Şimdi Ara

İkinci El Piyasasının Sıfıra Denk Veya Sıfırdan Fazla Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu artık çığırından çıkmış durumda.

Ryzen 5 2600-2700 işlemcilere bakıyorum 2. el adamlar 900-1150 TL'ye satıyor. Yahu sıfır mediamarktta 1229 civarında ben neden senden gidip garantisi olmayan bir işlemciyi alayım ki?

Hepsinin açıklamasıda şu şekilde: 1 ay kullandım temiz, acil satılık 2-3 ay kullandım temiz garantisi var. Hadi onu geçtim garantisi var diyelim ben neden kullanılmış ürünü senden sıfıra yakın fiyata alayım?

Ekran kartlarına bakıyoruz:

GTX 1070 8GB MSI Armor 2016-2017 4000-3500 arasındaydı çok iyi hatırlıyorum 5000+ TL'ye GTX 1080 ve Tİ modelleri satılıyordu. İlanın aşağıda ki açıklamaya baktım mining için hazırdır diyor... (Bahsettiğim dönem 2016-2017 arasıdır aşağıda bir arkadaş salladığımı söylemiş bazı şeyleri eksik yazmışım doğru ancak ilk fiyattan bir kaç ay sonra aşırı zam yemişlerdi miningciler yüzünden hatırlayanlar vardır)

Rezalet açıkçası...

Yahu ben sıfırını gider alırım senden ikinci el neden alayım ki? Bu ölücülükten bile beter bir şey açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 12 Mart 2021; 14:35:57 >

• Dolar kurunun 2.80 olduğu 2016 haziranda 379$ a çıkış yapan GTX1070 3500-4000 TL idi ve çok iyi hatırlıyorsun he?  

GTX1080 in en pahalı modeli FE (founders edition) bile o zamanlar 2900 TL ye satılmaya başlandı da millet isyan çıkardı bir de 5000 + TL yazmışsın.

Velhasıl o dönemleri görmüş, içinde aktif şekilde bulunmuş biri olarak güzel sallamışsın.

• Dolar kurunun 2.80 olduğu 2016 haziranda 379$ a çıkış yapan GTX1070 3500-4000 TL idi ve çok iyi hatırlıyorsun he? İkinci El Piyasasının Sıfıra Denk Veya Sıfırdan Fazla Olması 

GTX1080 in en pahalı modeli FE (founders edition) bile o zamanlar 2900 TL ye satılmaya başlandı da millet isyan çıkardı bir de 5000 + TL yazmışsın.

Velhasıl o dönemleri görmüş, içinde aktif şekilde bulunmuş biri olarak güzel sallamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 12 Mart 2021; 15:24:36 >
  • Bahsettiğim dönem 2016-2017 arasıydı.

Ayrıca o zamanlar ekran kartları yine bu miningciler yüzünden kapılıyordu ancak durum bu kadar fazla sıkıntılı değildi corona yoktu. Kısacası hiç bir yer stok sorunu yaşamıyordu. Stoklar olduğu içinde o dediğim fiyatlara satılıyordu. Aslında yine stok sorunu vardı ancak bu kadar değildi ve bu fiyatlara yansıyordu.

2900'den ilk çıktığında gelmesi doğrudur ancak sonradan bu fiyatlar bir kaç aya dediğim sayılara çıktı miningicler yüzünden ha birde ekstra vergiler satıcıların koyduğu karlar vs derken dediğim sayılara geldi.

Vatanda o sayılarda ekran kartı alınıyordu, GTX 1050'li iki sistem aldık arkadaşla o zamanlar 550-750 TL arasında seyir ediyordu 2017 nisan gibi olması lazım sadece aradan 2 ay geçti ve bizim o GTX 1050'ler oldu 1500 TL civarında satılmaya... MSI laptopumu lise sonda almıştım çok iyi hatırlıyorum o dönem dolar 3.69-3.89 civarı idi 4000 TL bayıldım GP62M 7RD'ye bir kaç ay sonra 5.000 TL oldu fiyatı...

Kısacası salladığım yok yine pahalı trollük yapacaksan konudan çıkabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 12 Mart 2021; 14:44:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

Bahsettiğim dönem 2016-2017 arasıydı.

Ayrıca o zamanlar ekran kartları yine bu miningciler yüzünden kapılıyordu ancak durum bu kadar fazla sıkıntılı değildi corona yoktu. Kısacası hiç bir yer stok sorunu yaşamıyordu. Stoklar olduğu içinde o dediğim fiyatlara satılıyordu. Aslında yine stok sorunu vardı ancak bu kadar değildi ve bu fiyatlara yansıyordu.

2900'den ilk çıktığında gelmesi doğrudur ancak sonradan bu fiyatlar bir kaç aya dediğim sayılara çıktı miningicler yüzünden ha birde ekstra vergiler satıcıların koyduğu karlar vs derken dediğim sayılara geldi.

Vatanda o sayılarda ekran kartı alınıyordu, GTX 1050'li iki sistem aldık arkadaşla o zamanlar 550-750 TL arasında seyir ediyordu 2017 nisan gibi olması lazım sadece aradan 2 ay geçti ve bizim o GTX 1050'ler oldu 1500 TL civarında satılmaya... MSI laptopumu lise sonda almıştım çok iyi hatırlıyorum o dönem dolar 3.69-3.89 civarı idi 4000 TL bayıldım GP62M 7RD'ye bir kaç ay sonra 5.000 TL oldu fiyatı...

Kısacası salladığım yok yine pahalı trollük yapacaksan konudan çıkabilirsin.

Troll? olum ne gereksiz adamlarsınız ya size karşı çıkan biri olunca hemen troll yaftası İkinci El Piyasasının Sıfıra Denk Veya Sıfırdan Fazla Olması 

''2016-2017 de 3500-4000 TL 1070 satılıyordu çok iyi hatırlıyorum'' dediğin dönemle, mining patladı dediğin dönem arasında 1,5 yıl olduğunu bile bilmiyorsun.

Yani bir şey sallıyorsun sonra sıkışınca 1,5 yıl sonraki dönemden bahsedip kendini haklı sanıp üstüne bir de karşıdakine troll diyorsun İkinci El Piyasasının Sıfıra Denk Veya Sıfırdan Fazla Olması 

• Olum? Bu nasıl bir uslup?

Kimse kimsenin oğlu felan değildir. Yahu gözümle görmesem haklısın diyeceğim ama gözümle gördüğüm bir şey. O dönem böyle bir durum vardı. Mining mevzusu patladı mevzusu 1.5 yıl arasında fark olması bir şeyi değiştirmez. Mining mevzusu 2014 yılından katlanarak kartopu şeklinde bu günlere kadar gelen bir mevzudur.

Zaman zaman pik yapıyor şu an ki dönem gibi. Ancak o zaman ile şu an arasında çok fazla fark var. Zamanında insanlar bu madenciliğin ponzi dolandırıcılık olduğunu düşünüyordu fakat 2015 gibi sağda solda sürekli BTC konuşulmaya başlanınca bu işten kazanç sağlayacağını düşünen insanlar 2015'ten intibaren ekran kartlarına hücum ettiler.

2016-2017 ilk küçük dalgaların olduğu dönemdir. 2018-2019 ise büyük dalgaların olduğu dönemdir. Belki 2018-2019 arasıyla karıştırmışta olabilirim dediğin fiyatlandırmayı yanlışlık olmuş olabilir sonuçta ben bilgisayar değilim ancak gtx 1070'in 2017 gibi 5000-4000k TL civarlarına dayandığını hatırlıyorum dolar 4 TL ye dayanınca millet bir anda zam yaptıydı.

Bak ben sen haksızsın demiyorum ilk çıkış fiyatı dediğin fiyat ancak sonradan gelen zamlar ile bu kadar fiyat artışını gördüm diyorum sana neden yalan söyleyeyim hayır kaldı ki haklı çıkıp çıkmamam elime ne geçirecek? DH'de gün boyu takılan şişman ****ollü Arisaka adlı üyeye karşı haklı geldim mi diyeceğim millete? Boş insan uslubundan belli olur.

Troll niye dedim uslubundan dolayı dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 13 Mart 2021; 12:7:43 >

• Başlığı görünce bir an için kendimi otomobil bölümünde sandım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Aynı kafa burada da işliyor malum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar hep stok sorunundan dolayı ama işlemci için bir şey diyemiyorum, belki arkadaş bulur bir keriz satarım kafasındadır.

• Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

Hocam iş artık oraya kaydı zaten. Araba mı alıyoruz yoksa bilgisayar mı ben anlam veremedim bu fiyatlara...

Stok sorunu bence tamamen suni bir olay. Corona bahane ediliyor. Fabrikalar çatır çatır ekran kartı üretmeye devam ediyor. Tekelleşen firimalar kafasına göre fiyat biçip son kullanıcıyı söğüşlüyor.

Ekran kartında hadi corona felan var yahu işlemciler nasıl sıfır fiyatına yakın olur? 1 ay kullandım ürünün garantisi var sıfır demenin manası yok sen o ürünü aldıysan montajladıysan o ürün 2. el kullanılmış üründür fiyatı %50-30 düşmek zorunda. Hadi hiç paketini açmamışsındır ona bir şey diyemem ama açıp montajladıktan sonra sıfır 1 ay kullandım demenin bir espirisi yok.

Hayır belki sen bu işlemciyi çok yüksek sıcaklıklarda kullandın 1 ay uzun bir süre açıkçası. 1 ay makinede mining yapsan soğutması iyi değilse sıcaktan eritirsin makineyi... Hele yaz aylarında bu durum dahada sıkıntılı.

• İkinci el ürüne talep var ki o fiyatlardan satılıyor. Alan olmasa satılmaz bu kadar basit. Birde işin pazarlık boyutu var. Mesela ürün 800den satılıyor sen hızlı satılsın diye 750ye koyuyorsun adam ona bile pazarlık etmeye çalışıyor. Son ne olur usta? 650 yap alayım usta. Yahu zaten en ucuz ilanı açsanda hala pazarlık yapmaya çalışıyorlar. Türk insanının yapısı böyle. Ben fazla fiyat yazıyorum o zaman pazarlıkta benim satmak istediğim fiyatı veriyorlar zaten İkinci El Piyasasının Sıfıra Denk Veya Sıfırdan Fazla Olması 

kendi adıma konuşursam eğer fiyat sıfır üründen en az %30 daha ucuz değilse gidip 0 alıyorum. Çünkü uğraştığına değmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.