Şimdi Ara

İkinci El Fiyatları mi saçma ben mi yanlış düşünüyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş şimdi şöyle bir şey var adam 1 sene önce almış aracı 60000 lıraya 1 sene sonra memnun kalmadı satmak ıstıyor arabada temız kullanılmıs adam 55 yazmıs bunun neresı sacma adam 50000e mı satsın 1 sene kullandı 10000 lıra zarar ettı var mı boyle bır sey. ama ustunden uzun sure gecmıs ıse fıyatıda ona gore dusuk olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaperVR -- 10 Kasım 2014; 13:20:29 >
  • saybilek kullanıcısına yanıt
    Bu fiyata aynı arabanın dizel otomatiği var.
  • Hocam dediğiniz gibi ilanlar var ama çok değil. Opsiyonlara dikkat edin. 55000 TL'ye dizel manuel seat leon vardı mesela. Aracın satış fiyatı seat'ın sistesinde 60000 TL gözüküyor bu şekilde sizin söylediğinize benziyor durum ama arabada led far var. Yani araba aslında 64000 TL. Demek istediğimi anladınız mı? Arabanın liste fiyatının üstünde opsiyonu olabilir. Onlara dikkat etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

boşa uğraşmayın hocam. arabası olmayan anlamıyor. adam istiyor ki aracı aldın 2.el oldu fiyatı yarı yarıya düşsün. gayet temiz binilmiz değişen boya olmadıktan sonra tabiki adam 45e verecek az bile 5 bin lira zarar ediyor zaten. daha ne olsun. anlamıyorum. yarın bu arkadaşlar araba alsın. hemen aracım şöyle iyi böyle iyi deyip sizden daha çok fiyat isterler merak etmeyin.

bilemedim derdimi tam anlatamadım heralde :)

Yani keşke almanya gibi olsak sıfır uygun olsa, 2. eli de uygun versek birbirimize.

Hepimiz parayı zor kazanıyoruz. Ulaşım ihtiyacımızı karşılamak için çok yüksek meblalar ödüyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Explorer79

Hocam geçenlerde 2010 modeline (kazasız ve yeni kasa) 34 e bıraktılar Birmot Antalya'da. Lpg uyumu problemli dediler, vazgeçtim. Bu arada bende Kemer'de yaşıyorum, tanışalım bir ara.

2005-2007 modellerdede lpg problemi var mıdır acaba? Focustan daha uygun fiyatlara bulunabiliyo mondeolar. Ben o kadar çıkamam ama 2008 belki 30 civarına bulunabilirse uygun olur bbenim için. Motoruna göremi değişiyo lpg problemi yoksa hepsinde aynı sorun mu varmış? Müsayit olduğumuz bi zaman görüşelim tabi araçlardan anlıyosanızda yardım isterim vaktiniz olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Bu fiyata aynı arabanın dizel otomatiği var.

tabi vardır ama ben dizel otomatik istemiyorum. Ama aracın fiyatı dizel otomatik modelleri düzeyinde yani yüksek demek istediysen öyle olabilir. O modeldeki araca 25 veririm en fazla diye düşünüyorum ama bakalım.
    25'te fazla. Çok yakın bir arkadaşım 2006 model dizel otomatik mondeo'yu geçen ay galeriye 20000 TL'ye bıraktı. Biraz masrafı vardı ama yine de benzinli düz için 25 fazla bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

25'te fazla. Çok yakın bir arkadaşım 2006 model dizel otomatik mondeo'yu geçen ay galeriye 20000 TL'ye bıraktı. Biraz masrafı vardı ama yine de benzinli düz için 25 fazla bence.

naptın kardeş ya :) bu millet uçmuş o zaman gerçektende fiyat olarak. Denk geldiğimiz iyi oldu valla sağolasın.
    Valla yardımcı olabildiysem ne mutlu ama biz ne kadar fazla dersek diyelim galerilerin oluşturduğu bir piyasa var şahıslarda bunlara eklenince gerçek dışı bir piyasa ortaya çıkıyor. Ve maalesef bizde bu piyasalardan araç almak zorunda kalabiliyoruz. Ne diyelim Allah kimseyi acilen araba almak zorunda bırakmasın. Zamana yayarak araştırıldığında daha mantıklı araçlar bulunabiliyor. Ben aracımı almadan önce tam 45 gün araştırdım.
  • Lüks merakı yoksa ikinci ele 20'den fazla vermek yazık bence. Gidin yeni, güvenliği olan sıfır km. bir araba alın. Güvenlik paketi varsa arada o kadar da fark yok artık. Eskidendi o ucuz arabanın direksiyonu dönmez, oklava gibi vitesi olur, taş gibi debriyajı olur, sağ arkaya kriko koyunca sol ön kapı sıkışır, ilk kazada akordeon olurlar. En ucuz Fiat'ın direksiyonu park ederken Cadillac kadar hafif artık. Tabii ki bir elektrik motoruyla Cadillac olunmaz ama 140 km/s hızın üzerine lüks diyebilirsek arada o kadar da fark yok diyeibliriz.

Gümrük Birliği'ndeyiz, bunun maliyetini öyle veya böyle ödüyoruz. İşte önünüzde internet, fiyatları gümrük birliğinin diğer ülkeleriyle mukayese edin. Lüks olmayan arabalar bizde aynı fiyat veya ~%5 daha pahalıyken, kullanılmış arabalar üç misli daha pahalı.

Talep yapay yoldan baskılandığı için böyle. Talep var, yeni araba -mesela- 37 lira, adamda 30 lira var. Rezerv hiç yok, yoksa yaya kalacak. Böylece ihtiyacı olan en çok 15 edecek eşyaya 30 lira veriyor. İlanların da çoğu buna hitap ediyor, yoksa ağır bir kusuru olmayan en az 13 sene için planlanmış dayanıklı eşyayı iki senede satılığa çıkarmak normal değil.

Fiyatlar ucuzlamaz. ~1990, ~1998, ~2007 gibi bir kaç istisnai dönemde arz arttı. Bunun dışında ne zaman ucuzlamış fiyatlar? Kur Merkez Bankası'nın yapay müdahalesiyle düşük kalabiliyor, bunun maliyeti var. Kur düştü diye araba almaya başlarsak M.B. millete araba almış olur. Buna izin verilmez bence, devlet ve sektör fityatı kim yukarı çekecek diye birbirlerini kolluyor. Yoksa sektörün satışlar azaldığı halde kar marjlarını yukarıya çekmesini nasıl açıklayabiliriz? Sektör fiyatları artırmazsa devlet vergileri artıracaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Lüks merakı yoksa ikinci ele 20'den fazla vermek yazık bence. Gidin yeni, güvenliği olan sıfır km. bir araba alın. Güvenlik paketi varsa arada o kadar da fark yok artık. Eskidendi o ucuz arabanın direksiyonu dönmez, oklava gibi vitesi olur, taş gibi debriyajı olur, sağ arkaya kriko koyunca sol ön kapı sıkışır, ilk kazada akordeon olurlar. En ucuz Fiat'ın direksiyonu park ederken Cadillac kadar hafif artık. Tabii ki bir elektrik motoruyla Cadillac olunmaz ama 140 km/s hızın üzerine lüks diyebilirsek arada o kadar da fark yok diyeibliriz.

Gümrük Birliği'ndeyiz, bunun maliyetini öyle veya böyle ödüyoruz. İşte önünüzde internet, fiyatları gümrük birliğinin diğer ülkeleriyle mukayese edin. Lüks olmayan arabalar bizde aynı fiyat veya ~%5 daha pahalıyken, kullanılmış arabalar üç misli daha pahalı.

Talep yapay yoldan baskılandığı için böyle. Talep var, yeni araba -mesela- 37 lira, adamda 30 lira var. Rezerv hiç yok, yoksa yaya kalacak. Böylece ihtiyacı olan en çok 15 edecek eşyaya 30 lira veriyor. İlanların da çoğu buna hitap ediyor, yoksa ağır bir kusuru olmayan en az 13 sene için planlanmış dayanıklı eşyayı iki senede satılığa çıkarmak normal değil.

Fiyatlar ucuzlamaz. ~1990, ~1998, ~2007 gibi bir kaç istisnai dönemde arz arttı. Bunun dışında ne zaman ucuzlamış fiyatlar? Kur Merkez Bankası'nın yapay müdahalesiyle düşük kalabiliyor, bunun maliyeti var. Kur düştü diye araba almaya başlarsak M.B. millete araba almış olur. Buna izin verilmez bence, devlet ve sektör fityatı kim yukarı çekecek diye birbirlerini kolluyor. Yoksa sektörün satışlar azaldığı halde kar marjlarını yukarıya çekmesini nasıl açıklayabiliriz? Sektör fiyatları artırmazsa devlet vergileri artıracaktır.

Eline sağlık hocam.

2.el piyasasında yok efsane yok şöyle kaçar yok böyle yol tutar diye diye de bazı araçlara suni bir piyasa oluşturuldu.

Fakat güvenliği düşünen yok. Ucuz, yeni ama kazasız bir araç; pahalı, eski ama kazalı bir araçtan daha iyi mukavemet gösterir kaza anında.

Bunu siz benden daha iyi açıklarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 10 Kasım 2014; 19:14:21 >

• quote:

boşa uğraşmayın hocam. arabası olmayan anlamıyor. adam istiyor ki aracı aldın 2.el oldu fiyatı yarı yarıya düşsün. gayet temiz binilmiz değişen boya olmadıktan sonra tabiki adam 45e verecek az bile 5 bin lira zarar ediyor zaten. daha ne olsun. anlamıyorum. yarın bu arkadaşlar araba alsın. hemen aracım şöyle iyi böyle iyi deyip sizden daha çok fiyat isterler merak etmeyin.

Peki size soru beğendiğiniz aracin sıfır i 50.000 tl olsun. İkinci eli de 45.000. Hangisini alirsiniz. Sizi bilmem ama 100 kişiden 95 i sifir alir. Ama türkiyede böyle değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

quote:

Orijinalden alıntı: obyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Şimdi aynı soruyu tersten soralım.

Aracı aldınız. 5 bin km kullandınız. Acilen nakite sıkıştınız.

1 yıl sonra 48 bin tl verdiğiniz aracı 35 e satar mısınız?

o zaman 2005 model c segment popular araçlar 10 bin tl civarı olması gerekmiyor mu?

Adam almış her hangi bir sebepten satmak istiyor. 5 bin tl neredeyse az kullanan bir insanın 2 yıllık yakıtı. Bence değerlendirilebilir.

Peki size normal mi geliyor anlamadım? ?? Sifiri 50 bin olan aracı 2 yil kullanıp 40 bin km yol yapıp 45 bine satmak?

Tabi ki normal.

Size uymuyorsa gider sıfırını alırsınız. Kalkıp sıfırından fazla fiyat istemiyor.

Hani siz olsanız 50 bine aldığınız aracı 2 sene sonra kaça satarsınız?

Kaza boya falan da yok kız gibi aracınız diyelim?

45 e satarsam kendimi çok şanslı hissederim. Bence ederi 35 40 arası

• obyilmaz O kullanıcısına yanıt
    100 kişiden 95 sıfır almaz. bence yarı yarıya olur. sonuçta siz araştırma yapmadığınıza göre söylediğinizin bir doğruluk payı yok. ben olsam eğer değişeni boyası yoksa temizse 2. el olan aracı alırım. niye 5bin fazla vereyim. zaten sıfır 50bin olan aracın 45bine satılan 2.eli daha 1 yıllık veya 1 yılını bile doldurmamış araçlar oluyor. kalkıpta 5 yıllık arabaya 45bin istemiyorlar yani merak etmeyin.
    konuyu açtığınız için ısrarla 2.el fiyatlarının yüksek olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsunuz. ancak yanlış yapıyorsunuz. bekledikçe almadıkça fiyatlar yükselecek siz yaya kalmaya devam edeceksiniz ve anca söyleneceksiniz. bir fayda göremeyeceksiniz. canınıza tak edip araç alacam dediğinizde bugünkü fiyatları da arayacaksınız.
  • ülkemin herşeyi kıymetli. arabalarının bile eskidikçe fiyatı artıyor. hemde inanılmaz bir hızla.
    geçen yıla göre %20-30 civarında zıplama var sıfır ve ikincielde. bunda yılbaşında vergilerin yükselmesi etkili.
    geçen yıl 30bine almadığım araba şu anda 40bin tlyi geçmiş. çöküşe koşuyor gibiyiz. enflasyon 3 haneye yakın
    tabi hükümet ve tvlerindeki adamlar öyle söylemiyor ama iktisat öyle söylüyor.
    boku çıkmış ön camları bile manuel olan 93 95 model corollalar 85 model honda civicler oow inanılmaz kıymetli, sanki altın kaplama.
    bunun yanında cayır cayır konforlu donanımlı ve nice modellerde çöp muamelesi görüyor kimse yüzüne bakmıyor.
    bu ne manyaklıktır anlamak mümkün değil. birde kuş serisi tayfası ve corrolla broadway kavmi var, orta yaşın üst kısmında
    bir nesil bu adamlar ve kurtulmak için ölmelerini bekliycez başka yapcak bişey yok =) yıl 2014 oldu 2000li yılları ne umutla
    beklerdik ki broadwayler şahinler erimiş gitmiş başka saplantılı modeller hala kabus gibi her yerden çıkıyorlar.

bende kışı geçirecek 10bin bütçeli araç bakıyorum inanılmaz fiyatlar ve üçkağıtçı insanlar.
    arabalar kısa sürede el değiştiriyo patlayan arabalar elden ele son sahibini arıyor. yalan dolan üçkağıt
    havalarda uçuşuyor. 2 hafta önce aldığı arabasını satan var, yaklaşık 10 kişiyle görüştüm ruhsatı 1 yılın üzerinde
    olan var mı hatırlamıyorum. paranoyak olmamak elde değil. Türkiye'de 2.el araba almak çok zor iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi studioworks -- 13 Kasım 2014; 3:12:53 >

• burada almak istediğiniz araba neyse aynısına birde şuradan bakın bakalım o parayı veri palasınız kalıyor mu =)
    20bin liraya alamadığınız arabaları 200-300 eurolara görünce iştahınız kaçacak =)
    burda 9-10binden başlayan unoları ford kaları twingoları 50-60-100eurolara veriyorlar. birileri bizi fena düdüklüyor.

www.mobile.de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi studioworks -- 13 Kasım 2014; 3:16:59 >
  • quote:

100 kişiden 95 sıfır almaz. bence yarı yarıya olur. sonuçta siz araştırma yapmadığınıza göre söylediğinizin bir doğruluk payı yok. ben olsam eğer değişeni boyası yoksa temizse 2. el olan aracı alırım. niye 5bin fazla vereyim. zaten sıfır 50bin olan aracın 45bine satılan 2.eli daha 1 yıllık veya 1 yılını bile doldurmamış araçlar oluyor. kalkıpta 5 yıllık arabaya 45bin istemiyorlar yani merak etmeyin.
    konuyu açtığınız için ısrarla 2.el fiyatlarının yüksek olduğunu kanıtlamaya çalışıyorsunuz. ancak yanlış yapıyorsunuz. bekledikçe almadıkça fiyatlar yükselecek siz yaya kalmaya devam edeceksiniz ve anca söyleneceksiniz. bir fayda göremeyeceksiniz. canınıza tak edip araç alacam dediğinizde bugünkü fiyatları da arayacaksınız.

Sizi anlıyorum saygı duyuyorum fakat normal olan bu değil.... sebeplerini uzun uzun sayabilirim isterseniz . Bu gelişmiş ülkelerde böyle değil. Bende sebebini merak ediyordum sebebini biraz anladim. Siz gibi düşünen çok kişi var demek türkiyede. Bunun sebebini arastirmak lazim. Özetle , 45 bin ile 50 bin arasinda çok fark yok. 5 bin tl için daha kullanılmış , ne olduğu tam olarak bilinmeyen bir ürünü kimse tercih etmek istemez. Demek istediğim bu. Ama tr de tercih ediliyor demekki. Gerçekten çok ilginç. Birazda ikinci el düşkünlugu var sanırım. Neyse umarım sağlıklı bir karar verebilirim. Suan clio joy 1.2 benzinli ile megane 1.5 dci arasindayim ;)

• obyilmaz O kullanıcısına yanıt
    kardeşim şuanda sıfır alacak maddi duruma çok şükür sahibim. altımdaki araç 3.aracım. şimdiye kadar hiç sıfır araba almadım. hep 2.el kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. öyle aşırı zenginleşmedikçe de sıfır araç almayı düşünmüyorum. 2.el olarak çok temiz araçlar var zaten. mesele çabuk karar verip araç almak. yoksa beklemek çözüm değil. ihtiyacınızı öteliyorsunuz ama fiyatlar yükseliyor. maalesef burası türkiye. ben de sizin dediğinizi mantıklı bulurdum avrupada amerikada yaşasam. ama maalesef ülkemizin gerçeklerine göre yaşamak zorundayız.
  • Katılıyorum ülkemizde çok yüksek fiyatlara satılıyor.

• Arz talep meselesi oldugu surece bu devam eder. Mantikli dusunursek herseye gelen zam arabayada gelmiyormu fiyatlar mantikli oldugu surece sorun yok ama sifir fiyatina araba satilmasina karsiyim..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.