınırının altında kalmaz mı? bence istinafa gidemez..
-
Bence on incelemede reddederler..
-
Değerli arkadaşlar geçen hafta ev sahibi bir arkadaşıma şahit olarak gittim ne acıdır ki doğru düzgün nedir ne değildir anlamadan dava 8 ay sonraya attı duruşma çıkışı arkadaşım epey gerildi haklı olarak adamcağız avukata dosya açılırken 60 bin lira vermiş ve dava nın ne zaman sonuçlanacağı meçhul avukat bey bundan sonra uyap üzerinden takip ederseniz daha iyi olur dedi ve gitti anladık ki bu işlerde ne ev sahibi ne kiracı sadece avukatlar kazanıyor -
Ama 2022 de dava açtım. 2700 *12 32.400 . istinaf dilekçe kaydı 28 kasımda yapıldı. 31 Aralık 2024 tarihinde sistemde göründü. İstinaf sınırı 28.250 hesaplanıyor sanırım. Bu şartlarda reddedilir mi bilemedim. -
Bugün görüştüm bana da istanbul 35. Hukuk 2022 lerdeyiz dedi. -
Hocam ihtiyacı sadece oturum olarak ta görmemek lazım.
Benim dairem var, kiracı ile mahkemeliğiz 2 yıldır sürünüyoruz,
Evi satmak, gelecek geliri oturduğum dairemin kentsel dönüşümüne aktarmak istiyorum,
İçinde kan emici varken ev değerinin altına belki de hiç pahasına satılacak, hatta satılmayacak,
Kimse kimsenin mülküne çökerek, başkasının servetiyle hayatını geçindirmemeli,
Resmen büyükşehirlerde insanlar adalet önünde hak aradığı için mağdur oluyorlar,
Benim kira tespit davamda hakim ilk duruşmada zabıta-belediye su idaresi v.b. emsal dairelerin kira sözleşme örneği istemiş, haliyle sevgili kurumlarımızın hiçbiri örnek vermedi, kimisi yanıtlamamış bile.
Eee ne oldu ? Bilirkişi yönlendirip +1,5 sene çaktı davaya. Şakamısınız ? Dava açılınca atayın bilirkişiyi, davalar yürüsün. Dosyaları uzatan bu ve bunun gibi uygulamalar fikrindeyim.
Aç gözlü ev sahipleri var mı ? Var. Lakin mülk adamın, sana uymuyorsa çıkar gider cebine göre mülkü kiralarsın, fırına, markete, kasaba, eczaneye, okul servisine "bu nasıl bu kadar artar" diyebiliyor muyuz ? Hayır, ee konu kira olunca neden bu söylenebiliyor ?
-
Teşekkürler bilgi için. En az 2 sene daha sürecek benim dava. -
merhaba. satma niyeti ve savunmasi ile ihtiyaç sebebi ile tahliye davasi reddedilir maalesef. cunku kanunen icinde kiraci olan bir mülkü satmaya engel yok. piyasa gercekleri konusunda haklısınız. ama hukuku bakış açısı böyle.
-
arabulucuda 18 bin tl yi kabul ettim.fakat arabulucu anlaşma belgesine; ''bir daha 5 yıl içinde kira tespit davası açılamaz ''ibaresi koydurttum ,ama ev sahibinin avukatı : zaten bu anlaşma tutanağı var diye beş yıl kira tespit davası açılamaz ,bu maddeyi eklemeyecegiz dedi..şimdi kararsız kaldım ,madem bu tutanak o anlamı taşıyor ,neden maddeyi eklemiyorsunuz ne sakıncası var ? yani kalkıp bana 2 yıl sonra tekrar kira tespit davası açacaksa anlaşmanın ne anlamı var? arabulucu anlaşma tutanağı bizi 5 yıl yeniden kira tespit davası açmadan koruyormu,korumuyormu ?bunu hukuki olarak nasıl ögrenebiliriz ,emsal bir karar varmı acaba?
-
Hayırlı olsun. Karşı tarafın avukatı doğru söylemiş. Ev sahibi 5 yıl kira tespit davası açamaz. Yalnız avukatınız olmadığından anlaşma tutanağına sulh hukuk mahkemesine gidip "icra edilebilirlik şerhi" almanız lazım. O zaman mahkeme kararına denk olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalnız Kovboy -- 5 Ocak 2025; 0:55:7 > -
teşekkür ederim.karşı tarafa hiç güvenmedigimden soruyorum ,madem 5 yıl dava açamıyor neden avukat bu ibareyi koymam diyor ..birde bundan sonraki artışları tüfeden mi yapacağım?
-
Kira artışı maksimum her ayın 3 ünde devlet tarafından açıklanan kira artış oranı kadar yapılabilir. Ev sahibinizle anlaşırsanız daha az da olabilir. Ama hiç bulaşmayayım o konulara derseniz kira artışınızın olacağı ay devletin belirlediği maksimum kira artış oranını yaparsınız. Her yerde yazıyor. Google'a "aralık 2024 kira artış oranı" yazarsanız aralık 2024 için yapılabilecek maksimum kira artış oranını görürsünüz. Bunu hesaplayan siteler bile var. -
quote:
Orijinalden alıntı: Yalnız Kovboy
Kira artışı maksimum her ayın 3 ünde devlet tarafından açıklanan kira artış oranı kadar yapılabilir. Ev sahibinizle anlaşırsanız daha az da olabilir. Ama hiç bulaşmayayım o konulara derseniz kira artışınızın olacağı ay devletin belirlediği maksimum kira artış oranını yaparsınız. Her yerde yazıyor. Google'a "aralık 2024 kira artış oranı" yazarsanız aralık 2024 için yapılabilecek maksimum kira artış oranını görürsünüz. Bunu hesaplayan siteler bile var.sn kovboy benim amacım kira tespit olayının hukuki olarak ortadan kalkması ,onu halledersek zaten tüfe artışı yasal hakkımı kullanacağım..arabuluculuk yapan bir avukattan sordum oda ,eger arabulucudaki anlaşma tutanağına bir daha 5 yıl kira tespit davası açılamaz ibaresi koydurmassan 1-2 yıl sonra tekrar tespit davası açabilir dedi..alt katımızda aynı durumda onunda avukatı demiş o ibareyi mutlak ekle diye..
-
dünya gazetesiİstinaf’ın yükü azalacak dava süreleri kısalacakhttps://www.dunya.com/sektorler/istinafin-yuku-azalacak-dava-sureleri-kisalacak-haberi-759146
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X