Dostlar merhaba öncelikle. Malum çift monitör tek ekran kartı kullanırken bazen performans kayıpları olabiliyor bu yüzden ikinci monitörün yükünü çekmesi için ikinci bir ekran kartı bağlayıp görüntü almak gibi bir durum söz konusu olur mu? Yoksa illa ki tek ekran kartı olup gücü karşılayabilmesi için model yükseltmesine mi gidilmeli? Nette bu konuda bir bilgi bulamadım. |
İki monitör iki ekran kartı.
-
-
Dahili GPU ve External GPU'ya birer monitör kullanmanız mümkün olabilir.
-
SLI/CrossFire kurulumlarını üreticiler bıraktı. En temizi yüksek çözünürlüğü karşılayacak ekran kartı yükseltmesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstenen zaten SLI/CF tarzı bir kurulum değil sanki. Bir ekranda harici GPU ile yüksek güç isteyen işler yapılırken diğer ekrana dahili ekran kartıyla görüntü aktarmak yeterli gibi anladım.
-
Evet doğru anlamışsınız, bunu da en düşük bütçe ile halletmek istiyorum. Misal RX460, GTX1050 gibi yada daha düşük kartlar olacaksa onlar bile olur.
-
Bilgisayarınızda dahili ekran kartı yok mu?
-
https://www.asus.com/tr/support/faq/1045574/
Igpu multi monitör yapılabiliyor. Sistem bilgisi yazılmadığı için destekler ya da desteklemez bilinmez
Ekran kartı uygulaması üzerinden hangi uygulamada hangi ekran kartının çalışacağını kontrol et. Bazen yanlış algılama yapabiliyor.
Konunun ilk mesajına göre sanki harici ekran kartına, başka bir grafik işlemcisinden yardım yapılabilir mi? Diye sorduğunu anladım.
Oyunlarda ki PhsyX hesaplarına ekran kartı yetmediginde, birincil ekran kartının yanına 8800GTS tarzı bi ekran kartı takıp PhsyX hesaplarını ikinci ekran kartına yaptırılabiliyordu. Bunun gibi düşündüm. Sli/cf de ilk ekran kartına yardımcı olduğu için ondan yazdım.
Apu sistem varsa hybrid CrossFire (amd dual graphics diye geçiyor sanırım) az bütçe ile iyi iş görüyordu. A10-7870K apu yanına r7 250 takmak gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayır, Ryzen 5600 kullanıyorum dahil gpu bulunmuyor.
-
Teorik olarak iki ekran kartını, iki farklı monitöre bağlayabilirsin. Bildiğim kadarıyla her ekran kartı kendi monitörüne görüntü gönderir ve işlem yükü doğrudan paylaşılmaz.
SLI/CF yaptığında örneğin 8GB VRAM'li iki kartı birleştirdiğinde kapasite 2 katına çıkmıyor, yine 8GB olarak kalıyor. Bu yüzden ekran kartları bağımsız çalışıyor diye düşünüyorum.
-
İşte ortada bir inceleme, makale vs hiç bir bilgi olmadığı için bende ne yapacağımı bilmiyorum. Bir video buldum çok eski, orada iki ekran kartından ayrı ayrı görüntü almayı deneyen bir çocuk var, alıyorda ama video orada bitiyor. Sistem dengeli mi, kasıyor mu, bir sorun var mı? Hiç bir bilgi yok, o videoyu çekmiş gitmiş eleman.
-
Dinkie The SinkyoutubeCan you use 2 graphics cards with 2 monitorshttps://www.youtube.com/watch?v=HlmwB-K49VE&ab_channel=DinkieTheSink
bahsettiğiniz video bu sanırım... (araştırmaya devam ediyorum bu arada sizin için)
-
Evet bu video doğru. Teşekkür ederim cevap ve araştırmanız için.
-
rica ederim...
şu konuyu bir okumanızı öneririm, sizin duruma benzer biri durum... 5 senelik bir olay ama temel prensip aynı sizin istediğiniz şey sanırım:
https://old.reddit.com/r/hardware/comments/d1bo8t/using_multiple_gpus_for_multiple_monitors_a_case/
hibrit bir sonuç elde etmiş anladığım kadarı ile konu sahibi, yani her zaman istediği şey olmamış...
burada güçsüz seçilecek ekran kartının entegre olması durumu söz konusu galiba... yani iki tane harici ekran kartı olunca windows ayarlamayı tam gerçekleştiremiyor sanırım...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X