Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ ALIM KARARI VERİRKEN... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
26
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lymph

Emeğine sağlık hocam, benim gibi araç cahillerine birebir.

Beğendiğinize sevindim uygun bir zamanda bir güncelleme yaparım
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler. Peki 2. elden anlamiyorsak garantili 2. el satışı yapan yerleri mi tercih edelim yoksa sıfır dışında bulaşmayalım mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klaudio

hocam teşekkürler. Peki 2. elden anlamiyorsak garantili 2. el satışı yapan yerleri mi tercih edelim yoksa sıfır dışında bulaşmayalım mı?

Hocam garantili ikinci el satımı yapan yerler derken kurumsal showroomları kast ediyorsanız onlarda hiç hata/hile hurda olmuyor diyemeyiz. Yaşadığım bir kaç olumsuz tecrübem var vaktim olduğu bir gün onlarıda konuya ekleyeyim.

Bence sıfır aracın ikamesi ikinci el değil. O yüzden sıfır ve ikinci el kararını en başta vermek gerekiyor. Birde sıfır gibi ikinci el düşünüyorsanız bir olumsuzlukla karşılaşma olasılığınız daha eski araçlara göre bayağı azalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: klaudio

Markaların 2. el galerilerine gidin. Otokoç gibi yerlerde araçlar genellikle doğru bilgilerle satılır. Yanlış bilgi yakaladığında alıma engel bir durum değilse pazarlık kozu yaparsınız.

2015'te Istinye Otokoc'ta Lancia Delta alırken km 76.000 yazıyordu. Aracı inceledim, 81.000'de oldugunu gördüm. Pazarlığı ona göre yaptım. Aracı almaya yakın 20.000 ve katları yani 80.000 bakımı yapılmış olmalı ama bir sorayım dedim. Hayır yapılmadı ve sizle ona göre pazarlık yaptık dedi. Ama araç kartında yazana göre değil gerçek km'ye göre yaptırmanız gerekiyordu, yaptırmazsanız almam dedim. Kararlılığımı görünce Zincirlikuyu Birmot'ta 80.000 bakımını yapıp öyle teslim ettiler. Bu da sizin ve bu yazıyı okuyan 2. el alacak arkadaşların aklının bir köşesinde dursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 6 Şubat 2018; 18:11:20 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.