Merhaba arkadaşlar , Size bir sorum olacak elimde iki adet modemim var Exper EWM-01 (Access Point özelliği var arayüzünde kablosuz köprü ve erişim noktası yazıyor.) birde airties 6372SO (Mesh Teknolojisiyle AP olduğu yazıyor.) Ben size asıl sorumu sorayım benim telefona bağlı asıl modemim airties 6372 alt katta ve ben üst kata kabloyla internet çekiyorum elimdede exper ewm-01 var benim bu ethernet kablosuyla exper modemime bağlayıp kablosuz yayın yapabilirmiyim? yaparsam nasıl yaparım Ben elimden geleni denedim fakat yapamadım yardımlarınızı bekliyorum. TEŞEKKÜRLER.
exper in kablosuz yayın özelliği varsa direk ethernet kablosunu exper e tak daha sonra airtiesin lan bölümünden exper e sabit ip ver. experden de kablosuz ağ ayarlarını yap. işlem tamam.
anlamadığım tek nokta konunun başlığına kablosuz köprü yazmışsın ama yapmak istediğin şey farklı ben mi yanlış anladım bilmiyorum
Cevabınız için teşekkürler galiba ben yapmak istediğim şeyin adını bilmiyorum :D en kısa sürede deneyeceğim teşekkürler
Merhaba, Modeminin özelliklerini internetten bulmayı denedim fakat bridge(köprü modu) sanırım desteklemiyor. Eğer destekliyorsa yapman gerekenler adım adım aşağıdadır: 1)Modemini direk pcye bağla ve arayüzüne gir 2)Bridge modunu işaretle ve modem ip adresinini değiştir fakat aynı blokta olsunlar. 3)2. modemi bağla ve bridge modunu seç fakat burdan diğer kablosuz cihazı arayıp bulup şifresini gir. 4)Eski cihazlarda network bloke problemi oluyor hergün fişini çıkarıp takman gerekebilir. Tavsiye ZYXEL access pointler alıp yoluna devam et...