Şimdi Ara

[İKTİSAT(İng)] Yıldız vs Marmara

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler. Benim TM-1 sıralamam 45.300. Sıralamamın yettiği okullara baktığımda başta listemde 5-6 okul vardı. Ancak şehir faktörü olsun ve bazı üniversiteler hakkında öğrencilerin şikayetleri olsun (İstanbul Üni'nin eski günlerini arattığı herkesin dilinde tabi bu benim araştırmalarım ve konuştuğum insanların fikri) kampüs hayatı ve çevre olsun elediğim üniversiteler oldu. Son 2'ye bu üniversiteleri bıraktım ancak üniversiteden beklentilerim sırasıyla daha iyi bir eğitim, yurt içi ve yurt dışında tanınırlık ve CV'de beni daha öne taşıyacak prestijli bir isim (ygs5-6'da 19k-30k olunca hedefim daha yüksekti misal ODTÜ gibi ve de prestij derken tabii ki bi ODTÜ bi GSU ile kıyaslamanızı beklemiyorum), erasmus olanakları, kampüs hayatı ve daha kaliteli bir çevre edinmek diyebilirim. Bu yazdıklarımın hepsi benim için önemli kriterler ve yaşamımın önemli bir kısmını oluşturacak seneleri geçireceğim üniversite benim için önemli. İngilizce istememin sebebi ilk hedefimin KPSS değil de özel sektöre atılmak olması. Kafamın ufak bi yerinde de Yeditepe tam burslu gelirse gider miyim diye bi düşünce de oluştu dün Lütfi Kırdarda gittiğim üniversitelerin standlar kurduğu fuarın sonucunda. Bu fuara gitmenizi de tavsiye ederim. Son olarak başta ailemin bu sene yerleş seneye de girersin beğenmezsen baskısından dolayı kırık puana rağmen seneye kasmak vardı ve amaaan neresi olursa olsun diyip yazma fikrim vardı. Ancak bu yaptığımın ingilizce hazırlığı boşlamak olduğunu anlayınca gidebileceğim en iyi üniversiteye gitmek oldu hedefim. Uzun bir yazı oldu ama tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden...

• ufak bi tavsiye veya görüşünüz bile işime yarayabilir bi el atarsanız sevinirim
  • Yıldız daha iyi biliyorum kampüs eğitim olarak dersleri daha zordu sanırım teknik üni olduğu için mat dersleride ağır
  • dgreex kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam peki marmaranın eğitimi hakkında veyahut ikisinin de erasmus olanakları hakkında bi bilginiz var mıydı ?
  • Marmara hakkında internette çok az bilgi var. YTÜ'de de memnnun olanı da var olmayanı da ama genel görüş zor olduğu yönünde. Staj olanakları, erasmus olanakları, ,iş alımlarında tanınırlıkları nasıldır bilen var mı acaba ? Ayrıca Yeditepe olursa orada daha çok staj imkanı var muhtemelen ama çok kararsızım nolur bi çare
  • Ben olsam ytü yazardım.
  • mf yim normalde ama tm1 74 bin geldi benimde ytü iktisat yetiyor up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yıldızda erkek kontenjanı dolmuştur. Bilgilerinize
  • Marmara göztepe kampüsü hakkında da çok kötü yorumlar okudum arkadaşlar bi bakın isterseniz ekşiye... Artık aklımdan hacettepe ve tobb 75 burslu geçmeye başladı tutarsa eğer, günden güne kafam çok karışıyor...
  • Evet son kez sorayım sizce her şeyiyle Yıldız İktisat mı Marmara İktisat mı ikisi de İngilizce
  • Sadece isim olarak söylüyüm dışardan yani. Bence yıldız teknik marmaraya göre daha ağır basıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.