Şimdi Ara

İki ADSL hattını birleştirmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bağlanabildiğim iki modem var. Biri bizim eveki, diğeri de komşumuzdaki. Benden sık sık izlemek için film aldığından onun modeminden de bağlanıp download yapabileceğimi söyledi. İkimizde de 8 mbit internet var. Yapmak istediğim, gece downloada bırakırken her iki modeme birden bağlanıp 8+8=16mbit hız elde etmek. Benim modeme kablolu, diğerine kablosuz olarak bağlanıp windows (windows 7) üzerinden bağlantıları köprüle dedim, fakat bu sefer internete bağlanamadım. Bağlantı şeklim ikisi de kablosuz, veya biri kablolu biri kablosuz olabilir. Böyle bir şey mümkün mü?

Teşekkürler...

• 8 + 8 = 16mbit mantığıyla değil de, 2 x 8mbit mantığıyla elde edebilirsin, nasıl diyeceksin ikisi de aynı değil mi? Hayır aynı değil Net hızını 16mbit'e çıkartmak yerine band genişliğini 2x8mbit'e çıkartarak aynı anda 8mbit hızla 2 dosya çekebilir durumda olacak şekilde...
  • Peki bunu torrentta uygulamak mümkün mü? Atıyorum listede 4 dosya var, ikisini bir modem vasıtasıyla diğer ikisini de diğer modemle çekmek mümkün mü ya da bu tarz programlar var mıdır?
  • bu konuyu ben de merak ediyorum. bunu yapan aletler var ancak çok pahalı. acaba windows üzerinden yazılımsal olarak yapmak mümkün müdür ?
  • Bence yazılımsal olarak da mümkün olmalı. Görev çubuğundaki wireless simgesine tıkladığımda iki ağa da bağlı olduğumu görebiliyorum. (Benim modeme kabloyla, komşununkine kablosuz) Ama trafik benim modem üzerinden işliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerous210

Bence yazılımsal olarak da mümkün olmalı. Görev çubuğundaki wireless simgesine tıkladığımda iki ağa da bağlı olduğumu görebiliyorum. (Benim modeme kabloyla, komşununkine kablosuz) Ama trafik benim modem üzerinden işliyor.

mezun olduğum bölümden birilerini görmek çok güzel.

ağ bağlantılarını köprüle diye birşey vardı,acaba bu işe yarıyor olabilir mi?
  • Yazılmsal olarak şöyle browser'ınızı proxy sunucusunu bir modeme, utorrent gibi p2p yazılımlarını da diğer modeminkini gösterirseniz 2 modemden de aktif olarak çalışır. ama donanımsal olarak band kapasitesini arttırmak çok daha etkin olacaktır kanısındayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xonar

Yazılmsal olarak şöyle browser'ınızı proxy sunucusunu bir modeme, utorrent gibi p2p yazılımlarını da diğer modeminkini gösterirseniz 2 modemden de aktif olarak çalışır. ama donanımsal olarak band kapasitesini arttırmak çok daha etkin olacaktır kanısındayım

browser da proxy ayarını nasıl yapıcaz acaba. 192.168.2.1:80 şeklinde mi olacak mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: KATADE

quote:

Orijinalden alıntı: dangerous210

Bence yazılımsal olarak da mümkün olmalı. Görev çubuğundaki wireless simgesine tıkladığımda iki ağa da bağlı olduğumu görebiliyorum. (Benim modeme kabloyla, komşununkine kablosuz) Ama trafik benim modem üzerinden işliyor.

mezun olduğum bölümden birilerini görmek çok güzel.

ağ bağlantılarını köprüle diye birşey vardı,acaba bu işe yarıyor olabilir mi?

Köprülemeyi denediğimde bilgisayarın internet bağlantısı tamamen koptu. Sonra şuradaki http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/expert/crawford_02april22.mspx yazıyı okuyup uyguladım, bu sefer bağlantı vardı fakat hızda bir değişiklik yoktu.

Konu dağılmasın ama, bölüm bayağı zor. Kaç yılda mezun oldunuz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xonar

Yazılmsal olarak şöyle browser'ınızı proxy sunucusunu bir modeme, utorrent gibi p2p yazılımlarını da diğer modeminkini gösterirseniz 2 modemden de aktif olarak çalışır. ama donanımsal olarak band kapasitesini arttırmak çok daha etkin olacaktır kanısındayım

Yazdığınızı denedim ama sanırım başaramadım. Proxy sunucusu kısmına ne yazmak gerekir? Birine 192.168.1.1, diğerine 192.168.2.1 yazdım (Modemlerin arayüzlerine girmede kullanılan IPler.) olmadı. Firefox ve uTorrent hata verdi. (Hatadan kastım bağlantı sağlanmadı ikisinde de.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.