Şimdi Ara

III. Dünya Savaşı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
5.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nikotin_34

Rusya şimdikinden daha güçlü durumda iken bile buna cesaret edemedi (vietnam kore savaşları)
    rusya nın abdye saldırması çok çok düşük ihtimal ki krşısındaki bir muz cumhuriyeti değil dünyanın en teknolojik ve büyük ordularında biri
    rusya abdye saldırırsa nato sessiz kalmaz o zamanda rusyanın hiç şansı kalmaz()

nato madde 5
    Taraflar, Kuzey Amerika'da veya Avrupa'da içlerinden bir veya daha çoğuna yöneltilecek silahlı bir saldırının hepsine yöneltilmiş bir saldırı olarak değerlendirileceği ve eğer böyle bir saldırı olursa BM Yasası'nın 51. Maddesinde tanınan bireysel ya da toplu öz savunma hakkını kullanarak, Kuzey Atlantik bölgesinde güvenliği sağlamak ve korumak için bireysel olarak ve diğerler ile birlikte, silahlı kuvvet kullanımı da dahil olmak üzere gerekli görülen eylemlerde bulunarak saldırıya uğrayan Taraf ya da Taraflara yardımcı olacakları konusunda anlaşmışlardır.

Böylesi herhangi bir saldırı ve bunun sonucu olarak alınan bütün önlemler derhal Güven Konseyi'ne bildirilecektir. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlamak ve korumak için gerekli önlemleri aldığı zaman, bu önlemlere son verilecektifr.

Güzel yaklaşım ve bilgiler ama çok şey değişecek, çok şey karışacak.Hiçbirşey eskisi gibi değil.Nato'nun böyle bir durumda ne kadar söz sahibi olacağı muamma.Bu konular çok fazla derin.Kendi düşünceme göre yakın zamanda hep birlikte göreceğiz.Ne olur bilinmez.Ben topladığım yörüngeler doğrultusunda, kendi düşüncemi sunuyorum.

Dediğim üzere; Allah hepimizin yardımcısı olsun..

nikotin_34, teşekkür ederim karşılıklı konuşma için.

• Büyük devlet liderleri de kör değildir, ben pek sanmıyorum böyle bir savaşı göze alacaklarını...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hacı_yatmaz

@ nikotin_34

merak etme onlar adamın hasından anlarlar cahil cühela olarak gitmiyoruz heralde

@KinGaSSaS

sana ordan posta atarım beni unutma

oralara posta kutum kapalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: moscow34

savaşı rusya kazanır türkiye esir düşer yada borçlandırılır çünkü 3.dünya savaşında atom bombaları konuşur,bizde sadece kıytırık füzeler var,bu zamanda piyadelerde işe yaramıyor! rusyanın buzul kısmı amerikaya yakın malum orada füzeler var,iranlada müttefik olursa tamamdır,dünya bir halt yiyemez,malum gazla petrolde rusyada,ama allah tabiki korusun halkımızı devletimizi savaştan!

kıytırık fuzeler ? sanıyosun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KinGaSSaS

quote:

Orjinalden alıntı: hacı_yatmaz

@ nikotin_34

merak etme onlar adamın hasından anlarlar cahil cühela olarak gitmiyoruz heralde

@KinGaSSaS

sana ordan posta atarım beni unutma

oralara posta kutum kapalı

cenabet ülke oldukları içindir belki olamazmı sence
  • quote:

Orjinalden alıntı: nymphea7

quote:

savaşı rusya kazanır türkiye esir düşer yada borçlandırılır çünkü 3.dünya savaşında atom bombaları konuşur,bizde sadece kıytırık füzeler var,bu zamanda piyadelerde işe yaramıyor! rusyanın buzul kısmı amerikaya yakın malum orada füzeler var,iranlada müttefik olursa tamamdır,dünya bir halt yiyemez,malum gazla petrolde rusyada,ama allah tabiki korusun halkımızı devletimizi savaştan!

Hocam ne olursa olsun füze bir kenara neredeyse en basit askeri parçaya kadar ithal ediyoruz, ne kadar şansımız olduğunu düşünüyorsun bu açıdan :).

• quote:

quote:

rusyanın iranın yanında savaşa girmek için sebebi ne olur?

Tabii kide Rusya'nın kendi çıkarı.Onlar birbirlerine girmişken Rusya çakallık peşinde olacak.

Aslında askeri açıdan düşünürsek çıkar bulmak için Rusya'nın bu konuda yardıma pek ihtiyacı yok.Çünkü hem çok güçlü silahlara sahip.Ordusu da güçlü.Bakınız: Napolyon, 2. Dünya Savaşı, geçmişte Avrupa'ya düzenlediği seferler vb.Ayrıca Çin, kime taraf olur bilmem ama asker açısından en büyük orduya sahip.Daha anlatmama gerek yok sanırım?İran'a gelincee, o da silah açısından gelişmiş sayılmaz ama nükleer gücü var ve bunu kullanırsa(ABD izin vermiyor) İsrail için kötü olur gibime geliyor.

Gerçi öyle bir savaş çıkarsa kazanan olmayacak, kaybeden de insanlık olacaktır, ama bunu saymazsak ortadoğu taraflarının daha güçlü olduğu anlaşlabilir gibime geliyor.

• Beyler ruslar acımasız felan ama abd yana olarak iyi bir karar verdik Abd gercektende artık güclü rusyayı ekonomi ile gebertür :D Silahsız felan öldürür :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberpawN ~ -- 3 Ocak 2009; 2:45:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

quote:

Hocam ne olursa olsun füze bir kenara neredeyse en basit askeri parçaya kadar ithal ediyoruz, ne kadar şansımız olduğunu düşünüyorsun bu açıdan :).

dunyanın en gelısmıs savas ucagını yapımında bulunan 8 ulkeden bırısı turkıye... bu sadece bır ornek

dısıplın oordıne ve koordıne bakımından en gelısmıs ordulardan bırısı turkıyede...

turkıye gızlı teknolojıler konusunda hıc de sanıldıgı kadar pasıf bı ulke degıl bı kac yazarın gazetecı-yazar diye tanıtılan!!! kıtaplarını okuyun... aydoğan vatandaş.. buda bır ornek..

genc nufus bakımından turkıye dunyanın korkusu durumunda...

bombadır fuzedır roketdır ne dersenız deyın savasların en buyuk gucu ınsanlardır..

• quote:

Orjinalden alıntı: _PerenaL

Düşüncelerimi yansıtmışsın. Ellerine sağlık. Akşam akşam yorduk seni

Rica ederim

ama gerçek budur ki 3. dünya savaşı olupta işler iyice rayından çıktığında

amerika avrupa bir olacaktır kesinlikle

asya kıtası , Rusya, Türkiye ,İran ırak suriye vs orta doğu ülkelerin hepsi. arap emirlikleri, kuzey afrika , mısır, kore , japonya , çin ülkeleride bir olmalıdır

bu savaş Dünyanın son savaşıda olabilir! Allah korusun iş kötüye gittiğinde japonya hiroşima nın hesap rusya amerikaya ve amerika da rusyaya bir kaç tane nükleer bomba sallasa zaten savaşa fln gerek kalmaz mazallah geberir gideriz radyasyondan

bi yandan zaten birde başımızda 2012 matruk bilmem ne felaketi diorlar

ayrıca: 2023 yılında kuyruklu yıldız fln çarpa ihtimali varmış

şu cern deneyide başımıza bir iş açıcakya hayırlısı diyelim
    üstüne birde küresel ısınmamız var

kısacası savaş bir kenara önümüzdeki yıllarda yaşanacak bunun gibi felaket senaryolarıda şimdiden hazır gibi

yazık yaa! insanoğlu kendi kendini yok ediyor farkında değil
    anlamış değilim neden bu olaylar neden savaş vs rahatlıkları batıyormu
    bu dünya kime kalacak nedir derdiniz
    gerçektende çok yazık
    zamanın birinde, güzelim Dünyamız Dinazorların elindeyken daha huzurluydu

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

quote:

dunyanın en gelısmıs savas ucagını yapımında bulunan 8 ulkeden bırısı turkıye... bu sadece bır ornek

dısıplın oordıne ve koordıne bakımından en gelısmıs ordulardan bırısı turkıyede...

turkıye gızlı teknolojıler konusunda hıc de sanıldıgı kadar pasıf bı ulke degıl bı kac yazarın gazetecı-yazar diye tanıtılan!!! kıtaplarını okuyun... aydoğan vatandaş.. buda bır ornek..

bombadır fuzedır roketdır ne dersenız deyın savasların en buyuk gucu ınsanlardır..

İstediğimiz kadar katılalım bu tarz şeylere, kendimiz üretemediğimiz sürece fazla bir anlamı yok bence... Daha geçen haberlerde gördük bilmem kaç tane savaş helikopteri almışız Rusya'dan. Zaten düzenli olarak belirli zaman aralıklarında bu tarz haberler görüyoruz :). Düşünsene onların ürettiği şeyi onlara karşı kullanacağız en basitinden bir örnek... Evet insan gücü bakımından ben de güveniyorum ülkeme, ancak ne yazıktır ki yalnız insan gücü yeterli olmaz - olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 3 Ocak 2009; 3:01:04 >

• quote:

Bütün dünya Türk gençlerinden korkuyormuş, 1 yaşıma daha girdim

• quote:

Orjinalden alıntı: BEETHOVEN

quote:

Bütün dünya Türk gençlerinden korkuyormuş, 1 yaşıma daha girdim

al senı bı yasına daha sokayım

Nüfusun gerilemesi silahlı kuvvetlere daha az asker alınması demektir. Bu da rakip devletlerin daha yüksek bir doğurganlık oranına sahip olmaları durumunda ülkeyi strateji bakımdan nisbi bir zaaf durumuna sokmaktadır. Batı’nın, gelişmekte olan ülkelerin hızlı nüfus artışları karşısındaki en büyük endişesi dünya hâkimiyetini elinden kaçırma korkusudur. Sanayileşmiş demokratik ülkeler, 1950’lerde dünya nüfusunun üçte birinden çoğunu teşkil ederken, bu pay, 1985’te altıda bire düşmüştür. Böyle devam ederse 2025 yılı için yapılan tahmine göre onda birden daha aşağı bir seviyeye düşeceği öngörülmektedir. Bu tarihte muhtemelen sadece ABD ve Japonya nüfus bakımından ilk yirmiye girebilecek ve diğer Batılı devletlere ise neredeyse küçük ülkeler gözüyle bakılacaktır. Gelişmiş ülkeler üretimlerini, yaşam şartlarını artırmaya muvaffak oldukça Batı’nın ekonomik üretim, global güç ve siyasal nüfus içindeki payı sırf sayı bakımından az olmaları nedeniyle durmadan gerileyecektir. Bu da Batı değerlerinin devamlılığını inkıtaya uğratabilecektir.

• askeri güç nüfus ile olacak olsaydı çin 1900-1950 arası en azından bir savaş kazanırdı .... iş 3 çocukta değil 2 besili çocukta
  • nüfusumuz çok genç ve eli silah tutan bizim gibi her genç gerilla taktiği ile sokak arasında dağda bayırda çetince kahramanca düşmanlarımıza karşı savaşacağımıza eminim! ama elin amerikalısı avrupalısı tepene bir nükleer bomba indirdimi işte o zaman ne yapacağız_?

şuan ve geçmişte askerde er olarak askerlik yapanların savaş eğitiminlerinden şüpheliyim ki zaten bizim ülkede her askere giden her 100 kişiden 90 ı mutfakta , vs geri hizmetlerinde çalıştırılıyor. açıkcası bizim askere alınan 15 aylık vatani görevini yapan askerlerimizin hepsi değilde %90 iyi tam savaş eğitimi almıyor!
    bunun örneğini ben canlı olarak gördüğüm için çok iyi biliyorum
    askerlik görevimde acemibirliğinde 1300 asker ile birlikteydim çoğu er ve erbaş bilirsiniz.

doğru dürüst eğitim verilmiyor kendilerine. nerede angariye geri hizmet işleri var onlara yaptırılıyor!
    yahu kardeşim ben askere neden gidiyorum bunu bir açıkla diyeceksin_? ben savaş eğitim almak istiyorum! mutfakta ne işim var !_?
    Allah korusun bir savaş çıksa şuan askerde olanlar ve askerlik görevini tamamlayan gençlerimiz Tarzanca savaşacak!
    yanılıyormuyum_?

• @cause_of_death

elbette haklısın uretım ztn herseyın bası dunyayı yonetmenın tek yolu..

dunyada B.M uyesı ulke sayısı 171.. daha uye olamayanlar var... bunca ulke arasında dunya savasından bahsedılırken bu orduyu herkez yanında muttefık ısteyecektır

konu cok farklı olsada suraya bı dıp not burdan alıntı yapıp soylenmeyın----> vaktı zamanında gıyecek postal yıyecek ekmek yokken yaptıklarımız da ortadadır..
  • sunu anlayamıyorum ben kendınızı bu kadar kucumsemek ufak gormek nıye ?.. askerı guc olarak dunyanın en buyuk 10 ulkesı arasında ekonomık olarak 17 ulkesı arasındasınız... nıe ufak goruyosunuz kendınızı..? buyuk de gorun demıyorum amerıkayı kukla ederız de demedım.. amerıka ıngıltere yada rusya ordusundakı her asker gerılla egıtımı mı alıyo sanıyosunuz ? amerıkan askerı de sogan soyuyor..ısraıl askerıde.. turkıyede atom bombası yada envai ceşit nukleer calısmalar yokmu sanıyosunuz dunyanın en buyuk 10 gucunden bırısı ol ve dıger 9 u bunu yapsın sen yapma.. ? olacak ısmı sızce ?

sen nerden bılıyosun atom bombası var turkıyede nukleer fuzeler turkıyede? nerde bunlar ? dıyen cıkar kesın cvplayım ben bılsem sende bılırdın herkez bılırdı İran a uygulanmaya calısılan baskılar bızım basımız da da olurdu.. sadece bunun olmadıgını dusunmek ahmaklıkdır dıyorum
  • ulan yinemi 2012 of lan ne cenabet yılmış arkadaşım her şey onun üstünde
  • quote:

sunu anlayamıyorum ben kendınızı bu kadar kucumsemek ufak gormek nıye ?.. askerı guc olarak dunyanın en buyuk 10 ulkesı arasında ekonomık olarak 17 ulkesı arasındasınız... nıe ufak goruyosunuz kendınızı..? buyuk de gorun demıyorum amerıkayı kukla ederız de demedım.. amerıka ıngıltere yada rusya ordusundakı her asker gerılla egıtımı mı alıyo sanıyosunuz ? amerıkan askerı de sogan soyuyor..ısraıl askerıde.. turkıyede atom bombası yada envai ceşit nukleer calısmalar yokmu sanıyosunuz dunyanın en buyuk 10 gucunden bırısı ol ve dıger 9 u bunu yapsın sen yapma.. ? olacak ısmı sızce ?

sen nerden bılıyosun atom bombası var turkıyede nukleer fuzeler turkıyede? nerde bunlar ? dıyen cıkar kesın cvplayım ben bılsem sende bılırdın herkez bılırdı İran a uygulanmaya calısılan baskılar bızım basımız da da olurdu.. sadece bunun olmadıgını dusunmek ahmaklıkdır dıyorum

japon lar pearl harbor baskınında donanmasının nerdeyse % 80 ini kaybetti
    ve 1-2 sene içinde aynı donanmayı tekrar ortaya çıkardıklar
    peki Türkiye bu durumda ne yapabilir
    düşünsenize tanklarımızn %80 ini imha edilmiş elimzde uçak kalmamış
    bunları kaç senede tekrar ortaya koyabiliriz

• quote:

Orjinalden alıntı: nikotin_34

quote:

sunu anlayamıyorum ben kendınızı bu kadar kucumsemek ufak gormek nıye ?.. askerı guc olarak dunyanın en buyuk 10 ulkesı arasında ekonomık olarak 17 ulkesı arasındasınız... nıe ufak goruyosunuz kendınızı..? buyuk de gorun demıyorum amerıkayı kukla ederız de demedım.. amerıka ıngıltere yada rusya ordusundakı her asker gerılla egıtımı mı alıyo sanıyosunuz ? amerıkan askerı de sogan soyuyor..ısraıl askerıde.. turkıyede atom bombası yada envai ceşit nukleer calısmalar yokmu sanıyosunuz dunyanın en buyuk 10 gucunden bırısı ol ve dıger 9 u bunu yapsın sen yapma.. ? olacak ısmı sızce ?

japon lar pearl harbor baskınında donanmasının nerdeyse % 80 ini kaybetti
    ve 1-2 sene içinde aynı donanmayı tekrar ortaya çıkardıklar
    peki Türkiye bu durumda ne yapabilir
    düşünsenize tanklarımızn %80 ini imha edilmiş elimzde uçak kalmamış
    bunları kaç senede tekrar ortaya koyabiliriz

kim dediyse güzel kandırmış

http://en.wikipedia.org/wiki/Attack_on_Pearl_Harbor

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.