Arkadaşlar merhaba benim eski sistemimde şuan anakart: asus p5q3 deluxe işlemci: intel q6600 quad 2.4 Ghz ekran kartı: zotac gtx260 ram:2gb ddr3 1tb disk ve 750 W psu bulunmakta
Şimdi elimde kısıtlı para olduğu için sizce öncelikle ekran kartı ram belki ssd alıp bu sistem üzerinden mi devam etmeliyim yoksa direk anakartla işlemciyi değiştirip bir süre gtx260'la mı idare etmeliyim yani sistemi kısım kısım toplayacağım.Öncelikle ekran kartı ve ram mi yoksa anakart ve işlemciyi değiştirmek mi mantıklı olur ? Eğer ekran kartı değiştirirsem gtx770 ve ram olarakta 8gb ddr3 ram düşünüyorum. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.Şimdiden teşekkürler.
O islemciye o ekran karti fazla gelir
Guncel oyunlari ve uzun vadeli istiyorsan anakartla islemciyi degistir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: kejinatsu
Arkadaşlar merhaba benim eski sistemimde şuan anakart: asus p5q3 deluxe işlemci: intel q6600 quad 2.4 Ghz ekran kartı: zotac gtx260 ram:2gb ddr3 1tb disk ve 750 W psu bulunmakta
Şimdi elimde kısıtlı para olduğu için sizce öncelikle ekran kartı ram belki ssd alıp bu sistem üzerinden mi devam etmeliyim yoksa direk anakartla işlemciyi değiştirip bir süre gtx260'la mı idare etmeliyim yani sistemi kısım kısım toplayacağım.Öncelikle ekran kartı ve ram mi yoksa anakart ve işlemciyi değiştirmek mi mantıklı olur ? Eğer ekran kartı değiştirirsem gtx770 ve ram olarakta 8gb ddr3 ram düşünüyorum. Sizinde fikirlerinizi almak istedim.Şimdiden teşekkürler.
Anakart ve işlemciyi değiştirmen daha mantıklı olacaktır kardeşim.. önce anakartı ve işlemciyi güncelle, sonra bütçene göre RAM, ekran kartı, vs. ekleme yaparsın.. Şu haliyle GTX 770 elindeki işlemciye çok fazla olacaktır, feci şekilde darboğaz olur sistemde.. :)
quote:
o işlemci anakartı sat bunlara geç
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 201 TL
ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı 700 TL
Angelmax
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim değerlendirmeniz için peki sizce işlemci Core i5 4670K ve anakart olarak ASUS GRYPHON Z87 tercih etsem ekran kartım çok düşük kalacak biliyorum ama yinede şuan ki ekran kartımla bir 6 7 ay idare edebilir heralde daha mantıklı olur değil mi ?
Peki bu sistemle uzun süreli kullanabilir miyim ? Ekran kartını belki ilerde upgrade edebilirim ama işlemciyle anakartı daha uzun süreli kullanmak istiyorum .
quote:
Çok teşekkür ederim değerlendirmeniz için peki sizce işlemci Core i5 4670K ve anakart olarak ASUS GRYPHON Z87 tercih etsem ekran kartım çok düşük kalacak biliyorum ama yinede şuan ki ekran kartımla bir 6 7 ay idare edebilir heralde daha mantıklı olur değil mi ?
ben olsam, önce ekran kartı ve rami değiştirirdim sonra işlemci ve anakart.
quote:
Peki bu sistemle uzun süreli kullanabilir miyim ? Ekran kartını belki ilerde upgrade edebilirim ama işlemciyle anakartı daha uzun süreli kullanmak istiyorum .
o zaman intel alman lazım zaten ama bütçe varmı ?
MSI Z87-G43 GAMING Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart 350 TL
Hocam bende aynı şekilde düşünmüştüm işte yakın zamanda bu anakartla işlemciyi alıp daha sonrasında da olabildiğince erken şekilde ekran kartını yenilemeyi düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
bu sistem oyun amaçlı mı? çünkü öyleyse ilk etapta işlemci değişikliği yapman hiç bir işe yaramaz ta ki ekran kartını değiştirene kadar.
quote:
Sana öncelikli olarak anakart, sağlam bir işlemci, ondan sonra RAM takviyesi lazım kardeşim.. :) Ekran kartını bunları aldıktan sonra düşünmelisin..
Evet, saydığım parçaları alana kadar o kart seni idare edecektir, etmek zorunda daha doğrusu.. işlemci 4670K gayet güzel seçim, ama anakartı Gryphon yerine ASUS Z87-A ya da MSI Z87-G43 Gaming falan tercih etsen daha iyi olabilir bence..
strider_venomS
kullanıcısına yanıt
Evet oyun amaçlı olacak bende ilk başta işlemci ve anakart yerine ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki diğer arkadaşlar sistemin darboğaz olacağını söyleyince korktum bende
quote:
Evet oyun amaçlı olacak bende ilk başta işlemci ve anakart yerine ekran kartını değiştirmeyi düşünüyordum ama buradaki diğer arkadaşlar sistemin darboğaz olacağını söyleyince korktum bende
bak dostum sen bilirsin ama ekran kartını önce değiştirirsen bütün güncel oyunları rahatlıkla oynayabilirsin. (işlemcinin yapacağı darboğaza rağmen).
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme