Şimdi Ara

III. Dünya Savaşı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
5.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında birkaç gücü unutuyorsunuz mesela Hindistan.Çok gelişme kaydeden bir ülke .Tamam silah teknolojisi falan gelişmemiş ama yine de göz ardı edilemez bir ülke.Doğu Asya daki Türk devletlerini de unutmamak lazım bana göre .Olası bir savaş durumunda bu ülkeler Rusyayı desdekler Kore de var
  • quote:

Orjinalden alıntı: vanzant

quote:

Orjinalden alıntı: nikotin_34

quote:

Orjinalden alıntı: mertekin

Dünyada savaşlar ilk başlarda toprak için yapılıyordu.
    Şimdilerde petrol için yapılıyor.
    Petrol rezervleri tükendiğindede nihai olarak su savaşları meydana gelecek.
    Hatta olası su savaşlarına dair yazılmış bir çok kitap var.(Hepsindede Türkiye merkezde)
    3. dünya savaşı toprak ve petrol için çıkmayacaktır.
    Muhtemelen su kaynakları üzerine bir nedenden ortaya çıkar.
    Çok büyük bir su kıtlığı olmadığı sürece 3. dünya savaşının çıkma ihtimali çok az.

su için savaşla çoook uzakta
    idrarın bile arıtılıp içilebildiğini düşünürsek

insanlar içecek birşey bulamazsa nssıl işeyeceklerde onu arıtacaklar...

dünyanın%70 sularla kaplıyken insanlar içecek bişey bulamayacak
    idrarı arıtan denizide arıtır

• quote:

Orjinalden alıntı: jamez

Rusyanin tarafinda olmaktan yanayim.Böyle bir tabloda en mantıklısı budur bana göre.
    Versinler elime colt + dg kanımın son damlasına kadar savaşırım.

Arkadasım bu Bir Savaş Counter Strike Oynamıyoruz.

Beyler bana kalırsa biraz konun derinine inerek analiz Ederseniz ABD nin Kârlı çıkacağı belli Rusya denen ülke Hiçbirşey Yapamaz ABD nin yanında Olursak oda Ters Düşüyor Tüm düşman ülkeler 3. Dünya savaşında o zaman Etrafımızda Olacaktır ABD Uzak olduğu için Bize pek Yardım Edemeyeceklerdir. Ama ABD Kessin kârlı olur Bknz. Japonyayı Savaşsız Askersiz Bir Bomba ile Susturdular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberpawN ~ -- 3 Ocak 2009; 16:24:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orjinalden alıntı: nymphea7

quote:

Orjinalden alıntı: moscow34

savaşı rusya kazanır türkiye esir düşer yada borçlandırılır çünkü 3.dünya savaşında atom bombaları konuşur,bizde sadece kıytırık füzeler var,bu zamanda piyadelerde işe yaramıyor! rusyanın buzul kısmı amerikaya yakın malum orada füzeler var,iranlada müttefik olursa tamamdır,dünya bir halt yiyemez,malum gazla petrolde rusyada,ama allah tabiki korusun halkımızı devletimizi savaştan!

kıytırık fuzeler ? sanıyosun...

Hocam ne olursa olsun füze bir kenara neredeyse en basit askeri parçaya kadar ithal ediyoruz, ne kadar şansımız olduğunu düşünüyorsun bu açıdan :).

hocam bir şeyler bilmiyorsan susuver....en basit parça derken.TR kendi öbüsünü,tankını,savaş gemilerini üretebilen bir ülkedir hemde öyle saçma sapan aletler değil dünya klasmanında en kaliteli savunma sanayi ürünlerini üreten ülkelerden biriyiz.En basitinden Aselsan'ın ürettiği hava savunma sistemleri Hollanda'da dahil olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildi.Aynı şekilde Türkiye Dünya'nın en büyük zırhlı araç üreticilerinden biri olma yolunda.

• quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

quote:

quote:

quote:

savaşı rusya kazanır türkiye esir düşer yada borçlandırılır çünkü 3.dünya savaşında atom bombaları konuşur,bizde sadece kıytırık füzeler var,bu zamanda piyadelerde işe yaramıyor! rusyanın buzul kısmı amerikaya yakın malum orada füzeler var,iranlada müttefik olursa tamamdır,dünya bir halt yiyemez,malum gazla petrolde rusyada,ama allah tabiki korusun halkımızı devletimizi savaştan!

Hocam ne olursa olsun füze bir kenara neredeyse en basit askeri parçaya kadar ithal ediyoruz, ne kadar şansımız olduğunu düşünüyorsun bu açıdan :).

hocam bir şeyler bilmiyorsan susuver....en basit parça derken.TR kendi öbüsünü,tankını,savaş gemilerini üretebilen bir ülkedir hemde öyle saçma sapan aletler değil dünya klasmanında en kaliteli savunma sanayi ürünlerini üreten ülkelerden biriyiz.En basitinden Aselsan'ın ürettiği hava savunma sistemleri Hollanda'da dahil olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildi.Aynı şekilde Türkiye Dünya'nın en büyük zırhlı araç üreticilerinden biri olma yolunda.

Anlıyorum hocam, bu sebeple sağdan soldan tank, helikopter alıyor olsak gerek

• quote:

quote:

quote:

quote:

istediğin kadar zırhlı aracın olsun.. devir artık kimyasal ve biyolojik savaş devri türkiyeden zamanında amerikaya 100bin tane mi ne kan örneği gitmişti.. şimdi amerikalı bilim adamları bi virüs üretse, sadece türklere özgü bi gen yakalasalar, iş bitti işte

• quote:

1-lütfen hangi ülkeden helikopter yada tank alındığını da belirtirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 3 Ocak 2009; 16:36:48 >
  • anlayamıyorum bu kadar savaş bağımlısı bir ülke olduğumuzu arkadaşlar bu lafa benzemez savaş tak diye tepenize bindimi gece gündüz yalvarırsınız savaş bitsindiye belki yalvaramaz ölürsünüz o yüzden savaş olmasın.
  • quote:

quote:

Daha bir kaç gün oluyor, Rusya'dan bilmem kaç adet savaş helikopteri almışız televizyonda görmüştüm bir bakayım nette de bulabilirsem link atarım.
    Daha önce de belirli aralıklarla bu tarz şu kadar adet savaş uçağı alındı, helikopter alındı tarzı haberler görmüyor muyduk zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan19881

anlayamıyorum bu kadar savaş bağımlısı bir ülke olduğumuzu arkadaşlar bu lafa benzemez savaş tak diye tepenize bindimi gece gündüz yalvarırsınız savaş bitsindiye belki yalvaramaz ölürsünüz o yüzden savaş olmasın.

Kesinlikle katılıyorum, uzak olsun bize savaş...

• quote:

quote:

quote:

Daha bir kaç gün oluyor, Rusya'dan bilmem kaç adet savaş helikopteri almışız televizyonda görmüştüm bir bakayım nette de bulabilirsem link atarım.
    Daha önce de belirli aralıklarla bu tarz şu kadar adet savaş uçağı alındı, helikopter alındı tarzı haberler görmüyor muyduk zaten..

1--daha bir kaç gün önce okuduğun o haber yalan arkadaşım.....Rusya ile ne bir helikopter anlaşmamız yada başka bir ülkeyle bir tank anlaşmamız var.sana daha dikkatli olmanı tavsiye ediyorum basında yüz kere yerli helikopter ve yerli tank haberleri verilior hiç mi görmedin...

2--TSK'nın önümüzdeki 20 yıl içindeki tüm yapılanması ve ekipman alımları tamamen yerli üretim üzerine (Hava kuvvetleri ekipmanları hariç)...Çünkü kayda değer hava kuvvetleri ekipmanlarını ABD,Rusya gibi ülkelerden başka kimse üretemiyor kısa vadedede üreteceğini sanmıyorum.

tavsiyem: www.trmilitary.com a takıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 3 Ocak 2009; 16:44:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: nikotin_34

quote:

Orjinalden alıntı: uguRnB

Bende düşüncemi birkaç gün önce bir konuda yazmıştım.Benden mi kopya çektin yoksa. Benim düşündüğüm şeye çok yakın.3. Dünya Savaşı'nın temeli atılmaya başlanmıştır.Kısadan özetlemek gerekirse, bu zamanlarda olanlarla ilgili İran'ın bir şekilde devreye gireceğini düşünüyorum.Amerika'nında buna karşılık vereceğini.Bunu gören Rusya'nında boş durmayıp Amerika'ya karşı yapacakları olacak.1-2 sene içinde ortalığın fena karışacağını düşünüyorum.Rusya devreye girdiği an Amerika'nın çöküşü resmen başlayacaktır.Biz ise ortada yakar top olacağız.Bence bu filmin baş rolü bize ait.Bütün herşey bizim üzerimizden olacak.

Ama bu düşüncemin boyutunu biraz daha farklılaştırıp daha da ileri gidiyorum.Rusya'nın, Amerika'nın kafasını bir nevi Müslüman devletler yardımıyla ezip geçmesinin hiçbir anlamı olmayacağı gibi Rusya daha da fazlasını isteyip ortalığı tekrar karıştıracak.Ama yapacağı en büyük hatayı gerçekleştirmiş olacak.Ve karşınızda "ÇİN"..

Bu senaryo çok fazla uzuyor...Kaseti ileri sarıp filmin sonuna gelmek gerekirse, Müslüman kesim refaha erecek.Şimdiye kadar olanlar, konuşulanlar, yapılanlar, görünenler, kitapta yazanlar ve olacağa yönelik hareketler bunu gösteriyor.Bu tamamen benim düşüncem.

Bunlar olurken insalık çok ama çok zor durumlar geçirecek.Dünya nüfusunda yüklü bir azalma, felaketler ve doğa üstü olaylar..Bu olacaklar bence çok yakın bir zamanda gerçekleşecek.Allah yardımcımız olsun..

amerika irana savaş açarsa rusya kılını bile kıpırdatmaz
    rusyanın iranın yanında savaşa girmek için sebebi ne olur?
    rusyanın yanında savaşacak kaçtane müslüman ülke var?
    çin ile amerika arasında o kadar ekonomik işbiriği varken neden rusyaya destek çıksın?

Böyle birşey olabilir çünkü erğer amerika iranı ele geçirirse daha fazla güçlenir ve rusyaya yakın güçlü bir toprağı olur bu yüzden rusya iranın yanında olabilir..

• Savaş çıkarsa neden,ne için çıktığına,kimin yanında savaşa girdiğimize bakmam orduya girerim elime sapan verseler savaşırım.Savaşmak istemeyenlerde evlerinde otururlar(!)Ölümden korkum yok şayet.Onun için tartışmam bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WolfBloodTürk

3. dünya savaşı uzak bir ihtimal

olursa rusya ve çin içinde olmaz ama gizliden destek verir.

TÜRKİYE savaşa girmez,nato ya üye olsa bile bu savaşa GİRMEZ.

kimle olursa olsun ABD ve müttefikleri (büyük ihtimal ingiltere,israil) kazanmış olur.

yine ortadoğuda iran,filistin ve küçük arap ülkeleri yok olur.büyük israil devleti kurulur.tabi iran için yok olma kelimesi fazla ,askeri ,ekonomik olarak çöker ve işgal edilir,

dediğim gibi ırak,iranın bir kısmı,küçük arap devletleri yerini büyük israile bırakır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1--daha bir kaç gün önce okuduğun o haber yalan arkadaşım.....Rusya ile ne bir helikopter anlaşmamız yada başka bir ülkeyle bir tank anlaşmamız var.sana daha dikkatli olmanı tavsiye ediyorum basında yüz kere yerli helikopter ve yerli tank haberleri verilior hiç mi görmedin...

2--TSK'nın önümüzdeki 20 yıl içindeki tüm yapılanması ve ekipman alımları tamamen yerli üretim üzerine (Hava kuvvetleri ekipmanları hariç)...Çünkü kayda değer hava kuvvetleri ekipmanlarını ABD,Rusya gibi ülkelerden başka kimse üretemiyor kısa vadedede üreteceğini sanmıyorum.

tavsiyem: www.trmilitary.com a takıl

1- Evet yalanlanmış, yalanlandığına şahit olmamıştım :http://www.haberler.com/turkiye-rusya-dan-helikopter-talebinde-bulunmadi-2-haberi/

2- Bu konuda umarım haklısındır, arşivlere biraz bakacak olursak pek rastlayamadım ben bu tarz bahsettiğin haberlere :). Daha yeni yeni kendi tankımızı, silahımızı üreteceğiz diye haberler görüyorduk (yeni yeni derken birkaç yıllık zaman diliminden bahsediyorum)

Ancak ben kesinlikle ve kesinlikle bu konuda güven(e)miyorum ülkeme, insan gücü anlamında ne kadar iyi olursak olalım savaş teknolojileri anlamında bir o kadar da geri olduğumuzu düşünüyorum.

• BAkın herkezz savaş çıkcak diye kendini şartlandırmış ulan ne meraklısınız savaş çıkmasına ne içki nede kumar hepsinden kötüdür savaş anasını satıyım seferberlik ilan edilir matematik-geometri yerine tüm dersleriniz sivil savunma olur sonra 1 ay atış talimi yaptırırlar 1 haftada paraşüt kullanımı hakkında bilgilenirisniz paraşüt katlarkenki yemini ezberletirler sonra haydaa kendinizi 3.cepheye tepeden bakarken bulursunuz inene kadar hayatta naaptıklarınızı düşünürsünüz büyük bir patlama olur aklınız yerine gelir bakarsınız iş işten geçmiştir istediğiniz savaş şimdi ölümünüz olucak bakın işinize karışmayın vatan işine
  • şimdi nbc devri

• quote:

1- Evet yalanlanmış, yalanlandığına şahit olmamıştım :http://www.haberler.com/turkiye-rusya-dan-helikopter-talebinde-bulunmadi-2-haberi/

2- Bu konuda umarım haklısındır, arşivlere biraz bakacak olursak pek rastlayamadım ben bu tarz bahsettiğin haberlere :). Daha yeni yeni kendi tankımızı, silahımızı üreteceğiz diye haberler görüyorduk (yeni yeni derken birkaç yıllık zaman diliminden bahsediyorum)

Ancak ben kesinlikle ve kesinlikle bu konuda güven(e)miyorum ülkeme, insan gücü anlamında ne kadar iyi olursak olalım savaş teknolojileri anlamında bir o kadar da geri olduğumuzu düşünüyorum.

ilk önce ülkene ve insanına güvenmelisin olamaz diye bir şey yok...Bir 10 sene öncede böyle konuşuluyordu...ama bugün gelinen nokta aşağıdaki resimlerde görünüyor/belli başlı olanları) ve bir 10 sene sonra çok daha gelişmiş olacağız.

III. Dünya Savaşı

III. Dünya Savaşı

III. Dünya Savaşı

III. Dünya Savaşı

wikipedyada Türk savunma sanayisi ile ilgili dev bir bölüm hazırlamıştım.oraya bakabilirsin.aşağıda linkini veriyorum.

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_equipment_of_Turkey

• quote:

konuyu açan arkadaşım biraz daha stratejik düşünseydin keşke..

1-Türkiye bir NATO ülkesidir.SSCB'nin dağılmasının en büyük etkenlerinden biri de Türkiye'yi yanına çekememesidir.

2-Eğer bir III. DÜnya savaşı çıkarsa bu savaşta İran,Suriye,Mısır,Lübnan gibi çerez ülkeler kesinlikle yer almazlar.Daha çok Kuzey Kore-Güney Kore , Çin-Tayvan , Japonya-Çin , Rusya-Batı Avrupa , ABD-Eski kızıllar.....

3-Türkiye potansiyel süpergüç konumunda bir ülke olduğu için NATO haricinde başka bir paktta savaşa katılmayacaktır.(Hoş hiç katılmayız da)

4-Rusya kapitalist bir ülkedir

+ 1

• ya saçmalamayın beyler,bizim türk askeri hikaye oldu haberiniz yok,depolarda 50 yıllık top mermileri var, her denetleme zamanı bütün eski araçlar boyanıyor yeniymiş gibi gösteriliyor,erzak depolarında amerikanın hibe ettiği 15 yıllık plastiklerin içinde yemekler var, hala topmuş tankmış helikoptermiş uğraşıyoruz,siz zannediyormusunuz eskisi gibi piyade savaşı olacak. bahsettiğiniz 3,dünya savaşa tamamen nüklier savaşı olur,türkiyede hedefteki tek ülke malum boğazlar bizde,sadece istanbulu kocelini vursalar zaten bitmişiz,gerçekçi olun biraz,rusya bize saldırsa batıda yunanlılar.doğuda kürdistan ve ermenistan, bekliyor saldırmak için.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.