Detayli expertizde anlayamaz binde bir belki araçta çift ECU varsa olabilir veya tahmin yurutulebilr km dusurenlerde 100-150 bin km düşürmüyor adam 30-35 bin km dusurup geçiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İKİNCİ EL DURDU HEP AYNİ İLANLAR O MESHUR MART AYINIZDA GELDI 🙈🙈☺☺ (4. sayfa)

-
-
Ben baktırıyorum hocam, simdi reklam olmasın isim vermeyim biri Ataşehir diğeri Ümraniye'de ikisi de makineyle bakıyor. Onun dışında bakım çizelgesi, muayene kağıtları, kaza raporları, hatta bazen direksiyon durumundan bile anlarsın.
Ha şunu da söyleyeyim, hırsıza kilit dayanmaz, dolandırmak isteyen adam her türlü dolandırır. Siz olmasanız bile başkasını...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 2 Kasım 2020; 11:41:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaslar sert ithamlarla yazismaya, seviyeyi düsürmeye ya da kimseyi kirarak inciterek tartismaya gerek yok. TR de net ikinci el otomobil terörü var ve buna devletin bir el atmasi gerekiyor. Kasko gibi bir mantikmi yaparlar ne yaparlar bilmem ama düzenleme gerektigi asikar. 2.el otomobil satislarinin düstügü de asikar. Yok düsmedi gayet satiliyor gümbür gümbür diyen arkadaslar kendi subjektif yorumlarini paylasiyorlar. Somut bir veriye dayanmiyor. Somut bir veriye dayanan bir hakikat var ki, o da Agustos ayindan sonra her ay ortalama %15 - 20 gibi satislar azaliyor. Kasim Aralik Ocak ve Subatta bu satislar daha da dip seviyeleri görecektir. Lakin yine de kimse ile tartisirken karsi fikirli yazan arkadaslara karsi da seviyeyi bozmaya, cirkinlesmeye ve sert üslupla yazmaya gerek yok. Kesinlikle ama kesinlikle ilk yapilmasi gereken sifir araclarin galericilere, al satcilara vs satisinin engellenmesidir. Sifir arac 1 yili doldurulmadan satilmamalidir. Ya da sifir araci aldi diyelim bir kisi ihtiyaci var satti o zaman da alan kisi bir yil satamamali. Herkes al satci olmus herkes ! Hepimiz biliyoruz ki ezici cogunluk otomobilleri yatirim araci olarak kullaniyor. Oysa ki maddenin dogasi geregi ikinci el mal yatirim araci olamaz ! Her seyi de serbest piyasa kardesim mantigiyla aciklayamayiz ! Birakiniz gecsinler efendim olur ama ne zaman ki birakiniz gecirsinlere döndürmeye baslarlar bunu, o zaman gerekenin yapilmasi gerekir. Adam 10 seneden fazla, 15-20 sene kullandigi malin bile hesabini dolar üstünden yapiyor ! Sifir arabalari bayilerden topladilar, aylarca baska islerde yapip gelir kaynagi elde ettigi icin, gücü oldugu icin stokculuk yapip fiyatlari iyice artiran galericiler var. Birkac tanesini ben bizzat biliyorum. Adamin nasil olsa baska gelir kaynaklari da var satmak degil satmamak daha karli diyor ! Insallah bir an evvel cikarirlar su düzenlemeyi ellerinde patlar 200 liraya aldiklari mali 100 liraya satabilmek icin 40 takla atmak zorunda kalirlar !
-
quote:
Orijinalden alıntı: Prestor1 hafta içinde favoriye eklediğim 10 ilanda yayından kalktı.
Yayindan kalkdida?satildimi acaba ilan tarihlerine bktnzmi
çoğu ilan yayından kalkıyor normal süresi bitiyor satılamayıp ama piyasası çok güçlü belli başlı araçlar hala çok hızlı egea örneğin 1 hafta durmuyor bile
-
quote:
Orijinalden alıntı: koroglu69Yayindan kalkdida?satildimi acaba ilan tarihlerine bktnzmi
Alıntıları Gösterçoğunluğu yeni ilan aslında, çok geciken yok. belki otomatik yaris özelinde bir durumdur bilemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prestor -- 2 Kasım 2020; 13:8:58 > -
Siz burdaki 2. el durdu fiyatlar düşecek falan gibi saçma yorumlara başlıklara bkmayın gençler 16 senelik forum üyesiyim. Bu memlekette son 10 yıldır araba fiyatları düşmedi. Hadi sağlıcakla kalın.
-
Durdu, satılmadığı gibi satılmadığı halde zam yapıyorlar. Allah akıl fikir versin.
-
talep olmazsa fiyatlar düşer.
-
Benim anlamadığım bu forumda sürekli ölümüne bu durumun al-sat yapanlar ile ilgili olmadığını savunan bir kitle var yahu tamam tek sorumlusu onlar değil ancak en az dolar kadar onlarda etkiliyor piyasayı. Bence bu arkadaşlarda bu işi yaptığı için özellikle piyasanın düşmesini istemeyenler. Arkadaş herşeyin bir sonu vardır sabah akşam fiyat düşmeyecek ne zaman düştüğü görülmüş dersen eline ne geçiyor bal gibide düşecek nereye kadar gidecek sanıyorsunuz diyelim ki düşmedi sürekli fiyatlar arttı e arkadaş kim alacak bu arabaları.
Dolar-euro değil asıl mesele vergidirquote:
Orijinalden alıntı: Lee-on!
Dolar euro dusmeden nasil düşüyor ikinci el piyasasi? Hala 90 model arabalar satiliyor peynir ekmek gibi, e46lara 150 200k isteniyor ve satılıyor. Burasi avrupa abd degil ki 10 yasindan sonra 3 5 bin dolar olsun araçlar. Döviz dusmedikce kimse 10a aldigi arabasini 5e satmaz... Ogretmenden askerine kadar herkes al sat yapıyor memlekette... Canini verir, arabasini aldığı fiyatin altina vermez.
Döviz artışı sadece %50-80 gibi ÖTV farkına neden olan matrah artışına neden olur. Bu da 2.ele de yansır...
Dolar 20 lira olsa 3 yıllık 150-200 binlik otolar gayet ucuz demektir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 2 Kasım 2020; 15:27:33 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Millet işsiz %30-40 işsizlik var adam at yarışı ile uğraşacağına %2-3 komisyon için bunla uğraşıyordur belki . Adamın 5-6 bin net maaşı olsa niye uğraşsın bunla haa zevkine uğraşanlarda vardır kolay işi vardır bankamatik memuru olabilirquote:
Orijinalden alıntı: RuddervatorBenim anlamadığım bu forumda sürekli ölümüne bu durumun al-sat yapanlar ile ilgili olmadığını savunan bir kitle var yahu tamam tek sorumlusu onlar değil ancak en az dolar kadar onlarda etkiliyor piyasayı. Bence bu arkadaşlarda bu işi yaptığı için özellikle piyasanın düşmesini istemeyenler. Arkadaş herşeyin bir sonu vardır sabah akşam fiyat düşmeyecek ne zaman düştüğü görülmüş dersen eline ne geçiyor bal gibide düşecek nereye kadar gidecek sanıyorsunuz diyelim ki düşmedi sürekli fiyatlar arttı e arkadaş kim alacak bu arabaları.
Fiyatların düşmesi meselesi ise insanlarin TL bazlı düşünmesidir altın bazlı düşünürsen düşüyor dolar bazlı düşünürsen kafa kafaya bununda nedeni ÖTV matrah farkından kaynaklanıyor. Matrah farkını aşan otomobile benzeyen muadil otomobillerin fiyatı doların üzerinde artabiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 2 Kasım 2020; 14:23:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alım için bir sınır vardır bunu net olarak söylemek zor ama vardır. Maaşlar artmıyor, krediler yükseldi bir yere araç piyasası duracak zaten. Maddi sıkıntısı olmayan kesim alır sorun yok ama onların piyasası ayrı zaten. Megane 2 nin 100 bin fluence in 200 bin olduğu piyasa da insan bir durur haklı olarak. Fiyatlar düşecek demiyorum ama satışlar ister istemez azalacak.
Hocam veri paylaşıyoruz , verecek cevabı olmayınca çirkefleşiyor. Nasıl bir akıl tutulması yaşıyorsa artık “ makul araç var “ “ piyasa gayet normal “ diyor . Bir asgari ücretle çalışan sıfır clıo alabılmesi için 10 sene çalışması gerekiyor . ODD bu hafta satış rakamlarını açıklayacaktır.
Bunlardan biri de benim,al-sat yapan nasıl yükseltsin piyasayı ? Sıfırın fiyatı yükselirken ikinci el neden yerinde saysın ? Ne zaman sıfır fiyatları düşer ozaman ikinci el düşer,mantıklı olun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle, fiyatlar hep yükselecek taki sıfır fiyatları oturana kadar o da dövize bağlı olduğu için zor. Ama yükselen piyasaya uymayan maaş artışları, diğer temel giderlerin pahalanması ile satış azalacak. Araç ihtiyacı için daha eski araçlar fiyatı artsada tercih edilebilir veya zamanla hindistanta olduğu gibi pat pat tarzı araçları şehir içlerinde görebiliriz.
Sorunun kaynağı devlet zaten fakat halkın çoğunluğu devlet vergiyi artırsın nasıl olsa her ay maaşımı tıkır tıkır yatırıyor esnaf , bayii , sanayici , turizmci çiftçi köpek gibi çalışsın bana hizmet etsin diyor...quote:
Orijinalden alıntı: etoiledorientArkadaslar sert ithamlarla yazismaya, seviyeyi düsürmeye ya da kimseyi kirarak inciterek tartismaya gerek yok. TR de net ikinci el otomobil terörü var ve buna devletin bir el atmasi gerekiyor. Kasko gibi bir mantikmi yaparlar ne yaparlar bilmem ama düzenleme gerektigi asikar. 2.el otomobil satislarinin düstügü de asikar. Yok düsmedi gayet satiliyor gümbür gümbür diyen arkadaslar kendi subjektif yorumlarini paylasiyorlar. Somut bir veriye dayanmiyor. Somut bir veriye dayanan bir hakikat var ki, o da Agustos ayindan sonra her ay ortalama %15 - 20 gibi satislar azaliyor. Kasim Aralik Ocak ve Subatta bu satislar daha da dip seviyeleri görecektir. Lakin yine de kimse ile tartisirken karsi fikirli yazan arkadaslara karsi da seviyeyi bozmaya, cirkinlesmeye ve sert üslupla yazmaya gerek yok. Kesinlikle ama kesinlikle ilk yapilmasi gereken sifir araclarin galericilere, al satcilara vs satisinin engellenmesidir. Sifir arac 1 yili doldurulmadan satilmamalidir. Ya da sifir araci aldi diyelim bir kisi ihtiyaci var satti o zaman da alan kisi bir yil satamamali. Herkes al satci olmus herkes ! Hepimiz biliyoruz ki ezici cogunluk otomobilleri yatirim araci olarak kullaniyor. Oysa ki maddenin dogasi geregi ikinci el mal yatirim araci olamaz ! Her seyi de serbest piyasa kardesim mantigiyla aciklayamayiz ! Birakiniz gecsinler efendim olur ama ne zaman ki birakiniz gecirsinlere döndürmeye baslarlar bunu, o zaman gerekenin yapilmasi gerekir. Adam 10 seneden fazla, 15-20 sene kullandigi malin bile hesabini dolar üstünden yapiyor ! Sifir arabalari bayilerden topladilar, aylarca baska islerde yapip gelir kaynagi elde ettigi icin, gücü oldugu icin stokculuk yapip fiyatlari iyice artiran galericiler var. Birkac tanesini ben bizzat biliyorum. Adamin nasil olsa baska gelir kaynaklari da var satmak degil satmamak daha karli diyor ! Insallah bir an evvel cikarirlar su düzenlemeyi ellerinde patlar 200 liraya aldiklari mali 100 liraya satabilmek icin 40 takla atmak zorunda kalirlar !
Böyle bir dünya yok o kişilerde artık çalışmak istemiyor bayilerde ya kapanacak yada galericiyle çalışacak bu gidisle zaten İstanbul ve Ankara'da bayi olur diğerleri kapanmak durumunda İstanbul mafyanın merkezi Ankara'da devletin soygun yeri başka yerde yaşayanların zaten iyi bir yaşam şansı da yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baudelaire -- 2 Kasım 2020; 15:22:4 >
-
Araba almayı düşünen orta gelirliyim, almaktan vazgeçtim, paramı daha iyi yaşamaya harcayacağım, çevremde benim gibi tonla insan var, araba almak için aç gezenler düşünsün.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bunun nedeni devamlı artan ÖTV oranlarıdırquote:
Orijinalden alıntı: RhegoSiz burdaki 2. el durdu fiyatlar düşecek falan gibi saçma yorumlara başlıklara bkmayın gençler 16 senelik forum üyesiyim. Bu memlekette son 10 yıldır araba fiyatları düşmedi. Hadi sağlıcakla kalın.
Hükümet doları baskilamak icin devamli ÖTV artışı yaptı 2-3 sene önceye kadar dünyanın en pahalı benzini Türkiye'deydi. Muhtemelen otomobillerde de benzer tablo olabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X