ARKADAŞLAR BÜRODA İKİ TANE BİLGİSAYAR VAR.BİRİ CELERON 2,00 BİRİ CELERON 2,66. İKİSİNDE ETHERNET KARTI VAR VE XP YÜKLÜ.2,66 DAHA BUGUN ALDIK. CELERON 2,00 ÜZERİNDE HP 1010 YAZICI VAR VE TÜM EVRAKLAR BU BİLGİSAYAR KAYITLI. GÜVENLİK SEBEBİYLE İKİ BİLGİSAYARDA İNTERNET YOK VE ASLA OLMAYACAK. BEN 16 METRE CROS KABLO SATIN ALDIM VE ALIRKEN SATICIYA NİYETİMİ DE AÇIKLADIM. AMACIM İKİ BİLGİSAYAR ARASINA DOSYA PAYLAŞIMI YAPABİLMEK VE YAZICIYI ORTAK KULLANMAK..MESAFE 16 METRE. BİLGİSAYARLARI KABLO İLE BİRBİRLERİNE BAĞLADIM.CELERON 2,66 'NIN ETHERTNET KABLO IŞIĞI YANDI DİĞERİNİN Kİ YANMADI .İKİ BİLGİSAYARDA SINIRLI BAĞLANTI VEYA BAĞLANTI UYARISI YOK YAZIYOR. XP.Nİ EV-İŞ BAĞLANTI KURULUMUNU DENEDİM AMA OLMADI. ACABA NE YAPMAM LAZIM.... 16 METRE ÇOK UZUN BİR MESAFE OLABİLİR Mİ?
YARDIMLARININ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
dostum 16 metre sorun degil..Sorun su olabilir 1-Kabloyu satin alirken adamlar kabloyu yanlislikla standart cakmis olabilir kablonun cross olmasi lazim..Eger 1. isigi yaniyor digeeri yanmiyosa kabloda bi kopukluk veya dedigim gibi yanlis cakilma olabilir..Veya yeni aldiginiz pc nin ethernet karti bozuk olabilir.. 2-Network ayarlarina geliceksin bilgisayarin IP sini elle vericeksin su sekilde olmalidir 1. pc nin 192.168.1.1 255.255.255.0 diger 2. bilgisayarin Ip si ise 192.168.1.2 255.255.255.0 192.168.1.1 yaptigin zaman pc ler aslanlar gibi baglanir..
Kesin kros şeklinde olmalı buna dikkat etmelisin ıp adreslerinide elle verirsen kesin sonuş alacaksın yeşil beyaz-------- -turuncu beyaz yeşil-----------------turuncu turuncu beyaz -----yeşil beyaz mavi-----------------mavi mavi beyaz ---------mavi beyaz turuncu--------------yeşil kahverengi beyaz--kahverengi beyaz kahvere rengi-------kahvererngi
kabloların renkelerine dikkat .......... bu şekildede sorun varsa ethernet kartlerında sorun vardır.sürücüsü tanıtılmamış veya sorunludur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme