Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM KARARI VERİRKEN... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
26
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elinize sağlık bilgilendirici bir yazı olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandemirell

Elinize sağlık bilgilendirici bir yazı olmuş.

Beğendiğinize sevindim.
  • Beğenerek, dikkatle ve zevkle okudum. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XiaoXiaoTr

Beğenerek, dikkatle ve zevkle okudum. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim.
  • kardeşim elinize emeğinize sağlık. ben de yeni araç alma niyetindeyim. şu bilgi kirliliği içinde çok faydalı bilgiler gerçekten. kafam baya karışıktı şimdi daha net. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanick

kardeşim elinize emeğinize sağlık. ben de yeni araç alma niyetindeyim. şu bilgi kirliliği içinde çok faydalı bilgiler gerçekten. kafam baya karışıktı şimdi daha net. teşekkürler

Zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim
  • ilk mesajı düzenledim.
  • konuyu cok begendım emegıne saglık.

sıze bı sorum olucak mahsur görmezsenız

dizel max 60k km 2011 -2012 civarı araba bakıyorum. megane 3 yada astra 1,3 h kasa hecbek. verebilcegım rakam 40 k tl cıvarı. bunlara bakarken neyıne dıkkat etmelıyım.
    marmara ve batı karadenız cıvarınada olanlara bakıyorum. bana yardım edersen cok sevınırım. referans olarak su ılan nolu ıyıdır yada kotudur dıyebılır mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Petrikan

konuyu cok begendım emegıne saglık.

sıze bı sorum olucak mahsur görmezsenız

dizel max 60k km 2011 -2012 civarı araba bakıyorum. megane 3 yada astra 1,3 h kasa hecbek. verebilcegım rakam 40 k tl cıvarı. bunlara bakarken neyıne dıkkat etmelıyım.
    marmara ve batı karadenız cıvarınada olanlara bakıyorum. bana yardım edersen cok sevınırım. referans olarak su ılan nolu ıyıdır yada kotudur dıyebılır mısın?

Hocam beğendiginize sevindim. İlan ve tavsiye konusunda ise üzülerek söylüyorum ki yardimci olamayacağım, neden derseniz ilk olarak alem pst olmuş diyorlarya ikinci el piyasasında durum aynen busekilde bu yüzden ben bilmediğim tanımadığım kişilerin araçları hakkında yorum yapmak yada tavsiyede bulunmak istemiyorum.ikinci olarakta 11 yıldır bu forumda yim araç tavsiyesi isteyen konulara yorum yapmamaya özel gayret sarf ettim bundan sonrada bu illere uymaya devam etmek istiyorum. siz aslında modellerinizi belirleyerek işin yarısını zaten cozmussunuz bundan sonra kriterlerinize göre ilanları incelemek kalıyor incelerken de ilk mesajda yazdığım şeyleri uygulamanız tavsiye ederim. Beni anlayacağınızi umuyorum.

• :( uzulerek cok teskkurler
  • İkinci el araç tercihini etkileyen, süreci uzatan, insanları sıkıntıya sokan bir diğer noktada alım zamanı, peki ikinci el araç ne zaman alınmalı?
    Yanıtı bence basit; "ikinci el araç ihtiyacın şiddetine binaen, uygun aracın denk geldiği ilk anda alınmalıdır."
    Genelde insanlar tavsiye ister ve diğer insanlarda;
    -bayramdan sonra al,
    -bayram geçer önümüz kış o zaman al,
    -kış gelir bekle şubat ayı olsun ki vergisi de satıcıya kalsın o zaman al
    -şubat gelir kar kış var, martı bekle, mart gelir bu sefer piyasa yükseldi biraz daha bekle.....gibi tavsiyelerle süreç uzadıkça uzar ama fiyatlar geneli itibariyle hiçbir zaman geri gelmez
    Yıllardır gözlemlerim bazı istisnai dönemler haricinde araç fiyatları Türkiye'de genel itibari ile hiçbir zaman gerilememiştir, ve otomobile bu kadar aç bir piyasada gerilemesi de bence kuvvetle muhtemel değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x
    Herkes fikir beyan ederken kendi gönlünde yatan aslanı (hatta kendi arabasını) önermeye gayret eder. Bu noktada
    ilk tavsiyem ihtiyacınızı siz belirleyin ve bu noktada hiç kimsenin fikrini almayın. Çünkü ihtiyacınızı, ne istediğinizi sizden iyi kimse
    bilemez.

İnsignia 1.6 dizel otomatikle ilgili açtığım bir konuda aynı aracı kullanan 21 kişinin aracın motor performansı hakkında söyledikleri asagida dolaysiyla söylediğim gibi herkes olaya kendi gözüyle bakıyor ve ona yönelik tavsiyede bulunuyor bu yüzden tekrar ediyorum kimsenin görüşleri yle hareket etmeyin kendi doğrunuzun peşinden koşun. 1. Kişi- araç 136 beygir olduğunu hissettirmiyor
    2. Kişi- kesinlikle bu aracı kaldırmaz denilemez, alt devir tortu iyi olduğundan nazlanmadan hızlanıyor
    3. Kişi- aracın gaz tepkilerini beğendim, gaza basınca araç gayet güzel hızlanıyor
    4. Kişi- Bazı hızlanmalarımda gaza tepkime süresi gecikmeli oldu.Araç beni yüksek devirde kulla der gibi.Alt devirlerde aracın kasıldığını hissediyorsunuz
    5. Kişi- bu aracı kullanacak yaş ortalaması düşünüldüğünde yeterli olduğunu söyleyebilirim
    6. Kişi- alt devirlerden itibaren güzel bir ivmelenme sunuyor
    7. Kişi- hacmine göre kuvvetli ve sessiz motoru
    8. Kişi- Motor 1600kg lık 1.6 HDI 110bg araç sonrası beni tatmin etti.
    9. Kişi- ani hızlanmalarda sizi koltuğa yapıştırmıyor. bana vasat geldi.
    10. Kişi- motor çok iyi,istekli hızlanıyor
    11. Kişi- 320 nm torku hissediyorunuz. ara hızlanmalar gayet başarılı. rampalarda bile kimseyi sollarken hiç zorluk çekmedim.
    12. Kişi-180 e kadar gayet iyi hızlanıyor, sonrasında tıkanmaya başlıyor
    13. Kişi- yaklaşık ağırlığı 1600 yakın olan araç için motoru gayet yeterli bence
    14. Kişi- Motor çok iyi. Gücü ve torku hissediyorsunuz, kasayı çekmekte hiç zorlanmıyor.
    15. Kişi- Motor baya canlı o kasaya ve şanzımana göre hatta 20 km ile giderken gaza yüklendiğinizde birden fırlıyor
    16. Kişi- Motor kesinlikle bu araca yeterli.
    17. Kişi- motor – şanzıman uyumu bence çok iyi ve keyifli 160-170 km ye kadar hiç nazlanmıyor
    18. Kişi- Bu kombinasyonun performans anlaminda gercekten sorunu yok. Gayet istekli devirleniyor. Gaz tepkileri de guzel olunca hantallik hissi olmuyor.
    19. Kişi- kesinlikle 136 beygirlik bir motor hissi vermediğiydi
    20. Kişi- Bana gore hantal ve tepkilerinde gecikme yaşıyordu
    21. Kişi- Araç 136 bg ama asla bunu hissetmiyorsunuz. Sanki bu rakam kağıt üstünde geçerli gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Kasım 2015; 23:09:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Hacı abi güzel yazı olmuş ellerine sağlık ama biraz uzun olmuş sanki. Yani okudum ama kafama takılan şey acaba o imzayı niye öyle yazdınız?

Oldukça kısa tutmaya çalıştım yazmak istediğim daha çok ayrıntı var ama uzadıkça okunma olasılığı azalıyor.
    İmzaya gelince Pm'lere cevap yazmaktan yoruldum artık. Tanımadığım insanların sorduğu sorulara cevap vermek adına ayırdığım vakit artık beni yoruyor.
    Otomobil genelde de sadece benim yazdığım değil çoğu kimsenin yazdığı şey hükümsüz bence.

kısa yazı okumak isteseydim twitter a bakardım. uzun yorumlara daha severek ve tercih ederek bakıyorum. diyecek, detaylı anlatılması gereken bir şeyim varsa / diyecek, detaylı anlatılması gereken bir şeyi olan varsa yazarım. olan da uzun uzun yazsın okurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: merdempc

Hacı abi güzel yazı olmuş ellerine sağlık ama biraz uzun olmuş sanki. Yani okudum ama kafama takılan şey acaba o imzayı niye öyle yazdınız?

Oldukça kısa tutmaya çalıştım yazmak istediğim daha çok ayrıntı var ama uzadıkça okunma olasılığı azalıyor.
    İmzaya gelince Pm'lere cevap yazmaktan yoruldum artık. Tanımadığım insanların sorduğu sorulara cevap vermek adına ayırdığım vakit artık beni yoruyor.
    Otomobil genelde de sadece benim yazdığım değil çoğu kimsenin yazdığı şey hükümsüz bence.

kısa yazı okumak isteseydim twitter a bakardım. uzun yorumlara daha severek ve tercih ederek bakıyorum. diyecek, detaylı anlatılması gereken bir şeyim varsa / diyecek, detaylı anlatılması gereken bir şeyi olan varsa yazarım. olan da uzun uzun yazsın okurum.

• yazınızı ve tüm yazılanları baştan sona okudum kendime uyarlıyorum hocam elinize yüreğinize sağlık...
  • Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

• Teşekkür ederim
  • Elinize sağlık yazınızı ilk defa okudum daha yarısında beğene bastım kaynak olacak düzeyde bir yazı
  • Beğendiğinize sevindim arkadaşlar.
  • Emeğine sağlık hocam, benim gibi araç cahillerine birebir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.