Şimdi Ara

İki class arası değişken almak!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba sınaw geldi geçti biz kafayı yemek üzereyiz.Şimdi kalıtım mewzusu 6 tane classımız war birbiriyle ilintili. baştaki ana classımızın içindeki değişkenlere diğer classlarda nasıl ulaşabilirim bunun için özel bişey yazmama gerek warmı warsa nedir şimdiden teşekkürler...

• "sınaw" değil "sınav" "war" değil "var"

Eğer Kalıtımdan kastın baseclass a ulaşıp değer mi okumak yoksa 6 class ta birbirinden katılım mı alıyor ?

anaClass

Class1: anaclass

class2:class1 gibi mi ?
  • yaw arkadaş akşam akşam ne derdin war benim "w" mle "v" mle cewap werceksen buyur burası Türkçe dil bilgisi bölümü değil programlama bölümü cewap wereceksen bunlarla ilgili cewap werirsen buyur.
    soruna gelince 6 class ta birbirinden kalıtım alıyor.
    class1 de tanımladığım diyelimki x1 değişkenini class2 içerisinde nasıl kullanabilirim yada kullanabilirmiyim soru bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: q7simao

yaw arkadaş akşam akşam ne derdin war benim "w" mle "v" mle cewap werceksen buyur burası Türkçe dil bilgisi bölümü değil programlama bölümü cewap wereceksen bunlarla ilgili cewap werirsen buyur.
    class1 de tanımladığım diyelimki x1 değişkenini class2 içerisinde nasıl kullanabilirim yada kullanabilirmiyim soru bu.

İşe Türkçe öğrenmekle başla. Sonra geçersin programlamaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formlar arası veri aktarımı gibi düşünürsek.

Class1 kodları
    int sayitoplam;
    public int sayitopla(int sayi1, int sayi2)
    {
    sayitoplam = sayi1 + sayi2;
    return sayitoplam;
    }

Farklı bir class içerisinde cağırırken

Class1 cls1 = new Class1();
    int xxx = cls1.sayitopla(1, 2);
    label1.Text = xxx.ToString();

İnternette bulduğum bir örnek, güzelce açıklamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasva58

quote:

Orijinalden alıntı: q7simao

yaw arkadaş akşam akşam ne derdin war benim "w" mle "v" mle cewap werceksen buyur burası Türkçe dil bilgisi bölümü değil programlama bölümü cewap wereceksen bunlarla ilgili cewap werirsen buyur.

İşe Türkçe öğrenmekle başla. Sonra geçersin programlamaya.

+1

İngilizce bile yazsaydın sorunu anında cavaplardık ama böyle olmaz genç

• Diğer soruya werecek cewabınız yok heralde hala "w" lerle uğraştığınıza göre:D
    Cuhara arkadaşım teşekkürler gereksiz şeylerle ilgilenmeyip asıl soruya cewap werdiğin için ama zaten ben fonksiyonları cağırabiliyorum.Değişkenleri nasıl çağırabilirim.Şöyle örnek wereyim ozaman.

class class1{ \\burası ilk classımız.
    protected:
    int x1; \\buda aşağıdaki classın içinde çağırmak istediğimiz değişkenimiz.
    public:
    class1(int x){x1=x;}
    };
    class class2::public class1{
    ........................ \\burda yukardaki x1 değişkenini nasıl kullanabiliriz.
    };
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben V tuşunun bozuk olduğuna inandırdım kendimi . Şimdi hocam direk public class1(int x) in içerisindeki x1 i istiyorsan, o sınıfa integer bir değer göndermen lazım ve gönderdiğin değer sayesinde ulaşabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam şöyle olmalı, bir dene istersen;

class class1
    protected:
    int x1; \\buda aşağıdaki classın içinde çağırmak istediğimiz değişkenimiz.
    public:
    class1(int x){x1=x;}
    };
    class class2::public class1
    {
    class1 cls=new class1(1);
    ConsoleWriteLine(cls.x1); /*Nasıl kullanmak istiyorsan tabi*/
    };

Program, değer gönderdiğimizden dolayı hangi classa gideceğini tespit etmiş oldu. Denemekte yarar var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.