Şimdi Ara

İkinci el S80 neden ucuz ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, 20.000 YTL bütçem ile internetteki 2. el sitelerinde araç bakarken dizayn ve konfor olarak lüks sınıfta bulunan S80 - T, T5 ve T6 ların 1999-2000 ve 2001 modelleri 23.000 ile 28.000 YTL arasında değiştiğni gördüm,,, bu güzel araç neden bu kadar ucuz ?? Motor hacimleri sebebiyle yakıtta bonkör olabilirler tabii ama kronikleşmiş sorunları mı var piyasasının bu kadar düşük olmasının ? (Şanzuman, motor vs.) .. Birde ilanların LPG li olanlarının km de şehir içi 25 YRK, şehir dışı 20 Ykr olduğu belirtiliyor, bunda doğruluk payı olabilir mi? çünki mevcut 1600 cc LPG li aracım şehir içi 20 Ykr yakıyor :) görüş ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

• Model düşük , pek tutulmuyor türkiyede volvo..
    Ama param olursa arkama bakmadan alıcağım araba volvo..S60 t5
  • Volvolar güvenlik ve konforda kendini kanıtlamış harika araçlar bence ama parçası pahalı olduğundan sanırım çok tutulmuyor. Bence S80 volvonun en güzel dizaynlarından biridir. Söylenilen yatıtın bu LPG fiyatlarında yanlış olduğunu sanmıyorum bence en fazla öyle yakıyordur. Temiz birtane LPG li bulursan al bence.
  • büyük araba konforlu rahat ama. çok yakıyor ve parçası pahalı ama kendi segmentine göre deil o fiyata alacağın bi megane den focus tan pahalıdır. o yüsden çok tercih edilmiyor duyduğun şehir içi 250 kuruş yakması felam biraz zor geliyo bana ama genede kullanmadım belli olmaz
  • bi yakınım vasıtasıyla oturduğum Antalya'dan bi tane 2001 model 190.000 km de orjinal olduğu söylenen s80 e haftasonu bakıcam, pazarlığı telefonda 22.000 YTL den başlattık,,, eksper raporu ve arabanın temizliğine göre anlaşırız umarım...... yakıt aslında çok problem değil benim için ,, bu kalitede ve konfordaki bi araca şehir içi 30 kuruşa razıyım fakat otomatik vitesli olmasından dolayı şanzımanın durumu ve ileride oluşabilecek ve kazalardan sonraki parça ve servis masrafları çok düşündürüyor.. en güzeli araba aklıma yattığı anda alıp geçmek galiba :) volvo gibi bi aracın çok fazla problem çıkaracağını zannetmiyorum .. tşk
  • Volvo kullanan ve modelleri yakından tanıyan biri olarak müdahele gereği duydum.

Vexi nickli arkadaşım,

1999-2001 arası T6 mümkünse alma eğer kronik şanzıman problemi ile uğraşmak istemiyorsan.. alacağın araç 2002 ve üstü olmalıdır.. daha fazlasını merak ediyorsan bana PM yolu ile ulaş..

bilgine...
  • Volvo S 80 in ikinci elinin ucuz olduğu doğru bir durum değil. Hatta ve hatta araç olması gereken ikinci el fiyatının tam 2 katına satılıyor galeri ve serbest piyasalarda. Yani aslında çok daha ucuza satılması lazım.

Aşağıdaki iki satılık araç ilanında iki tane Volvo S 80 göreceksiniz.

Birinci ilan 2003 model 15.000 lira , diğeri yani ucuz dediğiniz 2002 model S 80 ise 33.000 liradır. Bu da aslında ucuza aldığınızı sandığınız aracın aslında fahiş fiyata aldığınızın bariz bir göstergesidir.

İkisininde sırayla resmini aşağıda veremiyorum. Çünkü tek resim aldı burası bugün.

Başka bir açıdan bakacak olursak. Yani ülkemize araç sokmak yasak, böyle geri kalmış bir ortadoğu ülkesinde yaşadığımız gerçeğiyle hareket edersek şu sonuç çıkar.

S 80'ler gerçekten performans, sağlamlık ve konfor konusunda mukayese kabul etmeyecek araçlardır. Bu tür araçların yakıt tüketimi ise asla söylendiği gibi yüksek değildir. 1850 Kg ağırlığa sahip bu araç neredeyse 2 tane Honda Civic kadar ağırdır. Dolayısıyla yapılan işin büyüklüğü karşısında yakıt tüketiminin bir miktar artması normaldir. Ayrıca şunu da tekra bu vesileyle bilmenizi isterim ki, dünya da 185 ülkede benzinin litresi ortalama 1 ila 1 lira 25 kuruş arasında değişmektedir. Yani sizin o az yakıyor dediğiniz Suzuki Alto, ya da 1.2 Opel Corsa gibi araçların yakıt tüketim değerleri her zaman 5200 cc V8 motorun yakıt tüketiminden fazladır.

O yüzden ben TR sınırları içinde ekonomi yapmaya çalışan insanlara hem vergi kaçakçısı gözüyle bakar, hem yapmaya çalıştıkları işin saçmalığından dolayı gülerim.

Volvo S80, otomobilden anlayan bir insan olduğunuzun en büyük göstergesi benim için. Mesleğinde iyi, dürüst ve güvenilir bir ustanız ve aynı şekilde çıkmacınız varsa alınabilecek otomobillerin en başında gelir.

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=21&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-%7cM-_49_%7cD-_2756_%7cN-N%7cR-150%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cZ-75202&aff=national&paId=136545413&recnum=13&leadExists=true

http://www.sahibinden.com/volvo_s8_t6_272_hpWQQaXQQ10839973WQQpXQQdisplayitem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 26 Aralık 2008; 9:31:11 >

• öncelikle merhaba benim araç volvo s80 t 2001 model 186 beygir araç güzel ancak ufak tefek bir sıkıntısı var.yardımcı olabilirseniz onlar hakkında bilgi almak istiyordum.Birincisi araba 200.000 kmdeservise götürdüm.yağı,buji.filtreler falan değişti.ama triger kayışını değiştirmerdiler.daha idare eder dediler.ne yapıyım bekleyim mi.değişme zamanını ne zaman anlarım.
    ikincisi geçen gün sabah çalıştırdım ama çalışmadı.herhalde akü almadı ama daha sonra birkaç kere çalıştırdım problem olmadı.ne yapayım?
    üçüncüsü arka koltuk kafalıkları önden katlanmıyordaha doğrusu biri kapanıyor biri kapanmıyor ne yapayım.
    dördüncüsü arabanın ufak tekek kenarlarında siyah marşbiyeller var.onları boyatmayı düşünüyorum.bu konudaki önerileriniz???
    beşincisi ön kokpitin üzerindeki hoparlör çalışmıyor acaba patlak falan mı bunu nasıl anlarım.altıncısı sol ön far ha bire patlayıp duruyor bıktım değiştirmekten ona ne yapabilirim.zenon taktıracam ama çoık pahalıonun yerine philipsin ampullerinden alsam acaba?tavsiye eder misiniz.
    şimdilik bu kadar yeter.

cevap bekliyom...saygılar

• meraba.bende de 2001 s80 var.antalyada.bu arabayı alırken sana tavsiye arabayı gör içine dışına bak.ilk anda ne karar verirsen onu yap.ancak kesinlikle çok iyi bir şanzuman ustasına götürmeni tavsiye ederim.yakıt konusunda da her denilene aldanma ben antalyadan ankara oradan da kırıkkaleye yak100 ytl ile gittim.o da ortalama 200-210 civarında yapar.ortalama hız 100 km. ancak arabadan arabaya değişir.benimki bakımdan yeni çıktı.yakıtta ciddi dercede değişiklik oldu yani.o yüzden 5 düşün bir karar ver.bende arabyı satacam yakında ilanını koyarım olmsa bakarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih3018

öncelikle merhaba benim araç volvo s80 t 2001 model 186 beygir araç güzel ancak ufak tefek bir sıkıntısı var.yardımcı olabilirseniz onlar hakkında bilgi almak istiyordum.Birincisi araba 200.000 kmdeservise götürdüm.yağı,buji.filtreler falan değişti.ama triger kayışını değiştirmerdiler.daha idare eder dediler.ne yapıyım bekleyim mi.değişme zamanını ne zaman anlarım.
    ikincisi geçen gün sabah çalıştırdım ama çalışmadı.herhalde akü almadı ama daha sonra birkaç kere çalıştırdım problem olmadı.ne yapayım?
    üçüncüsü arka koltuk kafalıkları önden katlanmıyordaha doğrusu biri kapanıyor biri kapanmıyor ne yapayım.
    dördüncüsü arabanın ufak tekek kenarlarında siyah marşbiyeller var.onları boyatmayı düşünüyorum.bu konudaki önerileriniz???
    beşincisi ön kokpitin üzerindeki hoparlör çalışmıyor acaba patlak falan mı bunu nasıl anlarım.altıncısı sol ön far ha bire patlayıp duruyor bıktım değiştirmekten ona ne yapabilirim.zenon taktıracam ama çoık pahalıonun yerine philipsin ampullerinden alsam acaba?tavsiye eder misiniz.
    şimdilik bu kadar yeter.

cevap bekliyom...saygılar

S80 lerde triger kayışı 120 bin km.de değişiyor ve ön kokpitin ortasında orada hoparlör yok diye biliyorum.İçini açıp baktınız mı, hoparlör var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.