merhaba, yeni 2x80 gb sata maxtor disk aldim. (Anakartim nf7-s ve hic overclock yok) Diskleri raid yaptim. Sorun bazş dosyalarşm corrupted oluyor. mesela rar dosyalarini kopyalayinca, kopyaladiktan sonra test ediyorum rarin icindeki bazi dosyalar corrupted oluyor. Dedim belki raid dir sorun , raid i bozdum tek tek denedim sorun kısmen gitti. Daha dogrusu sorunun ney oldugunu anladim. Sorun iki satnin ayni anda calismasi. Mesa satalari kendi iclerinde deniyorum sorun yok ama birinden birine birseyler atinca bozulmalar gozukuyor. satani birinden eski ide disk birseyler atinca ve ondan birseyler alinca sorun yok. Sata dan sataya atinca sorun cikiyor. Bu sorunu nasil cozebilirim. (diskleri sogutuyorum sata chip i fazla isinmiyor guney koprusu baya sicak (uzerinde kucuk bir pasif sogutma var), kasa aopen h600b12)
tesekkurler...
I/O controller hatası. Eğer güncel sürücüler sorunu çözmüyorsa anakartında sorun olabilir.
Saygılar
I/O controller goney koprusundemi? eger buradaysa burasi cok isiniyor buyuzden olabilirmi?(tek disk kullaninca sorun yok)
Evet dediğin gibi güney köprüsünde, raid de güney köprüsündedir.
Isınıyor olması muhtemelen fiziksel sorunu işaret ediyor. Sabitdiskleri tek taktığında ilk sata yuvasına bağlayınca sorun olmuyor ikincisine bağlayınca sorun oluyorsa olayın ikinci yuvayla alakalı olduğunu tespit edebilirsin.
Sürücü problemi olma ihtimali çok az da olsa var.
Tabii senin dediğin gibi çok ısındığı için sorun çıkarıyor da olabilir ama bu da bir hatalı üretim sonucunda olan bir şey bence. Tavsiyem ilk olarak sürücüleri güncellemen ardından tek bir sabitdiski ikinci yuvaya bağlayarak ısınma sorunu oluşuyor mu diye kontrol etmen. Eğer ısınmıyorsa ikisini de bağlayarak tekrar kontrol et. Bence pazartesi teknik servis yolu gözüküyor sana :(
Saygılar
sata girislerinde sorun yok ayri ayri denedim. Isinmayida cozdum.(guney koprusune fan taktim). Son surculeride yukledim. disklerde ve kablolarda da sorun yok.(tek baslarina calisiyorlar).su an hala tek sorun iki satanin ayni anda calismasiyla oluyor. Bu isin bir cikari yok galiba. ana karti gondermemiz gerekecek.(bunuda yapmak istemiyorum. cunku kart gittimi bir ay sonra geliyor). Bir cikar yol bilen varmi arkadaslar...
Doğrudan distribitöre götür, sorununu anlat. Distribütörü her gün ara ne oldu diye. Böylece 2-3 gün içerisinde geri alma ihtimalin olur. Satıcıya verme gecikme genelde satıcıdan kaynaklanıyor çünkü.
Saygılar.
cevaplarin icin tesekkurler _png_, ana karti en kisa zamanda yollayacagim. iyi calismalar...
Maxtorlerde sata ile alakalı bir sorun vardı diye hatırlıyorum ama...
Banada oyle gelmeye basladi, cunki baska anakartada (maxtor olan baska disklerle de denedim) sorun cikartti. Ya ana kartlar ya diskler sorun. Bogun diskleri degistirip seagate alacagim. insallah duzelir de ana karti gondermekten kurtulurum. Aslinda samsung almak istiyorum ama samsung alacagim yerde yok. seagate nasil bir sorun cikar mi?(birazdan almaya gidecegim, cevaplarinizi bekliyorum)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme