Şimdi Ara

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
9
Favori
106.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 km/h ile inişte çakılıyorsan bu tek bir şeye işarettir: alçalma hızın çok fazla. Bir uçağın uçuş hızından başka bir de alçalma/yükselme hızı vardır. Yani bir uçak ileri doğru 320 km/s hızla uçarken aynı zamanda aşağı doğru 200 m/s hızla yükseklik kaybediyor olabilir. Örneğin aşağıdaki resimde kırmızı kare içinde bu tür bir dikey hız göstergesi var. Uçağın nişangahına dikkat edersen tam ufuk çizgisinde, yani burnum yatay duruyor ve saatte 350 km/s gibi iyi bir hızla uçuyorum. Normal şartlarda ne yükseklik kazanmam ne de alçalıyor olmam gerekir. Ancak dikey hız göstergesine göre ben aynı zamanda yükseklik kaybediyorum. Göstergeyi saat olarak kabul edersek, saat 9 çizgisi sıfır noktasıdır, yani yatay uçuş demektir ancak göstergede saat 7.30 hizasında duruyor. Bunun sebebi uçakta gazı tamamen kesmiş olmam. İşte senin çakılma sebebin de bu yüzden. İleri doğru 100 km/s hızla uçuyorsun ancak gereğinden fazla bir hızla yükseklik kaybediyorsun. Bu son derece doğal hele bir de flaplar iniş pozisyonundaysa. Bence birkaç kez flapları iniş konumunda kullanmak yerine kapalıyken inmeyi dene. Flapları hızını düşürmek için kullan ve sonra kapat, böylece daha yavaş yükseklik kaybedersin. İniş için 150-170 km/s uygun, ancak pist üzerinde yere temas etmk üzereyken gazı bir anda tamamen kesmen gerekir. O son ana kadar hızını korumalısın. Yoksa hız aynı zamanda senin yüksekliğini korumanı da sağlar. Eğer 100 km/s gibi düşük bir hızla inmeye çalışırsan yüksekliğini koruyamaz ve piste çakılırsın.

Il-2 Sturmovik Oyuncuları Buraya

• quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

100 km/h ile inişte çakılıyorsan bu tek bir şeye işarettir: alçalma hızın çok fazla. Bir uçağın uçuş hızından başka bir de alçalma/yükselme hızı vardır. Yani bir uçak ileri doğru 320 km/s hızla uçarken aynı zamanda aşağı doğru 200 m/s hızla yükseklik kaybediyor olabilir. Örneğin aşağıdaki resimde kırmızı kare içinde bu tür bir dikey hız göstergesi var. Uçağın nişangahına dikkat edersen tam ufuk çizgisinde, yani burnum yatay duruyor ve saatte 350 km/s gibi iyi bir hızla uçuyorum. Normal şartlarda ne yükseklik kazanmam ne de alçalıyor olmam gerekir. Ancak dikey hız göstergesine göre ben aynı zamanda yükseklik kaybediyorum. Göstergeyi saat olarak kabul edersek, saat 9 çizgisi sıfır noktasıdır, yani yatay uçuş demektir ancak göstergede saat 7.30 hizasında duruyor. Bunun sebebi uçakta gazı tamamen kesmiş olmam. İşte senin çakılma sebebin de bu yüzden. İleri doğru 100 km/s hızla uçuyorsun ancak gereğinden fazla bir hızla yükseklik kaybediyorsun. Bu son derece doğal hele bir de flaplar iniş pozisyonundaysa. Bence birkaç kez flapları iniş konumunda kullanmak yerine kapalıyken inmeyi dene. Flapları hızını düşürmek için kullan ve sonra kapat, böylece daha yavaş yükseklik kaybedersin. İniş için 150-170 km/s uygun, ancak pist üzerinde yere temas etmk üzereyken gazı bir anda tamamen kesmen gerekir. O son ana kadar hızını korumalısın. Yoksa hız aynı zamanda senin yüksekliğini korumanı da sağlar. Eğer 100 km/s gibi düşük bir hızla inmeye çalışırsan yüksekliğini koruyamaz ve piste çakılırsın.

eline sağlık uğraşmış bide resim koymuşun dediklerini denicem

• Yaw ben işin özünü kavramaya başladım sanırım. Az önce oynuyodum quick mission da. Rakip benden bayağı bi yüksekteydi 5 dakika filan tırmandım. Adamlara da yakındım dedim kendi kendime iyi yaklaşabiliyorum adamlara rahatça dedim. Ama onlarla aynı yüksekliğe gelince durumun farklı olduğunu anladım sürekli geride kalıyordum. 10 dakika filan aynı irtifada kovalamaca yaptık hep uzakta kaldım tabii. Sonra yukarıda yazanlar geldi aklıma "saldırırken burun daima yukarı" birden bire aklıma bi fikir geldi. Yükseldim sürekli. Düşmandan bayağı yukarıda kalınca da dalışa geçtim hakikaten bu söyleyişin ne kadar doğru olduğunu anladım. Düşmana karşı müthiş üstünlük yakalamıştım. İrtifamı korudum ve düşmanın önüme geçmesini bekledim. Düşman önüme geçince de dalışa geçtim ve arkadakini rahatlıkla patlattım. Bu arada anladımki düşmandan daha hızlı bir biçimde ateş edersek mermiler daha can alıcı oluyor. Overshoot oluyormuş yani. Neyse öndeki düşmana geçelim. Onu da bir kez hırpaladım. 2. kez dalışa geçiyordum ki o da yükselişe geçti ve alttan bana çarptı benim uçak alev aldı ve patladı. Ama olsun çok önemli şeyler öğrenmiş oldum.

Birde şöyle ilginç bir olay var. Spitfire aldığımda kesinlikle düşmanları yakalayamıyorum 1 kişi dahi vuramıyorum ama bf109 aldığımda en az 3-4 kişi vurmadan bırakmıyorum. Sanırım bf 109 un dilinden daha iyi anlıyorum.Sebebini anlayabilmiş değilim. Neyse yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Yarına 4.05 patch ide biterse online oynucam çok özledim.Neyse lafı uzatmayayım hepinize iyi oyunlar. Esenlikle kalın

Saygılar...Gökhan...

• Arkadaşlar 4.05 patch i kullananlar (1946 değil) hangi serverlarda oynadıklarını ve adlarını söylerlerse sevinirim. Yarın başlayacağım online turuna da Türklerle beraber oynamak istiyorum.

Saygılar...Gökhan...
  • bende kendimi geliştirdim bi kerede 7 düşman uçağı patlattım bide bişey sorucam

yatarak sağa dönüyorum fazlada yatmıyorum uçak önce titriyor sonra kontrol kayboluyor savrularak düşmeye başlıyo acaba nedeni nedir
  • 1- Hızın çok az olabilir
    2- Joystick i çok kırıyor olabilirsin.
    3- Farketmeden vurulmuş olabilirsin :D

Başka da birşey düşünemiyorum

Saygılar...Gökhan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::Battousai::

1- Hızın çok az olabilir
    2- Joystick i çok kırıyor olabilirsin.
    3- Farketmeden vurulmuş olabilirsin :D

Başka da birşey düşünemiyorum

Saygılar...Gökhan...

sanırım hızım az
  • online oynamak isteyen arkadaşlar... hyperlobby'de forgetten battles'a gelin, Türklerden bayağı bi online oynayan arkadaş var... aerospace sen nerelerdesin?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 5 Şubat 2007; 15:10:17 >
  • foxhound ben 4.04 patch iyle oynuyorum elimde 1946 yok. Sen 1946 mı oynuyorsun. Eğer öyleyse oynadığın server ı bir söyleyiver.

Bu arada deatulazam eğer hızın 170 in altına düşerse hele 120 ye düşerse manevralarda gerçekten sorun yaşarsın.

Saygılar...Gökhan...
  • beyler bu patch 4.04 ne oluyo?
  • quote:

foxhound ben 4.04 patch iyle oynuyorum elimde 1946 yok. Sen 1946 mı oynuyorsun. Eğer öyleyse oynadığın server ı bir söyleyiver.

Bu arada deatulazam eğer hızın 170 in altına düşerse hele 120 ye düşerse manevralarda gerçekten sorun yaşarsın.

Saygılar...Gökhan...

bende 1946 var, tek dvd... 4.07 yamasını kur, sonra da hyperlobby'i, beraber oynayabiliriz o zaman...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxHound -- 5 Şubat 2007; 15:15:22 >
  • Ben The Big Top sunucusuna giriyorum. TR_Aero_738 ismiyle, fakat iyi oynayanlar var. Bu server çok kalabalık oluyor 30-40 kişi fln tam curcuna. 4.071 sürümünü kullanıyor. tfchome.net adresinden statsa girince tüm istatiskilerini görebiliyorsun, adamlar herşeyin istatistiğini tutuyor. Bu arada bende Akinciların sayfasından aldığım switcher programı var, 4.04, 4.05 ve 4.071 arasında geçiş yapabiliyorum, tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: foxhound

quote:

foxhound ben 4.04 patch iyle oynuyorum elimde 1946 yok. Sen 1946 mı oynuyorsun. Eğer öyleyse oynadığın server ı bir söyleyiver.

Saygılar...Gökhan...

bende 1946 var, tek dvd... 4.07 yamasını kur, sonra da hyperlobby'i, beraber oynayabiliriz o zaman...

forumdaki 4.06 patch bozuk açılmıyo olsa yüklerim

• Arkadaşlar daha öncede bahsedildi, Hyperlobby diye bir program var. Bu program ile pek çok simulasyonu oynayabiliyorsunuz. Serverlara girme zorunluluğu yok, örnek biz şimdi 5-6 kişi anlaşsak direk hiperlobby açıp, bir kişi oyun kursa iki dakikada 5-6 kişi online oynayabiliriz kendi sunucumuzda. İşin ilginç tarafı bu hiperlobide ping olayı çok bir sorun teşkil etmiyor.
  • evet aerospace dediğin gibi toplu bir oyun düzenlenebilir, donanım haberliler olarak...
  • Birkaç kaplama denemesi daha yaptım, dediğinizi duyar gibiyim.

http://img185.imageshack.us/img185/6618/a3ht9.jpg

http://img185.imageshack.us/img185/8923/a1tm3.jpg

• 4,04den 4.06 ya direk kurup gecemzsiniz önce ek paket gibi kuruyorsunuz pe-2 peshka diye il2 paketini o zaten 4.05 oluyor sonrasında 4.06
  • Yaa off internet kotalı internetten indiremiyorum orduya da gelmemiş oyun. Neyse sipariş ettirdim gelicek inşallah. 4.05 i buldum 4.071 i de buldum ama 4.60 ı bulamadım kafayı yiycem.Bu arada switcher programına gerek yok ben 4.05 gerektiği zaman 4.05 patch ini kuruyorum. 4*04 gerekirse 4.04 patch ini kuruyorum hiç bir sorun da olmuyor. Bugün oynadım biraz. Bayağı iyi oynayanlar vardı 2-3 kişi düşürebildim. Adamlar çok sıkı oynuyorlar. Hele bir tane vardı eski havayolu pilotuymuş adam. Bu arada eğer hakikaten kendi aramızda oynayabilirsek süper olur. Bir server adı belirleyelim şifre filan da belirleyelim. Misler gibi oynarız. Süper olur. Bugün 30 kişilik serverda oynadım full olduğunda dahi neredeyse hiç lag sorunu yoktu. Eğer server açarsanız bu sayfaya yazın beraber oynarız.

Saygılar...Gökhan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

Birkaç kaplama denemesi daha yaptım, dediğinizi duyar gibiyim.

http://img185.imageshack.us/img185/6618/a3ht9.jpg

http://img185.imageshack.us/img185/8923/a1tm3.jpg

bu seferkileri biraz fazla süslemişsin aero...

• Bugün çok süper bi olay oldu online oynarken. Bir baktım önümdeki adamla yanyanayım ama hakikaten yanyanaydım. Sonra çok klas oynayan biri daha vardı. O da yanımıza geldi 3 ledik grubu. Akrobasi yapıyolar bunlar etrafımda dönüyolar filan. Sonra bende denedim şu hani üstlerinden sağdan sola geçerken 360 dönüyolarya onu denedim. Biraz kötü oldu ama yaptım. Çok eğlenceliydi. Hiç bu kadar eğlenmemiştim. Ama tek bir sorun vardı onlar kadar hızlı dönemiyordum. Sanırım joystick ayarları yüzünden. Onlar hıphızlı dönüyolar etraflarında ama ben bayağı yavaş dönüyorum. Onlar da farkettiler olayı zaten. Bir de resim koyayım buraya.Tam olsun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.