Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM KARARI VERİRKEN... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
26
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Guzel konu sacma sapan tercih sorularina oldugu gibi yapistirilabilir.

Bence gunumuzdeki benzer modeller arasinda oyle aman aman bir fark yok bu yuzden temiz buldugunuz bir araci alip gecin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

hocam bu kadar uzun yazıyı üşenmeden nasıl yazdın hayret ettim

Hocam aslında bu kadar uzun olması iyi birşey değil çünkü okunurluğunu azaltıyor. Yani başarabilsem dahada kısaltmak isterim ama o zamanda anlatmak istediğim şeyler eksik kalabilir. Pazartesi bi el atacağım

Şu forumlarda ne zaman topic içeriklerini voicechat teknolojisi ile yapabileceğiz biz.
    Ne güzel olur değil mi? Sesli olarak söyle fikrini, isteyen tıklasın dinlesin istediğini. Gerçek seslerimizi de duyunca daha bir tanımlayıcı olur karakter analizlerimiz açısından da. Dikte et, paylaş, dinle. Herşeyin ruhunu mu öldürürüz ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eline sağlık.

*Ben okudum/okurum, ama parağraflar uzun okunurluğu arttırmak ve sıkmamak için biraz ayırıp düzenlemek lazım. Göz kaçıyor, ilgi kayıyor.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
    Wordde yazdım aslında paragraflar falan ayarlıydı ama buraya kopyalayınca bu hale geldi az sonra bi düzenleme yapacağım.

Bu arada citroenle ilgili konuyu bekliyoruz

Hocam, hala karar veremedim aldığım aracın inceleme konusunu açıp açmamaya!..

Biliyorsun, Otomobil Genel eskisi gibi değil. eskiden olsa heyecanlanırdım, şimdi canım istemiyor.
    Hele hele! biraz uzun yorum yazsam sıkılıp çoğunu siliveriyorum. Paylaşımlar yavan olunca, heyecanım kalmadı.

Biraz bilgi biriksin, düşüneyim biraz daha.

Takdir senin hocam bu noktada seni anlayabiliyorum ama yazarsan keyifle okuyacak geniş bir kitleninde var olduğunu unutma

Çok arkadaş soruyor. 2 araç olduğu için, ancak 350km ye gelebildi. Tüketim ile illgili doyurucu veri oluşmadı, bekleyeyim biraz daha.

Rica ederim. Biraz aceleye geldi.

Panther sen cruze sattin mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

hocam bu kadar uzun yazıyı üşenmeden nasıl yazdın hayret ettim

Hocam aslında bu kadar uzun olması iyi birşey değil çünkü okunurluğunu azaltıyor. Yani başarabilsem dahada kısaltmak isterim ama o zamanda anlatmak istediğim şeyler eksik kalabilir. Pazartesi bi el atacağım

Şu forumlarda ne zaman topic içeriklerini voicechat teknolojisi ile yapabileceğiz biz.
    Ne güzel olur değil mi? Sesli olarak söyle fikrini, isteyen tıklasın dinlesin istediğini. Gerçek seslerimizi de duyunca daha bir tanımlayıcı olur karakter analizlerimiz açısından da. Dikte et, paylaş, dinle. Herşeyin ruhunu mu öldürürüz ne?

Bilmiyorum ama sanırım alışkanlıklarla ilgili ben youtube girip bir konu hakkındaki videoları izlemek yerine, yazılanları okumayı tercih ediyorum, araştırdığım şeylerle ilgili uzman tv de bir şey varsa bile izlediğim sınırlıdır. Ama aynı teknolojinin yazmak için olanı olsa valla çok işime yarar. Şu konuyu 3-4 saatlik emekle ancak bu hale getirdim. Halbuki ben konuşsam makine onu yazıya çevirse tam süper olur du

• İlk mesaja katılıyorum
    7 aydır en yakın arkadaşım araç arıyor.
    Aradığı özellikler Full kazasız LPG li bir araç. Ayırdığı bütçe 20 bin tl.
    Sanırım bir 70 ay daha bulamayacak...

• RoLaN R kullanıcısına yanıt
    5 küsür yıl 2 adet sıfır alıp sorunsuz ve keyifle kullandım. Beklenti ve ihtiyaçlar değişmeye başlayınca, farklı duran crossover araçlara yöneldim.
    Ayırdığım bütçeye göre seçenekler pek fazla değildi. En sonunda Cactus'mü Juke'mu derken, Cactus'ü aldık. Aracımı takasa verdim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

Bütçe hazırlarken eksik davranıyoruz.
    Cepte 25000 var, gözümüz 30'lu araçlarda. Aman abi güzel araba kaçmasın, babamdan 2 bacanaktan 3 alırım tamamlarım gerisini kafasındayız. Sanki onlar benim için para biriktiriyor.
    Bir de noter, lastik, bakım, vergi, sigorta, kasko ücretlerini göz ardı ediyoruz sanki başkası ödücek. Bütçe hazırlarken bunları da dikkate almalı.

Haklısınız. Cebimizdeki son kuruşa kadar zorlamak ongorulemeyen durumlarda sıkıntı yaratabilir

Bende araç alımı yaparken ayırdığım bütçe dışına kesinlikle çıkmam.

İyice hesap eder, dikkatli davranırım. Peşin param varsa alırım ve tüm birikimimi harcamam.

• quote:

5 küsür yıl 2 adet sıfır alıp sorunsuz ve keyifle kullandım. Beklenti ve ihtiyaçlar değişmeye başlayınca, farklı duran crossover araçlara yöneldim.
    Ayırdığım bütçeye göre seçenekler pek fazla değildi. En sonunda Cactus'mü Juke'mu derken, Cactus'ü aldık. Aracımı takasa verdim.

İyi yapmissin hayirli olsun.cactus cok sevimli merak ettigim bir arac

• RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Bu aracında +- yanları elbette var. Ama genel anlamda baktığımda, beni şimdiye kadar memnun etti.
  • Eren Hocam eline sağlık.

Her zamanki gibi uzun ve açıklayıcı bir yazı.

Hiç sıkılmadan okudum.

Teşekkürler.

@otomobilci_x
  • Ellerinize sağlık, güzel bir yazı olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2n2

İlk mesaja katılıyorum
    7 aydır en yakın arkadaşım araç arıyor.
    Aradığı özellikler Full kazasız LPG li bir araç. Ayırdığı bütçe 20 bin tl.
    Sanırım bir 70 ay daha bulamayacak...

Araba bulacam diye sinir, stres sahibi olan evde huzuru bozulan o kadar çok kimse biliyorum ki.
  • teşekkürler arkadaşlar
  • Ufak bir düzenleme yaptım, ama yazıyı kendim yazdığım için bazı hataları, cümle düşüklüklerini fark edemiyor olabilirim. Fark ettiğiniz hatalı cümleler varsa pm atarsanız düzeltirim arkadaşlar.
  • Oto genelde az sayıdaki faydalı konulardan biri olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

Oto genelde az sayıdaki faydalı konulardan biri olmuş.

Beğendiğinize sevindim.
  • Somut örneklerle konuyu okuyacaklara fikirler vermeye devam edeceğim.

Geçen hafta çarşamba günü samimi bir arkadaşım bir araba aradığını ve bu çarşambaya (yazıyı sonradan okuyanlar için bugün salı) mutlaka aracın alınmış olması gerektiğini belirterek aşağıdaki kriterlerini iletti.
    - 1 hafta içinde aracın alınması elzem (sağlık problemleri var ankara'ya gidilecek),
    - araç samsunda veya yakın illerde olmalı,
    - Gerektiğinde 1 hafta içinde 1-2 zarara bakılmadan aracın hemen satılabilmesi gerekiyor (sağlıkla ilgili para gerekebilir)
    - 4 kişilik aile bagaj önemli,
    - araç yeni olmalı çünkü sanayiye gidecek ne vakit var nede aracın çalışmaması bozulması gibi durumlara tahammül var,
    - mutlak suretle yakıtı ve diğer masrafları çok az olacak,
    - kasko yapılmayacak çünkü maliyet artırıyor,
    - bütçe 22-23,

Bu kriterlerini aldıktan sonra sembol üzerinde yoğunlaştık perşembe günü aracıda bulduk
    araç 2011 model dizel sembol, 95 binde ilk sahibinden, önden kazalı (kaput değişmiş) fiyat 22600 ben arkadaşa al dedim (kendisi de bana otomobil konusunda güvenir) ama kime sorduysa alma demiş
    alma diyenlerin söyledikleri
    - sembol alınmaz
    -100.000 km ye gelmiş dizel alınmaz
    -kaputu değişmiş araç alınmaz
    ...o nedenle alınmaz,
    ... bu nedenle alınmaz,
    ...
    ...
    cuma günü akşam arkadaşım tekrar beni aradı ve sen al diyorsan alacağım ama herkes böyle böyle diyor ne yapayım dedi.(bu noktada bütün insiyatif sende bir şey çıkarsa çekeceğin var demek istiyor)
    aynen şunu söyledim
    "telefonu kapat ve hepsine kriterlerim şunlar şunlar bana bir arabayı yarına kadar bulun de"
    ve arkadaş ısrarla alma diyen 3-4 arkadaşına akrabasına telefon açmış söylediğimi iletmiş
    pazartesi günü hepsinin söylediği ortak şey şu acele etme bakalım buluruz.(ne bulacaklarsa)
    sonuç olarak pazartesi arkadaşım aracı 6 farklı ustaya götürdü ve aracı aldı.
    Kararın doğrumu yanlış mı olduğunun takdirini sizlere bırakıyorum.(kiminize göre yanlış olabilir tabi ki amacım bu tartışmak değil)
    Ama bir araç alımında yaşanan olayları net bir şekilde ortaya koyması açısından önemliydi paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 3 Şubat 2015; 13:11:08 >

• Emek verip yazmışsınız, gerçekten bir rehber niteliğinde olmuş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Emek verip yazmışsınız, gerçekten bir rehber niteliğinde olmuş.

Beğendiğinize sevindim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emirolcay

Teşekkürler hocam hepsini okudum elinize sağlık. Yalnız aracı almadan para vermeyin demişsiniz de normalde usul tam tersi değil mi? Önce para verilir sonra satış verilir diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Veya önce sozlesme yapılıp para verilir ve satış alınır şeklinde bir durum daha Güvenli olabilir sanırım

Hocam herşey karşılıklı güvene dayanıyor. tabi sonuçta siz satıcıya güvenmeyeceksinizde o size niye güvensin değilmi benim anlatmak istediğim nokta noterde imza atılma aşamasında para transferinin gerçekleşmesi ama illaki buda şart değil.Ben showrromdan aldığım bütün araçlar için banka havalesi yaptım falanca plaka ve şasi nolu aracın satışı için ödenen paradır şeklinde bir not düşerek.
    Esas olan uyanık olmak bir arkadaşımız bu şekilde dolandırıldı mesela tam ibretlik bir hikaye boş bir zamanım olduğunda buradan yazacağım.

Söz konusu hikayeyi paylaşıyorum;
    Arkadaşım, fiyatı 90.000 tl tutarındaki hatasız 1 yaşında 10.000 km civarındaki aracını satışa çıkarmıştı ancak bana göre fiyatını fazla yazdığından aylardır arabası satılmıyordu. 31 Aralık günü (olay 2 yıl önce oluyor) birileri bulunduğumuz ilin ilçesinden (merkeze 40 km) arıyor şirket olduklarını finansal tablolarında kar göründüğünü bunu düşürebilmek için illaki bu gün (31 aralık) olmak üzere aracı almak istediklerini, ama yıl sonu olduğu için işlerinin çok yoğun olduğunu arkadaşın arabayı oraya götürmesi gerektiğini söylüyorlar. Arkadaş arabayı götürüyor son derece iyi dekore edilmiş bir ofiste son derece düzgün insanlarla konuşuyorlar, adamların verdiği güven noktasında zerre sıkıntı görmüyor, adamlar arabaya baktıracak bile vakit yok, zaten biz size güvendik bir şey çıkacağı sanmıyoruz hemen notere gidelim yılın son günü olduğundan bugün çok kalabalıktır zaten mesai saatinin bitmesine de az kaldı diyerek notere gitmek için ayağa kalkıyorlar, patron elemanlardan bir tanesine sen hemen bankaya git parayı çek notere getir diyor. Ve noterde işlemler yapılıp imza aşamasına geldiklerinde patron elemanı arıyor neredesin diye soruyor eleman bankada nakit yokmuş parayı veremiyorlar diyor. Patron son derece güven veren bir şekilde parayı getiremediklerini, ancak yeni yılın ilk günü arkadaşa parasını vereceklerini söyleyerek arkadaşı ikna ediyor. Bundan sonrasını anlatmaya gerek yok araç aynı günde 3 farklı satış işlemine tabi tutuluyor, adamların bu işi meslek haline getiren bir şebeke olduğu ortaya çıkıyor ve dava halen devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.