Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM KARARI VERİRKEN... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
26
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Hocam eline sağlık.

*Ben okudum/okurum, ama parağraflar uzun okunurluğu arttırmak ve sıkmamak için biraz ayırıp düzenlemek lazım. Göz kaçıyor, ilgi kayıyor.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
    Wordde yazdım aslında paragraflar falan ayarlıydı ama buraya kopyalayınca bu hale geldi az sonra bi düzenleme yapacağım.

Bu arada citroenle ilgili konuyu bekliyoruz

Hocam, hala karar veremedim aldığım aracın inceleme konusunu açıp açmamaya!..

Biliyorsun, Otomobil Genel eskisi gibi değil. eskiden olsa heyecanlanırdım, şimdi canım istemiyor.
    Hele hele! biraz uzun yorum yazsam sıkılıp çoğunu siliveriyorum. Paylaşımlar yavan olunca, heyecanım kalmadı.

Biraz bilgi biriksin, düşüneyim biraz daha.

Takdir senin hocam bu noktada seni anlayabiliyorum ama yazarsan keyifle okuyacak geniş bir kitleninde var olduğunu unutma

• quote:

Orijinalden alıntı: Roq

zaman ayırıp yazıp paylaşman yetmekteyken, bir de notalara tam basman güzel. eyvallah

Beğendiğinize sevindim.
  • Teşekkürler hocam hepsini okudum elinize sağlık. Yalnız aracı almadan para vermeyin demişsiniz de normalde usul tam tersi değil mi? Önce para verilir sonra satış verilir diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Veya önce sozlesme yapılıp para verilir ve satış alınır şeklinde bir durum daha Güvenli olabilir sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sıkıcı olmuş, yarıyı geçemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirolcay

Teşekkürler hocam hepsini okudum elinize sağlık. Yalnız aracı almadan para vermeyin demişsiniz de normalde usul tam tersi değil mi? Önce para verilir sonra satış verilir diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen. Veya önce sozlesme yapılıp para verilir ve satış alınır şeklinde bir durum daha Güvenli olabilir sanırım

Hocam herşey karşılıklı güvene dayanıyor. tabi sonuçta siz satıcıya güvenmeyeceksinizde o size niye güvensin değilmi benim anlatmak istediğim nokta noterde imza atılma aşamasında para transferinin gerçekleşmesi ama illaki buda şart değil.Ben showrromdan aldığım bütün araçlar için banka havalesi yaptım falanca plaka ve şasi nolu aracın satışı için ödenen paradır şeklinde bir not düşerek.
    Esas olan uyanık olmak bir arkadaşımız bu şekilde dolandırıldı mesela tam ibretlik bir hikaye boş bir zamanım olduğunda buradan yazacağım.

• Metnin düzenlemesi için teşekkür ederim.
  • Evet iki uygulama da sonuçta suistimale açık. Uyanık olmak önemli dediğiniz gibi. Banka havalesine not düşmek sozlesme ile birlikte sağlam bir uygulama olabilir bence de

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eline sağlık.

*Ben okudum/okurum, ama parağraflar uzun okunurluğu arttırmak ve sıkmamak için biraz ayırıp düzenlemek lazım. Göz kaçıyor, ilgi kayıyor.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.
    Wordde yazdım aslında paragraflar falan ayarlıydı ama buraya kopyalayınca bu hale geldi az sonra bi düzenleme yapacağım.

Bu arada citroenle ilgili konuyu bekliyoruz

Hocam, hala karar veremedim aldığım aracın inceleme konusunu açıp açmamaya!..

Biliyorsun, Otomobil Genel eskisi gibi değil. eskiden olsa heyecanlanırdım, şimdi canım istemiyor.
    Hele hele! biraz uzun yorum yazsam sıkılıp çoğunu siliveriyorum. Paylaşımlar yavan olunca, heyecanım kalmadı.

Biraz bilgi biriksin, düşüneyim biraz daha.

Takdir senin hocam bu noktada seni anlayabiliyorum ama yazarsan keyifle okuyacak geniş bir kitleninde var olduğunu unutma

Çok arkadaş soruyor. 2 araç olduğu için, ancak 350km ye gelebildi. Tüketim ile illgili doyurucu veri oluşmadı, bekleyeyim biraz daha.

Rica ederim. Biraz aceleye geldi.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Ben inceleme yazısı yazmıştım 1 hafta gelen giden yoktu sonra kötü bir şeyler yazınca cevaplar gelmişti. İnsan sinirlenmiyor değil. Bende de eski heyecan olsa diğer 2 aracın da yazısını tamamlasam keşke diyorum.

Konu hakkında ise şu püf noktalarını ve girişteki "hem ekonomi istiyor hem de otobanda görünce m3'le kapışmak istiyor" cümlesini Otomobil 2. El Araç Önerileri diye bir yer açılırsa giriş yazısı olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Ben inceleme yazısı yazmıştım 1 hafta gelen giden yoktu sonra kötü bir şeyler yazınca cevaplar gelmişti. İnsan sinirlenmiyor değil. Bende de eski heyecan olsa diğer 2 aracın da yazısını tamamlasam keşke diyorum.

Konu hakkında ise şu püf noktalarını ve girişteki "hem ekonomi istiyor hem de otobanda görünce m3'le kapışmak istiyor" cümlesini Otomobil 2. El Araç Önerileri diye bir yer açılırsa giriş yazısı olmalı

Arkadaşımızın konusu dağıtmayayım.
    Ama düzeltmeler ve ek ile referans gösterebileceğim bir link haline geleceği kesin...

Benim açtığım konu sayısı 9.
    Genelde okuyan taraf olmayı tercih ederim, ama bilgim dahilinde küçükte olsa katkılar sağlamayı da ihmal etmem.

Kullandığım araçların, ufak çaplı incelemesini yazarım, yarar sağlasın diye yazmak isterim. Oraya gelen karşıt fikirli arkadaşları da
    sakinlikle karşılarım.Her ne kadar bazıları inatçı ve garip yorumcu olsalar da, benimle aynı fikirde olmak zorunda olmadıkları için
    biraz da hoş görürüm.

Sonuçta konu...
    5-10 gün sonra alt taraflara gider.

Zamanı gelince ve yardım arayan kişi bulunca, faydası ortaya çıkmaya başlar. Bir nebze yarar sağlarsa o zaman "ne mutlu bize" der, seviniriz.

• hocam bu kadar uzun yazıyı üşenmeden nasıl yazdın hayret ettim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

hocam bu kadar uzun yazıyı üşenmeden nasıl yazdın hayret ettim

Hocam aslında bu kadar uzun olması iyi birşey değil çünkü okunurluğunu azaltıyor. Yani başarabilsem dahada kısaltmak isterim ama o zamanda anlatmak istediğim şeyler eksik kalabilir. Pazartesi bi el atacağım

• Bütçe hazırlarken eksik davranıyoruz.
    Cepte 25000 var, gözümüz 30'lu araçlarda. Aman abi güzel araba kaçmasın, babamdan 2 bacanaktan 3 alırım tamamlarım gerisini kafasındayız. Sanki onlar benim için para biriktiriyor.
    Bir de noter, lastik, bakım, vergi, sigorta, kasko ücretlerini göz ardı ediyoruz sanki başkası ödücek. Bütçe hazırlarken bunları da dikkate almalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

Bütçe hazırlarken eksik davranıyoruz.
    Cepte 25000 var, gözümüz 30'lu araçlarda. Aman abi güzel araba kaçmasın, babamdan 2 bacanaktan 3 alırım tamamlarım gerisini kafasındayız. Sanki onlar benim için para biriktiriyor.
    Bir de noter, lastik, bakım, vergi, sigorta, kasko ücretlerini göz ardı ediyoruz sanki başkası ödücek. Bütçe hazırlarken bunları da dikkate almalı.

Haklısınız. Cebimizdeki son kuruşa kadar zorlamak ongorulemeyen durumlarda sıkıntı yaratabilir

• Bu formdaki otomobille ilgili bölümlerin başında kalıcı konu olmalıdır.

Son zamanlarda okuduğum nadir konulardan.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

Bütçe hazırlarken eksik davranıyoruz.

Diyelim bütçe 30 BİN TL. Bu sefer sağdan-soldan para bulmaya çalışıp 35 BİN TL fiyat aralığındaki araçlara yönelim oluyor.

Bu durum böyle sürüp gidiyor.
  • genelleme olacak ama edevletten aracın plakasını sorgulatın. 1-2 ay içinde satın alınmış araçlardan uzak durun. çakal çukal, yeri yurdu belli olmayan tiplerden araba almamaya dikkat edin. al-satcılardan araba almayın.
  • Çok derli toplu, faydalı bir paylaşım için emek vermişsiniz. Kendi adıma kocaman bir TEŞEKKÜRü hakettiğinizi ifade etmek isterim. Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

genelleme olacak ama edevletten aracın plakasını sorgulatın. 1-2 ay içinde satın alınmış araçlardan uzak durun. çakal çukal, yeri yurdu belli olmayan tiplerden araba almamaya dikkat edin. al-satcılardan araba almayın.

çok haklısınız hatta yeni lpg takılıp satılan araçlarada şüpheyle yaklaşmak lazım, bunlarıda ekliyorum.
  • Vakit ayırdığınız ve beğendiğiniz için ben teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.