Şimdi Ara

İktisat okurken hukuk kazanabilir miyim? Lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu sene ygs de bir şanssızlık yaşadım sıralamam ygs 5 250 bin geldi aslında benim hatam ygs ye adam akıllı çalışmadım fakat lys de 250 bini tm1 ve tm2 olarak 40 bine çektim. Ankara üniversitesi iktisat yazacağım ailemin baskısı ile mezuna kalma şansım hiç yok kesinlikle karşılar ama benim hayalimde hep hukuk vardı ve açıkcası iibf yi kesinlikle ve kesinlikle istemiyorum.

Çalışmayı bırakmadım hala ders çalışıyorum şimdi şöyle bir çalışma planı yaptım kendime matematik 2 ccoğrafya matematik 1 ve edebiyat için kendime defterler aldım bugün çalışıp notlar alacağım ve sene içerisinde sürekli konu kitapları yerine bu notlara bakacağım tekrar olarak.

Sene içerisinde her akşam iktisat ile ilgili derslerime çalışıp akşam saat 10-11 den sonra da 1 mat 1 1 ygs türkçe 1 mat 2 denemesi çözerek gitsem her akşam olmasa bile 2 günde bir akşam yapsam yani ygs ye kadar yaklaşık 100 mat 1 denemesi ve 100 ygs türkçe denemesi 30-35 de sosyal denemesi çözsem ygs de başarılı olabilir miyim kırık puanla lys temelim iyi cumhuriyet dönemi edebiyatını ara ara tekrar edeceğim zaten ygs den iyi gelirse de nisandan sonra üniversiteye gitmeyip lys kasmayı düşünüyorum sizce bu şekilde ygs de başarılı olabilir miyim.

Edit : Rehberlik hocasına sordum herşey sende bitiyor dedi ama bunu belki yapanlar vardır veya yapmaya niyetliler sizce olur mu yoksa hayal mi ?

Edit 2: Kendime bir program yaparsam uyuyorum o programa yani saati saatine.

Edit 3 : ygs ye kadar aynı zamanda mat 2 dende yaklaşık 50-60 deneme çözeceğim.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukuk7159 -- 1 Temmuz 2014; 15:22:31 >

• dostum okul puanın tercih yaparsan yarı yarıya inecek.geçen seneden iyi bir şey yapsan bile okul puanınla geriye düşeceksin.öyle bir sağlam puan yapman lazım ki hem okul puanı açığını kapatıp hem de geçen sene kazanamadığın hukuğu kazanabileceksin.bunu yapabileceğine inanıyorsan tekrar dene tabi.benim tavsiyem aileni ikna edip mezuna kalman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalearkasi kullanıcısına yanıt
    lys den yana sıkıntım yok çünkü mat 2 yi zaten devamlı çalışacağım ve ygs den iyi yaparsam zaten nisandan sonra üniversiteye gitmeyeceğim merak ettiğim olay şu mat 1 yaklaşık 100 deneme ve 1 karekök soru bankası türkçeden de 100 deneme ve 1-2 tane soru bankası çözsem sosyaldende 35-40 deneme çözsem ygs ham puanım yani yarım obp eklenmeden ilk 25 binde olabilir miyim ciddi çalışacağım merak ediyorum yani imkan var mı buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukuk7159 -- 1 Temmuz 2014; 15:43:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukuk7159

lys den yana sıkıntım yok çünkü mat 2 yi zaten devamlı çalışacağım ve ygs den iyi yaparsam zaten nisandan sonra üniversiteye gitmeyeceğim merak ettiğim olay şu mat 1 yaklaşık 100 deneme ve 1 karekök soru bankası türkçeden de 100 deneme ve 1-2 tane soru bankası çözsem sosyaldende 35-40 deneme çözsem ygs ham puanım yani yarım obp eklenmeden ilk 25 binde olabilir miyim ciddi çalışacağım merak ediyorum yani imkan var mı buna.

dostum sen ygsde iyi yapsam okula gitmem diyorsun.ailen bi kere senin mezuna kalmanı istememiş.sen okulu bırakma düşüncesine daha tercihlere yazmadan girmişsin.4 sene o bölümde ızdırap gibi gelir sana.hele iktisat çok zorlar.yani öyle kolay bir bölüm değil.sayısal dersler çok fazla.üstüne bunu ankara da okuyacaksın.yani hocalar seni ciddi anlamda zorlarlar.bu tabi senin iyiliğin için ama sen bu bölümü istemiyorsun zaten.hiç istemediğin bölümü okuyup geri kalan hayatında bu işi yapmaktansa bu düşüncelerinle 1 sene mezuna kalman daha hayırlı senin için.hem temelin baya kuvvetli.sıfırdan başlamayacaksın.iktisat okuyup aynı zamanda hukuğu kazanmak bence baya zor.bu benim fikrim tabi.

• kalearkasi kullanıcısına yanıt
    ailem istemedi de işte ygs de iyi puan yaparsam eğer ygs sonuçları açıklandıktan sonra bırakmamı kabul ettiler yani ondan bu düşüncelere girdim ama yapacak birşey yok kesinlikle karşılar çok uğraştım ama hiçbir şekilde istemiyorlar onun için bu sene biraz zor geçecek hatta biraz değil baya zor geçecek her fırsatt ygs ile uğraşacağım yapacak bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukuk7159

ailem istemedi de işte ygs de iyi puan yaparsam eğer ygs sonuçları açıklandıktan sonra bırakmamı kabul ettiler yani ondan bu düşüncelere girdim ama yapacak birşey yok kesinlikle karşılar çok uğraştım ama hiçbir şekilde istemiyorlar onun için bu sene biraz zor geçecek hatta biraz değil baya zor geçecek her fırsatt ygs ile uğraşacağım yapacak bişey yok.

özel üniversitede yüzde 50 burslu hukuk yazabilirsin.şehir dışında harcayacağın parayla hemen hemen aynı paraya denk gelir.hem de aileden uzak kalmazsın.bence buna ikna et aileni.hayat senin hayatın sonuçta.hakkında hayırlısı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.