Kim ne derse desin otomobil dünyasının en klas en avangard markası Citroen
kardeş profil resmine koyduğun yeni arma bayağı yakıştı be...
Citroene gıcık oluyosunda ondan bu arma güzel geldi sana dostum Bi sevdiremedik sana Citroeni
Şirket olduğu için bizde araba sirkülasyonu çoktur. 2004 Citroen Berlingomuz vardı 2 defa direksiyon soyuldu. Bir sürü elektrik arızası yaşadık. Piyasanın altında sattık deyim yerindeyse kurtulduk. yine 2004 307 direksiyon arızası servis yanaşmadı kavga dövüş garantiden değiştirildi satılana kadar çeşitli arızaları oldu her 10 binde far ampulü patladı bu yüzden trafik cezaları yendi servis sorunun kaynağını bulamadı. renault megane ve scenic bunlarda da çeşitli arızalar yaşadık Bunun yanında bir sürü doblo, albea ve chevroletimiz var neden onlarda bir arıza çıkmadı. Siz böyle sorunlar yaşasanız bir daha fransız arabası alırmısınız?
Tam citroen alacam derken bu yazıyı gördüm ve kafam karıştı. Bu arkadaş nerelerde acaba son durum ne oldu onu bi öğrensek ona göre bizde kararımızı vercez. Açıkcası o kadar parayı denkeleştirecez diye göbeğimiz çatlıyo, ondan sonra bu şekilde bi sorunla karşılaşırsam inanın nefret ederim arabamdan ve hemen satarım. Artık zararına satarız orasıda ayrı mesele. Diğer markalarda da sorun çıkabileceğini söylemişiniz tamam sonuçta insan yapısı çıkar ama önemli olan servisin bu ayıbı kapatabilmesidir. Mesela yeni laptop aldım ekranda ölü piksel çıktı garantiye yolladım hemen değiştirip yolladılar ve kutu içinede böyle bi sorunla karşılaşmanızdan dolayı şirketimiz adına çok özür dileriz dediler kargo ücretlerini bile onlar ödediler. Benim müşteri memnuniyetinden anladıgım budur. Eger bi sorun varsa bu neden benim suçum olsun. Bu markanın ayıbıdır ve bana verdikleri rahatsızlığı karşılamalıdırlar. Arkadasın gazete haberinde gördüğüm kadarıyla baylas müşteri memnuniyeti saglamak yerine suçu müşteriye atmış, inanın bu citroene karşı hayal kırıklığına ugrattı beni. Tam c4 alayım derken vazgeçirdi beni. İyikide görmüşüm bu haberi. Bu arkadaş ne sonuç alacak artık tamamiyle onu bekliyorum, inşallah çok büyük bi tazminat ödemek zorunda kalırlar da kaliteleri yükselir servislerin ve diğer markalara da örnek olur. Arkadaşa tavsiyem mutlaka mahkemeye vermesi, avukat ücretinide tazmin edersin. BMW gibi markalar işte bu yüzden pahalı çünkü adamlar isim yapmış güvenilirlik, sağlamlık bakımından ama o fiyattaki arabalara ne yazık ki gücümüz yetmiyo. Bu nedenler bu aracların daha kaliteli yapılması için hakkımızı sonuna kadar aramalıyız.
Sarman sen de artık en son neler oldu bi anlatsan.....................
arkadaşlar, sonuç ne, ben bu yazıyı yeni gördüm, yeni üye oldum, bende citroen c4 grand picasso 7 kişilik almayı düşünmüştüm, şimdi tereddüt ediyorum, konuyu açan arkadaş sonucu yazarsa memnun olurum
buna benzer bir sorunu bi doktor arkadaşım 6 ay kadar önce opel corsa da yaşadı mahkemeyede gitti ancak sonuç alamadı. bu firmaların ve servislerin insiyatifinde maalesef türkiyede. araba işi her zaman söylenir şans işidir, sıfırda olsa ikinci elde olsa böyledir. ama artık eskisi kadar değil diye düşünüyorum üretim standartları yükseldi.
Citroen ve Pejo bende hiç güven uyandırmıyor. Sanki arabayı alsam muhakkak beni yolda bırakacakmış gibi bir izlenim bıraktı bana. Böyle yazılarda firmalar için hiç iyi değil. Artık bunu anlasalar çok iyi olacak.
citroen pejo renault bu markalar alınmaz,parayı sokakta bulmuyoruz. bedava verseler yine kullanmam gider satarım.
quote:
Orijinalden alıntı: engink
citroen pejo renault bu markalar alınmaz,parayı sokakta bulmuyoruz. bedava verseler yine kullanmam gider satarım.
bir zamanlar bende senin gibi saçmalıyordum...
BENDE 1 AY OLDU GRAND PİCASSO ALALI ŞUAN 3000 KMDE İNANILMAZ KEYİF ALARAK KULLANDIGIM ARAÇ.YAKIT AGIRLIGINA GÖRE MÜKEMMEL.220 KURUŞ YAKTI EN SON ZAMLARA GÖRE.HIZ DESENİZ BENCE YETERLİ 200 KM HIZA RAHATLIKLA ULAŞABİLİYOR.
mpv sınıfında c4 picasso gerçekten benimde gönlümde 1 numara, daha önce 2yıl cmax benzinli kullanmış biri olarak c4 picasso nun bu sınıf araçlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bütçem şuan c4 picassoya yetişmiyor bu nedenle xsara picasso ya bakıyorum.
Sınıfının en iyi makul aracı bencede.
Merhaba,
Ben 25 yıldır muhtelif araçları kullanan, tamir ettiren, başkalarına tavsiye eden, yeri geldiğinde otosanayilerden çıkmayan, yerine göre 2.el ticaretini de yapmış biri olarak İstanbul piyasası gerçeklerine ve yine bu piyasadaki ortak tamirci ustası ve 2.el alıcı-satıcı kanaâtlerine uygun olarak objektif bir yorum yapmak istiyorum.,
Niyetim kimseyi karalamak değil ve kanaatlerim piysasada var olan tecrübelere dayalı genel kanaatler çerçevesinde değerlendirilmelidir. Bu yazıyı şahsım adına yazıyorum.
Çıktığından beri C4 Picasso hayranıyım. 5 kişilik ailemiz var. Bu araç beklentilerime çok uygun olduğundan nerede görsem sevgi ve özenle bakardım. Alma konusunda iş ciddiye binince senelerce neredeyse genlerime kadar işleyen Citroen-Peugeot tecrübeleri derhal mantığımı gönlümün önüne geçiriverdi.
Gönlüm ve arzularım çok istemesine rağmen mantığım beni bu güzelliğe sahip olmaktan men etti. Ben Citroen-Peugeot üretimi araçları uzaktan bakıldığında herkesin hayran olduğu dünya güzeli alımlı kadınlar olarak görüyorum. Ancak iş evliliğe geldiğinde insanın daha mantıklı seçimler yapma içgüdüsü ortaya çıkarya, işte onun gibi bir şey benim yaşadığım.
Daha önce Renault Scenic aracımda vardı. (Günlük olarak 2010 Symbol dizel kullanıyor olsamda) Bu tip araçlarda Renault'yu da tercih etmemem gerektiği beynime iyice kazınmıştı.
Şunu iyi biliyorumki; Aldığınız araç ne kadar elektronik donanıma sahip olursa, problem çıkarma olasılığı okadar yüksek. Elektronik kullanımında üst düzey olan S320, Range Rover, Audi A6, BMW 735 gibi araçlarda yaşadığım sürekli elektronik sorun çıkarma ve sürekli servis problemi ve fahiş fiyatlar gibi tecrübeleri de göz önünde bulundurarak, senelerdir sorunsuzlukta (istisnalar hariç) isim yapmış Toyota markasına yöneldim. Dizel düşünmeme rağmen, Verso'nun 1,6 benzinli motorda verdiği 6,7 lt.lik ort. yakıt sarfiyatı bu aracı seçmemde etkili oldu.
Acizane tavsiyem, çok parası olanların araç alırken kendilerini fazla kasmadan zevklerini ön planma tutmaları. Kısıtlı bütçeye sahip olanların ise mantıkları ile hareket etmeleridir.
Dizelmi benzinlimi tercihi bence 1 yılda yapılacak km ye göre dizelin çıkaracağı muhtemel masraflar da dikkate alınarak yapılmalıdır.
Tabii dizel aracın verdiği torku ekonomik bir benzinli mutlaka veremeyecektir. O zaman ya tork zevkinden fedakârlık edip ekonomi tercih edilecek, yada parası olan zevkini yaşayacak ve maddi sorunları göz ardı edecektir.
Merhabalar, yaşım kırkı baya geçti, bunca senede keyfen 30-35 civarı araba değiştirdim dhakanuysal adlı üyenin söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Araçlarımla sıkıntılarımda 1. sırada Fransız grubu var. En sıkıntısız araç olarakta toyata kullandım.
Kusura bakmayın yaş kırkı "baya" geçti 30-35 araba değiştirdiniz. Kaç tane arabayı sıfır alıp 3-4 sene bindiniz problemlerden bahsediyosunuz.. 2.el alıp sattığınız arabalar acaba nasıl kullanıldı ki kısa sürede arızalar yaşadınız. Okadar araba değişti şuan 99-2000 model arabaya biniyorsunuz. Yıl 2012 olacak 10 yıl öncesi için bu yorumları yapıyorsanız haklı olabilirsiniz. Hiçbir araç mükemmel değildir. Kronik sorun dışında,farkı 100-1000ppm üretim hatası, %30 marka (kalite) %70 kullanıcı(sürüş tarzı, mesafesi, kullanılan bölge) nedenlidir.
Ben de böyle yorumlara bakıp nerdeyse Fransız almaktan vazgeçiyodum. Toyota en sorunsuz araçlar "idi". Şu yağ yakma şikayetlerine , VW DSG için titreme şanzıman değiştirme, yolda stop etme şikayetlerine bi bakın. Opel chevrolet e girmiyorum bile.
Fransızların en büyük sıkıntısı tıngırtı oda peg. modellerinde genelde ve yerli renault üretimlerinde. Aracın hangi ülkede üretildiği kalitesi için etkindir. Aynı kalıplarla her ülkede farklı paremetre, malzeme ve kalitede farklı sonuçlar alınıyor.
Bu tür yorumlar çok okudum, kişisel algılamayın..
quote:
Orijinalden alıntı: beyaz-siyah
quote:
Orijinalden alıntı: engink
bir zamanlar bende senin gibi saçmalıyordum...
iyi sen saçmalamaya devam et,bu markaların ne kadar sorunlu olduğunu küçük bir araştırmayla anlayabilirsin.
Geçen gün bir çekicinin üzerinde Citroen C5 gördüm.
cmax dha güzelll
Fransız malı arabalardan uzak durulacak > benim felsefem bunu gerektiriyor
quote:
Orijinalden alıntı: cello_74
Fransız malı arabalardan uzak durulacak > benim felsefem bunu gerektiriyor
Bence Renault'da dahil. Servisi çok kazık. Pişman oldum.