Şimdi Ara

ikinci el lens almak ne kadar mantıklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, iki gün önce canon 650d aldım. Ancak lensi 18-55, dolayısıyla çok kısıtlı çekimlere izin veriyor. Benim bunu bir an önce değiştirmem gerek, aklımda 50mm f/1.8 'lik lens var ama sıfırı 250-300 civarlarında. Şimdi shutter olayından dolayı body 'yi ikinci el almak mantıklı gelmedi de lenste bir sıkıntı göremiyorum. Sizce lens ikinci el alınabilir mi, ikinci el lens de ne sıkıntılar olabilir yani?

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    Güvendiğiniz yerlerden alırsanız İster Body ister Lens alın, sorun olmaz. benim Helios da 70-300 de 2. el, ama güvendiğim kişilerden aldım alfakulüp de.
  • ikinci elde tabi ki güvenilir, sözü doğru bir satıcı gerek ama malesef benim hiç tanıdığım bildiğim kimse yok. O yüzden zaten olabilecek worst case 'ı soruyorum, body için shutter sayısı ve makinenin eskimiş olması worst case 'ım idi. Ama lens için çizik olmasından başka bir durum aklıma gelmiyor.
    Çizik, darbe, küf, mantar, Aşırı derecede Toz yoksa fazlada sorun yoktur. GET gibi sistemler kullanırsanız daha rahat olabilir.
  • Ben en iyisi güzel bi kampanya bekliyim yine, mesela şuan fotozeynep de canon 50mm f/1.8 'i 239 lira olarak gördüm, gayet uygun değil mi?
    uygun bence kaçırmayın
  • ya şimdi makineyi yeni aldım, biraz verdiğim paranın acısı geçsin diye beklemeyi tercih etmeyi düşünüyordum ama bi yandan da bi an önce alasım var lensi :D bu makineyi mesela almak da biraz daha acele etseydim 100 lira daha ucuza gelecekti, şimdi yine benzer duruma düşer miyim diye düşünüyorum. Bunu almıcam, sonra gitcem 50 lira daha fazla verip 280 liraya alıcam o olacak :D ama hakkaten fiyat çok uygun ya, bu fiyata ikinci el satıyo millet.
    Bu iş bu şekilde işliyor, bende ilk başlarken bi 18-55 alır dahada lens falan alamam diyodum, sonra 17-50 ile birlikte aldım bir süre idare ettim 1 ayda kaç para harcadım bilmiyorum bütün birikimim bitti
    Teleydi manueldi flaşıydı makrosuydu şemsiyesiydi herşeyi aldım şuan bana yetiyor birtek geniş açım yok ama zaten geni açı çekmiyorum
  • ya biraz açgözlüyüm sanırım, daha dün makine olsun yeter diyodum, şimdi ikinci lensten bahsediyorum :D ama kafamda şu iki lens var, bu ikisini aldım mı harbi tamam bu sefer :D
    canon 50mm f/1.8 + tamron 70-300mm , ikincisi ile makro çekimler düşünüyorum. birincisi zaten alayına gidiyo sanırım :D
    Tamron 70-300 1:2 makro çekiyor yalnız. 1:1 veya üstü çekmek için Ters bağlantı adaptörü alıp 18-55 i ters bağlayabilirsiniz.
  • 50mm yerine 18-55mm yi satıp üstüne para ekleyip sigma 17-50mm f/2.8 de alınabilir. Evliyadelik olur. Bozulasıya kadar kullan. 28-70mm var. Hem dar kalıyor hemde D7100'ü sınırlıyor. 35mm G f/1.8 düşünüyordum ama 17-50mm f/2.8 alıp iki lensi de tek seferde halledeceğim. Spot olarak 800 TL den sıfırları var piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 29 Ocak 2015; 2:32:11 >
  • 50Mm icin 2. El almaya değmez, zaten ucuz bit lens.
    Tamron yada sigma 17-50 alacaksan tabiki alinir neredeyse yari fiyatına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 50mm 1.8 240 liraya çok ucuz değil ki. onun standart fiyati 250 liradır. Istedigin zaman 240'a bulursun o lensi. 2. bir lens alacaksan ya 17-50 yada 18-250 al.

• cometofathers kullanıcısına yanıt
    o iki lensin özellikleri nedir peki, 17-50 ve 18-250 nin?
  • Valla dostum senin başlıkları takipteyim. Ben de 650 d almayı düşünüyorum :D Başlangıç seti olarak 17-50 lik Tamron ve Sigma lar var bir de 18-135 lik IS set var. İkisi arasında kaldım yeni olduğum için 18-135 daha mantıklı geliyor ama bilemedim. :)
  • Hwy2hell H kullanıcısına yanıt
    valla fiyatı uygun olmasa ben sadece body alıp üzerine 18-135 lik alırdım heralde. bence dediğin iki lens de sıkıntı çıkarmaz ama bütçeyi iyi ayarlamak gerek burada.
  • 55-250 de denenebilir. bende 18-55 is ii var. yanında da 50 mm 1/8. dış çekimlerde uzak kaldığı zaman zorlanıyorum. gözüme 55-250 mm lens kestirdim.

benim ilk makine 500d idi pek memnun kalmamıştım ikinci el almıştım. gözümü karartıp 650d aldım. eğer sizden önce nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız ikinci el almak pek mantıklı değil..
  • Ben elimdeki lensleri Sıfır alsam neredeyse 2.5 kat fazla öderdim Güvenilir forumlarda güvenilir insanlar var illede Sıfır almaya şartlama kendini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makinada çok ikinci el tavsiye etmiyorum ama lens bence çok iyi oluyor, ama artik eskisi kadar guvenilir kaynaklar bulamiyorum. Bundan 4-5 sene once çok güzel ortamlr vardi ikinci el alım satim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.