Şimdi Ara

İki yağın karışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , baskı balata değişiminde aracıma yanlış yağ koymuşlardı şanzımanda boşaltmak için tapa yokmuş akslardan birini söktü usta ama 1ltye yakın 80w minarel yağ şanzımanda kaldı akmadı 1,5 lt yağ aktı bizde 1.5lt Mobilube 1 SHC 75W-90 tam sentetik yağ koyduk bir sıkıntı olur mu ? Aklıma baya takıldı , yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Araç focus 1 , düz şanzıman .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavur -- 18 Şubat 2015; 2:37:43 >

• tapasız şanzıman varmıydı...?.

siz bence tamircinizi değişin.?.bu birinci neden, ikinci neden ise araca nasıl olur'da yanlış bir cins yağ koya bilirler..

bu durum hem bilgi eksikliği hem sorumsuzluk örneğidir.?.

gelelim sorununuza ,siz en iyisi özel bir servise gidin ,durumu anlatın,ayrıca şanzıman'da kesinlikle civatadan tapa var.?.

servis tapa'yı açar yağı komple son damlasına kadar boşaltır,ve yeni yağı koyar aklınızda şanzıman'da kalmaz.?.

sevgiyle kalın...

efsanemühendis....zkz...

HER'GÖZÜN BAKIŞINA,HER'SÖZÜN AKIŞINA İNANMAYIN.?.
    BİLDİĞİNİZ DOĞRULARI PAYLAŞIN.?.
    PAYLAŞMADIĞINIZ HER DOĞRU,BAŞKASININ YANLIŞINDAN DAHA DEĞERSİZDİR.?.

efsanemühendis...zkz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanemühendis

tapasız şanzıman varmıydı...?.

siz bence tamircinizi değişin.?.bu birinci neden, ikinci neden ise araca nasıl olur'da yanlış bir cins yağ koya bilirler..

bu durum hem bilgi eksikliği hem sorumsuzluk örneğidir.?.

gelelim sorununuza ,siz en iyisi özel bir servise gidin ,durumu anlatın,ayrıca şanzıman'da kesinlikle civatadan tapa var.?.

servis tapa'yı açar yağı komple son damlasına kadar boşaltır,ve yeni yağı koyar aklınızda şanzıman'da kalmaz.?.

sevgiyle kalın...

efsanemühendis....zkz...

HER'GÖZÜN BAKIŞINA,HER'SÖZÜN AKIŞINA İNANMAYIN.?.
    BİLDİĞİNİZ DOĞRULARI PAYLAŞIN.?.
    PAYLAŞMADIĞINIZ HER DOĞRU,BAŞKASININ YANLIŞINDAN DAHA DEĞERSİZDİR.?.

efsanemühendis...zkz...
    Bana da garip geldi şanzımanda tapa olmayışı , 80w minarel yağ koymuşlar . Bir daha gitmeyi düşünmüyorum güzel bir ford servisi buldum kendime yağ değişimi sonrası vitesler eskiye oranla rahatladı ama iki yağ karışımı umarım sıkıntı çıkarmaz. 1 çeki 200 ml kadarda öbür yağa fayda etsin diye fazla yağ kondu bu yağ benim başıma bela olmaz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavur -- 18 Şubat 2015; 3:45:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zavur

Bana da garip geldi şanzımanda tapa olmayışı , 80w minarel yağ koymuşlar . Bir daha gitmeyi düşünmüyorum güzel bir ford servisi buldum kendime yağ değişimi sonrası vitesler eskiye oranla rahatladı ama iki yağ karışımı umarım sıkıntı çıkarmaz. 1 çeki 200 ml kadarda öbür yağa fayda etsin diye fazla yağ kondu bu yağ benim başıma bela olmaz inşallah

Alıntıları Göster
    Yağ sonuna kadar boşaltılabilir. Tapa olmaması ilk defa duyuyorum cahil kalmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerkesMemnun

Yağ sonuna kadar boşaltılabilir. Tapa olmaması ilk defa duyuyorum cahil kalmışım.

Alıntıları Göster
    yağı tamamen boşalttırıp doğru yağ koydurun.bu haliylede fazla binmeyin.daha sonra ötme sornuyla karşılaşırsınız.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Peki gerçekten boşaltma tapası yok mu focus 1 aracın ?
  • HerkesMemnun kullanıcısına yanıt
    başka bir ustaya sordum şimdi bişe olmaz dedi , şimdi naparsan yap şanzımanı söktürüp yağını boşaltırım yapacak bişe yok sanırım böyle kullancam tapasız şanzıman yapan ford
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buji de Su Toplanması Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zavur Z kullanıcısına yanıt
    olmalıiolması gerekli.Olurmu öyle şey? Diyelimki yağı komple değişeceğim bunun için komple aksı söküp birde üstüne şanzımanmı indirecem.
    o birşey olmaz diyen ustaya diyinki şanzuman ötünce getiricem yarı fiyata yapacaksın diyin o anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirited -- 18 Şubat 2015; 18:06:55 >
    Bende anlamadımki 80 tl de yağ parası verdim halbuki ben baskı balata değiştirken yağını değiştirmek istemedim yok olmaz değişmesi lazım diye tutturdular , yarın fordun yetkili servisine gidecem umarım vardır şanzımanın tapası .
    yağ değişimi neysede yanlış yağ koymak olmamış.birde üstüne birşey olmaz demekde enteresan.madem öyle evden patates kızartması yağı götürelimde şanzımana koysunlar.sonuçta yağ kardeşim.BİRŞEY OLMAZ.Bu usta diye geçinenler beni bitiriyor.Gidin değiştirin yağı fazlada binmeyin arabaya.Birşey olmaz diyenlerede kulak asmayın.kızartma yağıda koysak o zaman olur diyin.
    Bakın burda toyota şanzıman yağ değişimini göstermiş.Aynı9 şekilde sizdede bulunması lazım.
    https://www.youtube.com/watch?v=g_8QyJcuGV8
    Daha önceki renault peugeot araçlarımdada vardı biliyorum bu sistemi ama bunda niye yok dediler bilmiyorum tapa olmasa bile biryeri sökülüp boşaltılabilmesi lazım . Sırf düzgün olsun diye kullanma klavuzundan falan araştırdım aldım yağı ama boşaltamayıp üstüne bu yağı koydular temelli çorba gibi oldu , bişe olmasa bile benim içime bir kurt düştü bir şekilde boşaltırım bu yağı
  • quote:

Daha önceki renault peugeot araçlarımdada vardı biliyorum bu sistemi ama bunda niye yok dediler bilmiyorum tapa olmasa bile biryeri sökülüp boşaltılabilmesi lazım . Sırf düzgün olsun diye kullanma klavuzundan falan araştırdım aldım yağı ama boşaltamayıp üstüne bu yağı koydular temelli çorba gibi oldu , bişe olmasa bile benim içime bir kurt düştü bir şekilde boşaltırım bu yağı
    Yağlar karışırsa su gibi olur,dişliler yağ yokmuş gibi çalışır ve aşınırlar. Yağdan önce ustanı değiştir,şanzımanda tapa vardır ama büyük ihtimal salıncaklara bakan taraftadır özel aparatı olmadığı için açamadığından akisten boşaltmıştır. Yetkili sevis veya başka bir ford özel serviste hallederler.
  • caner4141 kullanıcısına yanıt
    Yarın gideceğim yetkili servise
    ben biraz internetten araştırma yaptım sanırım burda bahsedilen yer .http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=320423
    Umarım zarar vermemiştir araca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavur -- 19 Şubat 2015; 1:38:52 >
    demiştim mutlaka vardır.
  • quote:

Yarın gideceğim yetkili servise
    ben biraz internetten araştırma yaptım sanırım burda bahsedilen yer .http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=320423
    Umarım zarar vermemiştir araca
    Olması gereken yağ 75w-90 dır bunu kullanın tam sentetik olanını uzun ömür için tavsiye edilir ama acele etmenize gerek yok çoğunlukla sentetik yağ olduğundan sıkıntı çıkarmaz sentetik yağlardada çok az miktarda mineral yağ bulunabilir. Size bir sıkıntı çıkarmaz motor yağları gibi değillerdir akışkanlıkları ve tipleri farklıdır.

Yardımlarınız için teşekkür ederim , zararın neresinden dönersek kar...
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    evet bende ikinci kez yağ konduğunda onu kullanmıştım Mobilube 1 SHC 75W-90 1.5 lt tabi birde 1lt 80 numara yağ var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.