Şimdi Ara

İkinci El Araba Pazarına Özel İnternet Projesi Yarışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Umarım güvenilir bir ikinci el sitesi ortaya çıkar ve tutar.

Yarışma metni şu şekilde

Türkiye'nin ilk sıfır araba portalı olan Arabalar.gen.tr, farklı bir proje ile ikinci el araba pazarında da yer almaya hazırlanıyor. İkinci el araba pazarına uygun, tamamen farklı ve özgün içerik barındıran fikirlerinizi 31.07.2014 tarihine kadar bekliyoruz. Gönderilen proje fikirleri arasından ödüle değer görülen bir kullanıcımız ise 1.000 TL tutarındaki para ödülünün sahibi olacak! Gelin, ikinci el araba sitemizi hep birlikte kuralım!

link

Sitenin sahibi değilim sadece böyle bir yarışmayı forumla paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyiliksaglik -- 20 Haziran 2014; 11:37:01 >

• 1.000 lira çook az..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -oğlumu bulana veya getirene yüz bin lira vericem
    -ulan seni benim oğlanı getir ben sana bir milyon vereyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Abi sonuçta ne bir planlama ne bir site yapma sadece fikir bende ilk az olarak düşündüm ama sonra da yazacağımız 10-20 kelime 1.000TL iyi para dedim
  • Düşünce çok güzel. Ancak para miktarı çok az. Zaten bu konuda analitik ve yaratıcı düşünen birisi kendisine bir şekilde finansör bularak kendi sitesini açar.

Tabi burada aslan payını kapan sahibinden.com u egale etmek çok zor.

• kesinlikle satıcı tüm bilgileri doğru girmek plaka şase ve motor bilgilerini girmek ve tüm verdiği bilgilerin sorumluluğunu almak zorunda olacak.donanım km hata boya vs hepsi eksiksiz girilecek çakallari dolandiricilari sokmayacaklar.

Tüm araçlara yorum açık olacak ama üye gerçek kimliği ile orda olacak tc no ile üye olunacak.

Her ilde bir ekspertiz servisi ile anlaşma yapılacak üyelere indirim yapilacak. Gerçek hayatta olduğu gibi ekspertiz isterse bir üye belli miktar para yatırıp site elemanları ekspertiz yapılacak gerekirse aracı alabilecek teslim edebilecek altyapı oluşturulacak.

Üyelerin filo indirimden faydalanması sağlanacak üyeler istedikleri marka model belirtecekler belli aralıklarla mesela ayda bir üye sayısına ulaşınca en iyi fiyatı veren bayiden alınacak.doğuştan iğne bile alınmayacak dsg ye en az 7 Yıl garanti vermediği sürece.

Bunu yapsınlar 1 kişi bile sahibinden e girmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Düşünce çok güzel. Ancak para miktarı çok az. Zaten bu konuda analitik ve yaratıcı düşünen birisi kendisine bir şekilde finansör bularak kendi sitesini açar.

Tabi burada aslan payını kapan sahibinden.com u egale etmek çok zor.

Çok kolay sahibinden in yapmadığını yapacaksın ilanların %80 i yalan dolan ne site ne ilan verenin sorumluluğu yok.ilana aldanıp binlerce km yol yapıp boş dönüyor insanlar.

• Bu fikirler bin lira değerinde, yarışmaya katılın bence :)
  • Galericiler ilan acamasin yeter.gercek saticiyla alicinin bulustugu bir ortam olur.herkes yilda en fazla 2-3 ilan acabilsin.bu bile galericilerin bulunmamasi icin yeterli olur.

• Ayrica aracin ilanda belli bi kalma suresi olsun ve ayni araci tekrar ilana koyabilmesi icin uzunca bi sure beklemesi sarti konsun.boylece sahibindendeki gibi hic kimse piyasanin 10 bin tl ustu fiyat yazip keyfine ilan acamaz.bu sayede alicilar ucmus fiyatlar yerine gercek fiyatlari gormus olur.

• Hocam insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek çok zordur. Hele ki Türk insanını. Ben genlere bile geçtiğini düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuzhan kayar

kesinlikle satıcı tüm bilgileri doğru girmek plaka şase ve motor bilgilerini girmek ve tüm verdiği bilgilerin sorumluluğunu almak zorunda olacak.donanım km hata boya vs hepsi eksiksiz girilecek çakallari dolandiricilari sokmayacaklar.

Tüm araçlara yorum açık olacak ama üye gerçek kimliği ile orda olacak tc no ile üye olunacak.

Her ilde bir ekspertiz servisi ile anlaşma yapılacak üyelere indirim yapilacak. Gerçek hayatta olduğu gibi ekspertiz isterse bir üye belli miktar para yatırıp site elemanları ekspertiz yapılacak gerekirse aracı alabilecek teslim edebilecek altyapı oluşturulacak.

Üyelerin filo indirimden faydalanması sağlanacak üyeler istedikleri marka model belirtecekler belli aralıklarla mesela ayda bir üye sayısına ulaşınca en iyi fiyatı veren bayiden alınacak.doğuştan iğne bile alınmayacak dsg ye en az 7 Yıl garanti vermediği sürece.

Bunu yapsınlar 1 kişi bile sahibinden e girmez.

Hocam fikirler güzel. Bence toparlayıp yarışmaya başvurun derim

• Havuz sistemi olsun.

Satıcı aracının tüm özelliklerini girsin(donanım, kaza-boya, bakım durumu vs.) alıcı bulduğu zaman havuza alıcının yol masraflarını atsın. Alıcı beklenmedik bir durum görürse baktırdığı serviste bunu belgelesin, havuzdan yol ve ekspertiz masrafını alsın. Araçta sorun olduğu kanıtlanmazsa satıcı havuzdan geri alır parasını, yok sorun çıkarsa site alıcıya parasını öder, biraz da kendi cebine para alır, gerisini satıcıya öder. Havale yerine kredi kartından provizyon falan da olabilir.
  • Bir çok internet sitesinde devamlı 2. el otomobil bakıyorum...Yeni bir site için önerim.. 1 - Aynı otomobil farklı kişiler tarafından değişik fiyatlarla ilan veriliyor...Bunların tamamı çakal..Kim kime kaça satarsa satma hesabındaki insanlar...PLAKA AÇIK OLMAYAN İLAN KABUL EDİLMESİN...2 - Her ilan Paralı ise 3 ay, 3 metin değiştirme hakkı ile, parasız ise 1 ay, tek metin yada rakam değiştirme hakkı ile ilanda kalsın...Süre bitimi otomatik silinsin...Sitelerde bir çok ilan var...Telefon açıp arıyorum..".Satıldı kardeşim.."....Diyorlar....İlan niye duruyor ?... 3 - İlan veren t.c. no ile girsin hayali değil, gerçek kişi olacak..Nick asla kabul edilmesin..Tüzel kişi ise firma adı ünvanı, adresi açık olacak....4 - Her araba ve model için normal piyasa fiyatının + olarak % 20 fiyat farkı kabul edilsin....Ben 15.000 liralık arabama 25.000 yazarsam ilanı kabul etmesin..Arabam temiz deyip 18000 yazarım...Fazlası olmayacak...OLTA ATIP BALIK BEKLEYEN UYANIK TAKIMI SİTEYE GELMESİN...5 - Üç aylık ilan fiyatı KOLLAMA OLMASIN..30 LİRA UYGUN..Üç kez metin, rakam değiştirrme hakkı olacak.. KK ile aynı siteye ödensin.Banka havalesi makbuz no bilmem ne istenmesin...Parası ödenen ilan yayına verilsin.. Aklıma gelenler bunlar..Hayırlı olsun..

• Peki diyelim ki istenildiği gibi bir site yapıldı. İnsanlar niye böyle bir siteye araç satmak için gelecekler. Araç satacak kişilerin avantajı nedir. sahibinden.com'a en çok ilanın orada olduğunu bildiğimiz için giriyoruz.
    Bence siteye satıcınında dolandırılma ihtimalini azaltacak bir şeyler konsun. Birde bazen araç satmak için çok zaman harcıyoruz. Millet araca bakıp bakıp gidiyor. Araç satma işini de kolaylaştıracak bir mekanizma bulunmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.