Şimdi Ara

İkinci El fiyatları neden düşmüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaz başından beri araba almak istiyorum. Etrafımdaki hemen herkes, kasım-aralık'ı bekle, fiyatlar düşer, o zaman alırsın demişti. Bekledim ama, yıl sonu sıfır araç kampanyalarına rağmen ikinci el fiyatlarında bir düşüş göremedim. Milletimiz kazıkla(n)mayı mı çok seviyor, yoksa millette para mı çok (2. el satışları durgun görünmüyor) anlamış değilim. Konu hakkındaki görüşlerinizi almak istedim.

• Sıfır araç kampanyaları mı? Nerede bu kampanyalar. Göstermelik 15-20 bine sıfır faiz yapıyorlar. fiyatlar yine aynı. Sıfır fiyatları düşmedikçe 2.el fiyatlarının düşmesi mümkün gözükmüyor. Malesef otomobil piyasası bilinmeyen bir yolda ilerliyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • Satıcı neden fiyatı düşürsün ki ? 0 fiyatları tavan yapmış.
    Satıcı 2.el aracını ne kadar iyiye satarsa o kadar karlıdır.
    Adam gidip aracını satsa, üstüne bir 20-30 koyucakki gidip sıfır araç alsın.
    Bu durumda 2.el fiyatları felan düşmez, boşuna beklemeyin.
  • 0 km nin 2.elden ucuz olduğu başka ülke yoktur bu konuda da birinciliği bırakmıyoruz istikrar abidesi olduk .
  • Bizim piyasa şarap gibidir hocam her gecen gun degerleniyorlar şaka bi yana önce 0 km fiyatlarinda bi dusus olmasi gerekli... dusus yok... sonra 2.el arac alacak kisi o paraya en iyisini ariyor parayi elinde tutuyor firsat kolluyor... saticida arabasi iyiyse yuksek fiyat istiyor.saticinin acil paraya ihtiyaci varsa zaten galeri aliyor iyi ve ucuz araba piyasaya dusmuyor kolay kolay... vede vergiler yakit fiyatlarida bunda etkin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabalarda fiyat düşmez. Uzun süre aynı seviyede devam eder belki ama düşmez. Sıfır araçlarda sene sonuna doğru indirimler olur sadece. Onun dışında arabalar ucuzlayacak diye bekleyenler hata yapıyor. Ne kadar erken alırsan o kadar kardasın. Çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor.
    Araba alma niyetinde olanlar yılbaşına kadar alsın bence. Yılbaşından sonra hepten pahalı olacak. Vergiler falan artcak. Sıfır aracın yükselmesi demek, ikinci elin de yükselmesi demek.
    Adam 98 model Civic'i 23 milyardan satışa koyuyor. Hal böyleyken indirim falan söz konusu olamaz.
    Temiz bulduğunuz arabayı, bütçeniz el verdiği kadarıyla kaçırmadan alın. Çok fazla üçe beşe bakmayın, 1-2 sene içinde kar edecek duruma geleceksiniz zaten.
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.. Sıfır otomobil fiyatları düşüyor mu da ikinci ellerin fiyatları düşsün.. Bekleyin diyenler ne niyetle bekleyin diyor anlamış değilim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman diyorum araba fiyatı düşmez beklemenin mantığı yok. Bekledikçe tek düşen elinizdeki türk lirasının değeri
  • Siz araba alamayinca alan millet kazıklaniyor öyle mi :) 0 km araç fiyatlardan yada dovizden ötv den haberiniz var mi ? Eğer bunlardan haberdar iseniz araç fiyatların kolay kolay düşmeyeceğini kestirebilirsiniz :) anlattığınız hikayeler eskidendi eskiden millet yada esnaf dara girince arabasını satardı şimdi cüzi faizle kredi çekiyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Siz araba alamayinca alan millet kazıklaniyor öyle mi :) 0 km araç fiyatlardan yada dovizden ötv den haberiniz var mi ? Eğer bunlardan haberdar iseniz araç fiyatların kolay kolay düşmeyeceğini kestirebilirsiniz :) anlattığınız hikayeler eskidendi eskiden millet yada esnaf dara girince arabasını satardı şimdi cüzi faizle kredi çekiyor..

2006 model 80 binde dizel eski kasa fiestaya 30.000 veren oluyorsa (sahibindende ilanı var farazi konuşmuyorum) kazıklanıyordur evet. Bahsettiğiniz her şeyden haberim var da, cüzi faiz nerede var ondan haberim yok.

Herkese değerli yorumlarından dolayı teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: murdererrr

quote:

Orijinalden alıntı: xxkoksalxx

Siz araba alamayinca alan millet kazıklaniyor öyle mi :) 0 km araç fiyatlardan yada dovizden ötv den haberiniz var mi ? Eğer bunlardan haberdar iseniz araç fiyatların kolay kolay düşmeyeceğini kestirebilirsiniz :) anlattığınız hikayeler eskidendi eskiden millet yada esnaf dara girince arabasını satardı şimdi cüzi faizle kredi çekiyor..

2006 model 80 binde dizel eski kasa fiestaya 30.000 veren oluyorsa (sahibindende ilanı var farazi konuşmuyorum) kazıklanıyordur evet. Bahsettiğiniz her şeyden haberim var da, cüzi faiz nerede var ondan haberim yok.

Herkese değerli yorumlarından dolayı teşekkürler.

Banka ödemelerin düzgün ise ( kredi notu vs) sana kredi vercek yer arıyor zaten ki bundan 4 ay önce acil para çekmem lazımdı 12 aylığına 10 bin tl çektim ödeyeceğim miktar 10.450 tl bir senede 450 tlnin lafı mi olur milletten borç almaktansa yada arabamı satmaktan sa 450 tl öderim :) ve 2006 fiestaya 30 bin verende olmaz zaten o ilanları adam keyfiye koyuyor yolacak kaz arıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam millet cayir cayir 0 kmm arac aliyor fyatlarda dusmuyor,biz pyasa duruk dyorz,arkadas jetta almak icin nyetlendi,nereyi aradiysa Mart ayindan onceye gun veren olmadi,anlamadim bu wv 'millet nye yukleniyor dsg icin mi acaba

• Konu bu değil ama paylaşmakta yarar görüyorum. Dış Ticaret 2014 Eylül verilerine göre;

- Motorlu kara taşıtları, motorsikletler, vs. faslında 10 milyar 882 milyon $

- Mineral yakıtlar, mineral yağlar, vs. faslında 41 milyar 743 milyon $ ithalat yapmışız.

Bunların 179 milyar $ tutan ithalatımız içindeki payı neredeyse % 30...

Kısacası her yıl milli servetimizin önemli kısmını araba, benzin vs. kaynaklara aktarıyoruz.

Elimizdeki arabaları biraz daha eskitsek daha mı iyi olur acaba?...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.