Teşekkürler. Annelerimiz her şeyimizdir. Kimse annesiyle sınanmasın. Problem o zaten. Eğer İstanbul'a bu kadar yerleşim açıp da böylesine insanla dolduruyorlarsa aynı ölçüde de sağlık tesisi ve personeli sağlamalılar. Şu anki yönetim gelmeden önce de İstanbul'da hastanelere giderdik. Ben 90'lı yıllarda spor yaparken çok sağlık sorunları yaşadım ve yıllarca hastanelere gidip geldim. 3 defa ağır ameliyat geçirdim. Eskiden sabah erkenden hastaneye giderdik, akşama dek 3-4 farklı doktora muayene olurduk. Ki çoğu yaşlı başlı uzman doktorlardı. Yani evet, şartlar güllük gülistanlık değildi ama bir şekilde o zamanlar hastanelerde işimizi görürdük. Öyle aylarca muayene peşinde koşma yoktu. Şimdi bir göz doktoru ve bir çene cerrahı için 3-4 ay randevu peşinde koşuyoruz da bir kez olsun doktor bulamıyoruz. Diş doktorunun bana açtığı sevk sistemden silinecek ama halen bir çene cerrahı doktoru randevusu bulamıyorum. Adamlar hem İstanbul'un tüm sit alanlarını imara açıp kenti bina yığınına çevirip mahsustan nüfus birikimini buraya yoğunlaştırdılar, sırf bu sayede milyarlarca Liralık rant sağlansın diye. Hem de bu kadar yoğun bir nüfusa karşılık gerekli sağlık sistemi alt yapısını hazırlamadılar. Nüfusu 20 milyon olmuş bir şehre öyle 2-3 tane şehir hastanesi açmakla sağlık hizmeti verilmez. Biz 4-5 kuşak İstanbulluyuz. Babam İstanbul'un 60 yıl öncesini de hep anlatır. Ben de hemen-hemen 30 yıl öncesini hatırlarım. Eğer başka bir şehirde alternatifim olsaydı 1 gün bile durmazdım bu kentte. Herkesin durumu ve şartları farklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 24 Nisan 2022; 1:17:10 > |
İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) (2. sayfa)
-
-
Sigorta olmazsa sadece muayene için bile yaklaşık 1k para ödemek zorunda kalınılabilir. Sigorta her şey beleş demek değildir. Büyük kısmının SSK tarafından karşılanması demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 22 Nisan 2022; 21:29:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz yıllardır 20 lira civarı ilaçları direkt satın alıyoruz. Hem daha ucuza geliyor hem daha az vakit kaybı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sağlık rezalet 5 senedir 20lik dişlerimi aldıramadım devlete sgkya köpek gibi para ödüyoruz ödemesem özelde yaptırırdım zaten ama devlette hiçbir şeyi yapamıyoruz ilaçlarda da para benim cebimden çıkıyor neden ben sgk ödüyorum hastanede randevu bulamıyorum gidemiyorum ama parasını ödüyorum
-
3 lirayı ben sana vereyim, aktrollüğü bırak
sevkin tarihi geçmiş tedavi olamamama rağmen tarihi geçiyor hale bak rezilliğe bak
-
bu fark ödemelerınden bıktık,illalah dedik... bunun 1 numaralı sorumluları, suriyeli,afrikalı, afgan, pakıstan vb...
ayrıca vatandaşlık verilenler..
-
3 lira almış devlet ayıp etmiş, eskiden ne güzeldi. ssklı devlet hastanesine para öderdi. köhne ssk hastanesine muhtaçtı. sabah 5te sıraya girerdik
aynı şeyi 500 liralık ilaçlar için de yazsana
-
Şimdi randevu alamıyorsun, haftalarca bile bekleyebiliyorsun, gss ödüyorsun ödemezsen para vermek zorunda kalıyorsun.
Sen de bunları yazmamışsın, ekleyeyim dedim.
-
aynen hocam bence de yanlış. eskiden ne güzeldi; mediamarkt açılışı gibi geceden sıraya girerdik, şimdi işin yoksa randevu uğraş.
eskiden hastane parasını ödeyemezsen hastan rehin kalırdı, şimdi çıkardılar gss herkesin sağlık güvencesi olacak ne gerek var? bence de.
-
Akpnin(bizzat rtenin tabi) icat ettiği internet sayesinde evde bekliyorsun, ölümcül hastalık değilse sıran gelince tedavi oluyorsun, ölümcülse artık öbür taraftaki sıraya giriyorsun. Ne öyle yaşamak falan, gereksiz. Devlet hastanesine değil de devlete zorla para vermek, o parayı vermezsen hastaneye para ödemeden tedavi olamamak gibi büyük bir fark için akpye şükretmek lazım.
Ayrıca eskiden ülkenin tüm sağlık sisteminden ssk genel müdürü sorumluyken şimdi mucize sayesinde ülkeyi yönetenler sorumlu oluyor. Ya o mucize olmasaydı da bütün iş, bütün övgü sgk başkanı Cevdet Ceylan'a kalsaydı. Neyse ki Akp dönemde daha önce olmayan sağlık bakanlığı, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık falan oluştu.
-
Yanlışım varsa düzeltin; eğer çalışmıyorsanız ve hizmeti kullanmıyorsanız ödemeyi sadece kullanmak istediğiniz ay için yapıyorsunuz; faturasız hat misali.
Bilginiz güncel mi?
Valla en fazla yarım saat bekledim eski sistemde, öyle geceden falanda gitmedim. Ben görmedim yani böyle bişey. Hastanede rehin kalanda görmedim, en fazla senet imzalattırırlardı, ancak hiç değilse tedavini olurdun. Şimdi borçlu esnafsan falan bakmıyorlar. Esnaf arkadaşım cinnet geçirdi hastanede kendisini almadıkları polikliniğe suriyelilerin girdiğini görünce. Tek yaptığı biz o. çocuğumuyuz suriyeli kadar değerimiz yokmu diye bağırmak, kimseye saldırmamış, amma velakin sağlıkçıya şiddet diye yaka paça gözaltı yapmışlar adamı.
-
Aynen hocam gss falan bozuk işler. Senet imzalamak varken değil mi? Hey gidi günler ne güzeldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sen anlamadın olayı, hiç değilse senet imzalatıp bakılıyordu, şimdi borçluysan bakan falan yok. Senet bile imzalatmıyorlar.
-
Bunu kılıçdaroğluna soracaksın sesekayı batırmasa ssklı 27 e almazdın xD zahaha
Seni algıcı seni.. Kendin araştırmışsın cevabını almışsın. MUAYENE KATILIM ÜCRETİ diye. Ama yinede yazmışsın kendin gibi düşünenler zaten hemen atlar diye. Hastaneye gitmeden alsaydın ozaman.
Randevu alamıyorsun doğru. Ancak Randevu açmak veya kapatmak doktorların elindemi değilmi. Bir araştır istersen bizde öğrenelim.
-
Fanatik akpli bakış açısından baktığı için öyle anlamaktan başka çaresi yok. Aksi halde akpnin yaptığı algılara laf söylemiş olacak çünkü. Yukarıda görüldüğü gibi bir şey diyemiyor.
-
Ben anlamıyorum ya, vatandaşın faydasına menfaatine ne varsa onu savunacaksın. Baştakilerin kim olduğunun önemi yok. Kötüyse kötü diyeceksin yahu. Kimse babamızın oğlu değilki körü körüne savunalım. Zor bişey değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X