Şimdi Ara

iki ses kartından hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde logi-z906 ses sistemi+optik kablo+ASUS M5A97 R2.0 anakart (optik çıkışlı) sistemim var. kafamdada 3 seçenek var..

1-Anakartın onboard optik çıkışı.. (şu an kullanmaktayım)
    2-Creative X-FI Titanium Fatality Pro (2.el 200-250 arası)
    3-Creative SB Recon 3D (2.el 200-250 arası)

z906 ile bu kartları kullanmış arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. hangi kart işime yarar?
    Onboard sistemden pek farkı olur mu (200-250tlye değer mi ) ?

• hiç bilen yok mu arkadaşlar karar verebilsem burada sormazdım
  • screwu19 kullanıcısına yanıt
    Valla hazır optik çıkış işini halletmişsiniz zaten. Ben sizin yerinizde olsam ses kartına para vermezdim.
  • Yani hocam anakarttaki onboard ses kartını 200 lira harcayarak hariciye çevirmek gereksiz mi olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu yanlış yerde acımış ama gunumuz anakartları yeter seviyede zaten birde ses kartına para vermek saçma geliyor. pro kullanıcılar memnu etmeye bilir ama altı ustu z906 pro ses sistemı degil zaten.
  • screwu19 kullanıcısına yanıt
    Aslında ses kartının fayda sağlaması durumu sizin sistemi nasıl kullandığınız ile alakalı bir durum.

Eğer optik bağlantı yapıp bu şekilde kullanıyorsanız film ve müzikte bir fark olmaz. Sonuçta dijital - analog dönüşümünü Logitech'teki harici dekoder yapacak.

Oyunlarda ise ekstra bir ses kartı pozisyonel ses dağılımı açısından daha başarılı olabilir. Ama bundan emin değilim, denemek lazım.

Ama ses sisteminizi pc'ye 3'lü cak yani analog olarak bağlıyorsanız o zaman ekstra bir ses kartı fark yaratır. Çünkü bu sefer dijital - analog dönüşümünü ses kartındaki dac yapacaktır. Özellikle müzikte daha iyi sonuç alırsınız.

• 1000tl lik sisteme 250tl lik kart fazla gelir zaten o ses sistemiyle tam verim alamassın

tavsiyem en fazla 100tl yi geçmeyecek bi kart alman
  • Anakarttaki ses çipiyle bu ses kartlarını karşılaştırmak bir kere yanlış.Ses kartı gerçekten fark ediyor.Bunu tecrübe ettim.2 Yıldan fazladır kullandığım Z-906 ile ses kartıyla kullandığım andan itibaren ses gerçekten değişti,sanki tizler,basslar daha yerli yerine oturdu ve ses şiddeti arttı.Ses kartı okadar fark etmiyor diyemeyiz yani.

Optik ile kullanıyorsan ses kartı sadece aracı görevi görüyor,z906 decoderi ses çözme işini üstleniyor.Aynı işi o/b kartında yapıyor.
  • bağlantım z906-optik kablo-pc anakartın optik girişi şeklinde yani arada başka aparat yok tek bir kablo ile tüm ses iletişimini sağlıyorum..oyunlarda filmlerde vs her hoparlörden ses geliyor..örn.. dota 2 oynuyorum.. arkamdan biri kovalarken ayak seslerini arkadan duyabiliyorum. tek merak ettiğim konu; o/b ses kartı yerine 200 lira civarında bir ses kartı alsam farkı hisseder miyim ? gerek var mı? başka yerlerde de okudum.kimi çok fark etti diyor kimi gereksiz diyor..merakım bu yüzden
  • Dedik ya optik kabloyla birsey degismez 100000tl likde kart alsan optik baglayinca sesi z906 cozer.ses karti bir is yapmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.