Şimdi Ara

İki tarafıda ısınan peltier

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bir ürün var mıdır. Linkte gördüm ama anlam veremedim pek
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-136.8-watt-kaliteli-peltier-isitici-plus-termal-macun-126032658/detay

Bana lazım olan bir tarafı yada ya da iki tarafıda ısınan yani sabit sıcaklık verebilecek peltier boyutlarında bir bir ısı kaynagı

• Yüksek güçlü alüminyum dirençler işinizi görebilir. İki tarafı ısınan peltier bana mantıklı gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coder61

Yüksek güçlü alüminyum dirençler işinizi görebilir. İki tarafı ısınan peltier bana mantıklı gelmedi.

Link var mı hocam.Epey cahilim bu elektrik işlerinde.Gidim en kötü ihtimal saç düzleştirici alacagım , iyilerinde filan üstünde lcd var sıcaklık ayarlanabiliyor
  • Peltierin iki tarafınında ısınması pek hayra elamaet değildir. Normal şartlarda peltier iki yüzeyi arasında sabit bir sıcaklık farkı oluşturmak için kullanılır. Yani siz sıcak yüzeyini ne kadar iyi soğutursanız soğuk olan yüzeyinde soğuması o kadar fazla olur. Peltierin eğer sıcak yüzeyi yeterince soğutulamazsa işte o zaman soğuk yüzeyi de ısınmaya başlar ki bu da istenen birşey değildir. Zaten amaacınız her iki taraın da ısınması ise o zaman peltier değil de bildiğimiz ısıtıcı arıyorsunuzdur. Seramik ısıtıcılar daha homojen bir ısıtma sağlıyor. En basitinden sinek kovucu tablet makinelerinde tabletin üstüne konduğu seramik parça aslen bir ısıtıcıdır.
    Tam olarak ne amaçla kullanacağınızı yazarsanız daha iyi alternatifler bulunabilir.
  • http://www.direnc.net/470-Ohm-50w-Aluminyum-Direnc,PR-13617.html

Uygulayacağınız gerilim ve istediğiniz güç değerine göre direnç değerini seçersiniz. Yalnız bu ürünün boyutu nedir emin değilim. Eğer 50W seviyesi sizin için düşükse rezistans kullanın. Aslında yukarıdaki ürünün de üretilme amacı ısıtmak değil, dirençte yüksek güç harcanacaksa bu güce dayanım sağlamak. Ama yine de ısıtır tabi.
  • @aeronics

Aslında benim tam aradıgım sadece ısınan bir şey.Peltier de tam aradıgım boyutlarda.Satıcıya ısrarla sormama ragmen iki tarafıda ısıtıyor diyor.Alayım bakalım 10 tl sonuçta.

Benim yapmak istedigim işlemci sogutucularını test için cpu simülatörü .Normalde bakır blok yaptırıyorlar işlemci boyutundan işte sonra 3 tane yerden oyuyorlar ve iki yere ayarlanabilir güç kaynagından gelen probleri sokuyorlar 150w 180w neyse ayarlayıp öbür deligede sensör takıyorlar ve işlemci sogutucusunu monte edip teste başlıyorlar

İki tarafıda ısınan peltier  İki tarafıda ısınan peltier

Galiba direk probları sokunca ısıtmıyor ek işler yapmak lazım.Ayarlanabilir güç kaynagı pahalı olunca aklıma ısı kaynagı peltier geldi bende peltiere yöneldim ama bir iki sogutucu firmasıyla konuştum ve peltierin soguk tarafından dolayı verilen ısıyı kontrol edemezsin dediler.Ondan şimdi ne yapacagımı şaşırdım

@coder61

Evet hem gücü yetersiz hemde boyutları işime gelmiyor

• Aynı peltierden iki adet var (12709) normal şekilde çalışıyor ebay den almıştım. hatalı üretimse bilemem ama satıcıların peltier açıklamalarında "Tmax(degree Celsius) 67" yazıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @certy

O zaman alayım 4 tane çünkü benim aradıgım bu zaten, sonra bulamam filan
  • Arkadaşlar ürün elime ulaştı.2 dk filan çalıştı dedim istedigim gibiymiş filan diye. Sonra çat diye bir ses geldi ve alet çalışmıyor şimdi.Sizde neden olabilir.Altına mermer koymuştum ve onun altındada metal vardı tencere altına koyulan bulundugu yeri yakmasın diye ama sanmıyorum ondan olsun.Üstünde de sensör ve sabit durması için metal agırlık vardır.
  • Üstte yazmıştım sanırım dikkate almadınız. ebay deki satıcılarda görebilirsiniz peltierin özelliklerinde "Tmax(degree Celsius) 67" yazıyor. büyük olasılıkla dayanabileceği sıcaklığı geçtiniz ve yandı. sonuçta peltier ısıtmak amacıyla üretilmiyor normal peltierde bile ısınan tarafı iyi soğutun deniliyor yarı iletkenin zarar görmemesi için.

Bence termostat ile düşük güçte rezistans kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Üstte yazmıştım sanırım dikkate almadınız. ebay deki satıcılarda görebilirsiniz peltierin özelliklerinde "Tmax(degree Celsius) 67" yazıyor. büyük olasılıkla dayanabileceği sıcaklığı geçtiniz ve yandı. sonuçta peltier ısıtmak amacıyla üretilmiyor normal peltierde bile ısınan tarafı iyi soğutun deniliyor yarı iletkenin zarar görmemesi için.

Bence termostat ile düşük güçte rezistans kullanın.

Ulaşabilecegi max sıcaklık olarak algılamıştım ben onu .İşin garibi bunun iki tarafıda ısınıyor ve eger sogutucu takacaksam bunun almanın bir mantıgı yok zaten.Bir tarafını soguttum diyelim öbür tarafada sogutucu lazım .

Normal peltier de alıp denerim ama sordugumda soguk tarafın ısını kontrol edilemiyeceginden önermiyor.

Sabit sıcaklık verecek bir şey bulamadım sanırım bulamıyacagımda .

Yanlız tmax içiin ''iki yüzey arasındaki izin verilen max. Sıcaklık Farkı'' demişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Haziran 2013; 13:23:49 >

• Arkadaşlar sonunda aradıgımı buldum.Fişek rezistansmış

http://www.ebay.com/itm/AC-220V-300W-8mm-x-80mm-Corrosion-Resistant-Cartridge-Heater-/190855418041?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2c6fde90b9

Bunların 4 cm filan uzunlugunda olanı nasıl bulabilirim acaba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.