Şimdi Ara

İkinci El Takasla Sistemi Yeniledim Sizce Değer Miydi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz tuhaf oldu ama şöyle söyleyeyim şimdi benim elimde;

Fx 6300 işemci
    Sahphire Rx 570 Pulse itx (tek fan.) Ekran Kartı
    Gigabyte (GA-78LMT-S2PT) Ankart (Bayağı Eski)
    8 Gb Ddr 3 Ram

Sistemim vardı buna karşılık üste 700 vererek aşağıdaki sistemi aldım.

i3 7100 İşlemci
    Shapphire Rx 480 Nitro ( Çift fan) Ekran kartı
    Msi b150 m3 Anakart
    8 Gb DdR4 Ram

(sistem sorunsuz çalışıyor)

Evet arkadaşlar olay böyle üste 700 tl vererek sistemi bu şekilde yeniledim sizce bu paraya değdi mi fazla mı verdim yoksa değerinde bir takas mı oldu yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 30 Temmuz 2019; 22:22:40 >

• Yok mu yorumu olan
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gereksiz masraf etmişsin. Rx 570'den Rx 480'e neden geçtin ki? Hadi geçmek istedin sadece ekran kartını değiştirsen de yeterdi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Bence gereksiz masraf etmişsin. Rx 570'den Rx 480'e neden geçtin ki? Hadi geçmek istedin sadece ekran kartını değiştirsen de yeterdi
    Rx 570 ile 480 e geçiş yapmamın bir önemi yok onun için sadece 100 lira verdim 700 ün içinden çift fanlı diye sadece ama bunun önemi yok benim işlemci darboğaz yapıyordu rx 570 e ya da yüksek ekran kartlarına fx 6300 birincisi buydu ikincisi de sonuçta ddr4 e geçmiş oldum 700 liraya ve yine işlemcim eskiydi oldukça cortlaması an meselesiydi ( sorun olduğudndan değil sadece eski olduğu için) ve i3 7100 2017 çıkışlı bir işlemci onun dışında anakartım 100 liralık bir anakarttı. Şimdi tekrar soruyorum değmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuon -- 31 Temmuz 2019; 19:8:17 >
  • Kuon kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatayım ben olsam 700 lira verip takaslamazdım. Ama tercih sizin güle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Şöyle anlatayım ben olsam 700 lira verip takaslamazdım. Ama tercih sizin güle güle kullanın.
    Anladım hocam teşekkürler
  • parçalar orunsuz ise fena olmamış..keyfine bak.zorlasan 100tl daha az verirdin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

parçalar orunsuz ise fena olmamış..keyfine bak.zorlasan 100tl daha az verirdin..
    Zorladım hocam da düşmedi : ) fakat benim önceki ekran kartını takasta zaten kar etmiştim ona sayarsak toplam 350 ye falan geldi sistemi yenilemek. Yani bence çok yüksek rakam değil souçta fx 6300 ler şu an 200-250 lira i3 7100 ise 500-600 anakart desen bendekini 1 ay önce bendeki anakart bozulunca 100 liraya almıştım şimdiki aldığım ikinci elleri 300-400 ekran karını da tek fanlı olduğu için takas ettim yoksa rx 570 ile 480 arasında 3-5 fps fark var sadece. bir de ddr4 ram var ki onu saymıyorum.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 2 Ağustos 2019; 11:27:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qeceninprensi

.
    Anlamadım o neden hocam : )
  • Kuon kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qeceninprensi -- 2 Ağustos 2019; 11:26:38 >
  • qeceninprensi kullanıcısına yanıt
    Evet onlar gayet mantıklıydı
  • elemana durduk yere 700 tl kazandırmışsın başka bişi olmamış 6 cekirdek işlemciyi verip 4 cekirdek almışın. yinede ssn mutlu olduysan sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: senolince

elemana durduk yere 700 tl kazandırmışsın başka bişi olmamış 6 cekirdek işlemciyi verip 4 cekirdek almışın. yinede ssn mutlu olduysan sorun yok
    Dostum gözünü seveyim o nasıl mantık : ) şu anki i3 7100 fx 6300 den daha iyi ve daha yeni nesil bir işlemci kaldı ki bendeki 100 liralık epeski bir anakart yerine ddr 4 anakart aldım ram da kezza öyle 700 tl kazandırmışsın diyorsun.
  • Senin yaş kaç? 15-16 mı yoksa ergenlikten çıkamamış 20-22 mi? Takas senin için iyi olmuş ancak sadece iyi değil. Resmen adamı kazıklamışsın dolandırmış derecesinde takasa girmişsin birde gelmiş burada anlatıyorsun büyük başarı gibi. İşlemci cortlayacaktı falan diyo bide bilinçli olarak yaptığını söylemekten de kaçınmıyo utanma yok belli. Yaşını şundan sordum. Diğer ilandaki gibi gelmiş burada da tek fan çift fan diyorsun. Yahu nvidia zamanında ortalama gtx285 ve gtx480 i bile (yaşın hatırlamaya yeter umarım) referans modelde tek fanla sürdü piyasaya. Bu kartları gtx 780-980-1080 izledi. Amd aynı şekilde r9 290x. Adamı resmen kazıklamışsın ona değil hala çift fanlı aldığına seviniyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekaradag -- 6 Ağustos 2019; 15:10:49 >
  • emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Ahaha adam nasıl içinde kaldıysa benim başlıklara gelmiş ahahah çok iyi çok

• Anlaşıldı sen de diğer eleman gibi malum zihniyettesin. Verecek cevap olmayınca, iki mantıklı kelimeyi bir araya getiremeyince gülmeler falan. İnsanlık ettim kusura bakma benim hatam

• emrekaradag kullanıcısına yanıt
    Ağır olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.