Şimdi Ara

İki işlemci arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bende Intel(R) Core(TM) 2 Quad tipinde 2.66 GHZ hızında bir işlemcili ve 4 GB Ram bellekli bir bilgisayarım var. Aynı zamanda birde İ5 2.5 GHZ, 6-8 GB Ram destekli bir Notebook var. Acaba burda ramlerden daha çok işlemci farkları bir örnekleme yapacak olursak nasıldır? İ5 yeni yenil bir işlemci bendeki baya bir eski ama sistemde 4 çekirdek olarak gözüküyor mesela ama i5 lere normalde 2 çekirdek totalda max. 4 e kadar çıkabiliyor diyorlar.. Yani aralarındaki farklar örnek ile açıklanacak olursa nasıl olabilir? Buna göre bir veya birkaç seçim yapmak durumunda kalacağım...

Aslında kullanacağım programlarda şunlar. Visual Studio 2012,Sql Server 2012 ve Photoshop sürümleri. Bunların hepsini bir anda açabileceğini düşünürsek i5 in performansı nasıl olabilir mesela..

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• bahsettiğin programlar ilk açıldıklarında rame kütüphanelerini alan programlardır. dolayısı ile işlemci ilk aşamada hikaye, ikisi de canavar gidi. ama çalıştığın sayfalar arttıkça örneğin photoshop rame yığma yapacaktır. aynı zamanda çok gelişmiş bir program yazmayacağın aşikar olduğu için VS ve sql de çok zorlamayacaktır. dolayısı ile iki makina da işini görecektir.
    anladım kadarı ile sen notebook alsammı diye düşünüyorsun. bence iki makinada da programların sorunsuz çalışır. sadece ram ne kadar yüksek ve hızlıysa o kadar iyidir, programların o kadar çabuk yanıt verir. ha dosya açma kayıt etme vs gibi durumlar içinde en azından 60 gb lık bir ssd alman ve sata3 portunda kullanmanı tavsiye ederim. notebookun desteği vardır zaten ama masaüstününün ana kartına bakmak gerekiyor.

pc nin ram leri konusunda ddr2 olduklarını varsaydım.

bu arada son bir not: 2,66 dediğine göre herhalde Q6600 kullanıyorsun ki üretilen en iyi overclock performanslı işlemcidir. dolayısı ile istediğin içi rahatlıkla görür bence yeni bir notebook için 1000++ tl masraf etme

• Notebook icin tasinabilir oldugu surece eger performans istiyorsaniz grafik calisacaksaniz vs notebooklarin fiyatlari 3500-4000 tl arasindan baslar... islemcisi belki sizin su anki islemcinizden daha iyi olabilir ama diger komponent bazinda notebooklar her zaman yavas kalacaktir ki photoshop diyorsunuz buna grafik karti olarak profesyonel kullaniyorsaniz firegl yada quadro kart onerilir notebookta bunlara yer verilmesi demek direk fiyatlari 2 ye katlayan bir cozumdur...

Iyı tavsiyeler almak istiyorsaniz sistem bilesenlerinizi ogrenip sistem tavsiyelerine konu acmanizi oneririm...
  • Aslında eksik bilgi verdiğimi düşünüyorum ama genede istediğim cevapları alabildim. Daha çok yazılım anlamında programlar ile çalışacağım fakat işimi görecek kadarda ufak tefek grafikler yapacağım. Yani görüntü anlamında profesyonel birşeye ihtiyacım yok ama sadece programlar çalışırken beni etkilemesin yeter. Şimdi evde bir pc var ama dışarda bir yere gittiğim zaman projeleri vs. flash diskle taşımak olmuyor, deneyeceğin zamanda programların olması gerekiyor vs. derken en iyisi yanı başında bir notebook diye düşündüm.

Performans olarak Ram önemli dediniz peki bu iki işlemci arasındaki Çekirdek farkları nedir?

İ7 de tercih sebebimdi ama o zaman i5 de alabilirim, bir sorun olmaz. Ama heralde 4 5 sene ileriye yönelik birşey alacaksam i7 diyebilirmiyiz?? Yoksa İ5'de o zaman aralığında idare edermi dersiniz..

Aslında eski bir bilgisayarcıyım,bilgi işlem tecrübem bile var ama baya bir ara verdik, sonra askerlikti derken teknojinin güncel alanlarından geri kaldık maalesef..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.