ikinci elde fiyat farklarinin nedenlerini anlamak biz acemiler icin tam bi muamma.
-kilometre, model yili, degisen parca , boyanan parca ,orjinallik, klima abs vs. donanimlar ikinci el piyasasinda gunumuzde fiyata ortalama ne kadar etki yapar?
-Ornek : 2004 model hyundai 1.3 accent klimali almayi dusunuyorum. tavan haric komple boyali -on arka tampon degismis, sol camurlugu ve 2 fari degismis,onsag ve arka paneli islemli ,yuruyeni, motoru iyi 51 000 km de arac icin makul olan fiyat araligi nedir sizce? Bole bi arac icin siz ne dersiniz? Ayni ozellikteki 2003 modeli icin sadece tampon ve camurluk degismis ve 80 000 km deki aracin fiyati nasil olabilir? farki nasil ve neden dolayi olur?
Tesekkurler
o dediğin araçlar piyasa fiyatının yarısına alınır artı piyasada zibil gibi temiz 2. el araç varken niye bu araçların peşinden gidiyorsunuz ?
bi arkadaşım geçen sene 2004 1.3 accent almıştı klima yoktu araba 25bin kmdeydi deişen yoktu 12 milyar vermişti iyi araştır piyasayı 2.el bu kadar düşmüşken elindeki parayla çok pazarlık yapıp temiz araba bulabilirsin
maydanoz kardesime ben de o cok kazalinin servis exoert raporunu parasini odeyip pkuyunca almadim.
12 milyara degil ben simdi bulsam 13 e alacam ama yok temiz bisey bu fiyata hyundai da.bulamiyorum sahibinden temiz 13 e 2004 klimali...
ben 3 ay kulagimin üzerine yattim gezmedigim konusmadigim adam kalmadi en sonunda cok temiz 14binde 2003 bi araba aldim. ikinci el temiz araba öyle kolay bulunmuyor hele hundai gibi bi arabaninda ikinci elini alırken daha bi dikkatli olmak lazim. Kesinlikle araba alacagin zaman ese dosta haber ver etraflarinda satan biri mutlaka vardir. Tanidik araba varsa temiz sahibini ikna etmeye çalış. Yetkili servisleri gez istedigin özellikli araba geldimi seni aramalarini iste. ben sahsen böyle buldum. Bide özellikle 2. elde toyotadan honda dan sasma. Alcagin araba ne olursa olsun sinifinin en donanimlisi olsun ancak böyle olursa sende daha sonra daha kolay satarsin
ozellikle ic hacim accent te beniz cezbediyor.
maydonoz kardes sen ne almistin? kaca ve ne zamn almistin detay verebilir misin fikir vermesi icin bana.
accente 1,3 de vergi,yakit,ikinci el ,aza masraf avantaji varmi goreceli olarak ne dersin?
yaris 2003 sol special aldım 1.3 motor
maydonoz kaça aldın arabayı bende aynı arabadan almayı düşünüyorumda
Merhaba Arkadaslar, Acemi bir sofor olarak 2004 hyundai accent 1.3 mpi 12v 44000 km de klimali onden kaza gecmisi olan bir arac icin altunizade pazarinda 14500 etiket fiyatindan 13850 ytl ye ilk arabam icin anlastik. Satici hyundai servisinde boyaci-kaporta ustasi olarak calisan birisi. Tamponun degistigini ,on sag farin degistigini, on panelde kaynak islemi oldugunu gosterdi.Baska hic bir sorunu yok sadece on sagdan bu kazasi olmus dedi. tamirli temiz duruyo.Sis lambalari var ama baglantisi takilmamis . 100 ytl kapora verdim ve serviste soyledikleri yuzde yuz dogru cikarsa servis expert ucretini ben odeyecegim diye anlastik. Almazsan kaporani verecem servis ucretini ben odeyecem dedi.Calistigi servisi biliyom.^Ama expertlere ben guvenmiyom aracin surasi burasi boyali diye arabama bok atarlasa ki bunu bayiler kendi arabalarini satmak icin bazen yapiyolar ben kabul etmem ,ben arabami biliyom,baska yerinde boyasi-degiseni yok^ dedi. onun su an calismadigi baska servise goturecez gosterecez yakin zamanda. Ne yaptin senn! diyen arkadaslari duyar gibiyim :)kimi arkadaslar aman acele etme tanidiktan temiz arabayi uygun fiyata dusurmek icin bekle - aman ha kazali alma derken kimileri de abartma yahu - istanbulda kazasiz araba mi var-cok buyuk bi kazasi yoksa sase temizse fiyat da makulse neden alinmasin diyolar.
Sorular: 1-saticinin soledikleri yuzde yuz dogruysa anlastigim fiyat nasil?(ozellikle accent sahipleri ve saticilari-alicilari da cevap verebilirse cok memnun olurum) 2-Bu asamadan sonra ozellikle nelere dikkat etmem gerekiyor?(ruhsatla sase nosu ortusuyo -ruhsatla motordaki kagittaki numara da uyusuyo-arac 11 mayista su andaki saticiya tescillenmis)
Okuyup cevaplama nezaketini gosteren tum arkadaslara simdiden cok tesekkur ediyorum.bayagi cok yazmisim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme