Şimdi Ara

İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
6.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Size mi inanayım e-devlette görünen borcuma mı inanayım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ThumpS kullanıcısına yanıt

Katılıyorum. Bu da farklı ve çok mantıklı bir öneri olmuş. GSS için her ay 145 alınacağına bunu 45'e düşürüp diğerinin telafisi için hastaneden faydalanılan durumlarda bazı işlemler için belirli oranlarda düşük katılım payları almak daha uygun olur.

Çünkü, hem hastaneye yolu düşmeyecek kişiden de hem de sıklıkla hastaneye gidecek kişiden aynı düzeyde para alınmaz ve daha adil bir durum oluşur. Hem de az da olsa belirli bir miktarda katılım ücreti ödeneceği için gereksiz ya da suistimal amaçlı taleplerin azalması sağlanır.

Buna katılıyorum. Yerinde bir görüş olmuş.

Gönül ister ki sağlıkla ilgili hiçbir faaliyet için insanlardan ücret alınmasın ama hem ülkenin koşulları hem de insanların toplumsal olarak bazı şeylere hazır olmaması nedeniyle bu sigorta ve katılım ücretleri konusunda adil bir iyileştirmeyle sistem daha iyi çalışılır hale gelebilir.

Mesela katılım ücretlerinin eczane üzerinden tahsil edilmesi yerine bunu başka şekillerde almanın yolu bulunmalı. Çünkü, siz daha iyi biliyorsunuz ki ilaç acil bir ihtiyaçtır ve kişinin birikmiş olan katılım paylarını eczaneden ilaç alırken ödemekte zorlanması ya da o an ödeyemeyeceği için ilaçlarını alamaması muhtemeldir.

20-30 yıl önce devlet hastanelerinde ilgisiz davranan bir doktor olduğunda doğal olarak buna sitem eder ve eleştirirdik. Ancak, artık sağlık sistemi öyle bir hale geldi ki ilgisiz davranan bir doktora kabahat bulmak yerine ona bunu yaptıran koşulları eleştirmek gerek.

Bu ülkenin başındaki insan henüz kısa bir süre önce çıkıp doktorların 8 bin Lira ücret almalarını büyük bir mükafat gibi dile getirmişti. Ki bugün özel sektörde satış, pazarlama ile ilgili yöneticilik yapan herhangi biri bile bu ücretin belki iki katı fazlasını kazanıyordur.

Bir tarafta ürün pazarlayıp sermaye sahiplerine servet katan kişi, diğer taraftan tüm gününü insan sağlığını iyileştirmeye adayan ve pazarlamacıdan iki kat daha az para alan bir doktor.

Bu şartlarda kim olsa o işi yaparken istemsizce bıkkın ve ilgisiz olacaktır.

Bir banka müdürü ne maaş alıyorsa bir doktor da aynısını almalı. Aksini düşünen gidip önce bir doktor diploması alsın sonra konuşsun!

Tek konu para mı? Elbette değil. Performans sistemi ve hastane koşulları gibi birçok konuda da iyileştirmeler olmalı.

Önce doktorlara hak ettikleri ücret verilecek ve çalışma koşulları iyileştirilecek. Ondan sonra bir doktorun nasıl hizmet verdiği değerlendirilecek ya da eleştirilecek.

Aksi halde bu şartlarda hiçbir doktor için eleştiri yapma hakkını kendimizde bulmamalıyız. Herkes elini masaya koyup hakkaniyetli bir şekilde düşünsün.

• Eskiden hastahanede sıra vardı.Sabah erkenden gidip sıra alırsan en kötü ihtimal öğlene kalmaz muayenini olup giderdin.

Şimdi sıra yok ama sırf muayene olmak için randevu 3-5 ay sonraya çıkıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 24 Nisan 2022; 16:0:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kty28 kullanıcısına yanıt

Ben de sistemi kullanmıyorum ama borcum var. Bir çok kişi de aynı durumda.

• kty28 kullanıcısına yanıt

Böyle bir durum yok. İnsanları yanıltmaya çalışmayalım lütfen.

Sistemi kullanmayınca borç çıkmıyor gibi bir saçmalık yok. Sistem zaten GSS borcunu geciktirirsen, senin sözüm ona bedava sağlık sistemi almanı engelliyor ve engellediği her AY için borç bindiriyor.

Eğer zırvaladığınız şey gerçek olsaydı, tüm vatandaşların en fazla 1 aylık GSS borcu olurdu.

• Sanırım maksadı 18 19 20 li yaşlarda olup okuyan ve daha henüz gss ile tanışmamış gençlere böyle bişey yok deyip kendince akıl çelmeye çalışıyor.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Akpli biri bunu kabul etmez. Vergisi carti curtu ile 9 ila 12 tl arasi bir sey vermen gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgi

Belki yazan olmuştur ama sistem değişmediyse eczanede muayene ücretini ödemek istemiyorum derseniz sadece ilaç farkını ödeyerek ilacınızı temin edebilirsiniz.
    Herhangi bir yaptırımı yok. Muayene ücretleriniz birikiyor.
    Etik mi değil mi orasını sizler düşünün.
    Ben birkaç defa fazla param olmadığı için bu şekilde ilacımı almıştım geçmiş senelerde

@Per Aspera nın uyarısı üzerine düzeltiyorum.
    Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcq -- 25 Nisan 2022; 1:32:14 >
  • Sizlere ayrıca konu dışında birşey daha söyleyeyim. Hastaneden randevu aldığınızda ya da acile gittiğinizde (Hastanenin hangi sebeple bunu yaptığını bilmiyorum) sizler için kullanılmayan ilaç, serum vs. malzemeleri sizlerin üzerine kaydedebiliyorlar. Bunlar sgk tarafından karşılanıyor. Enabızı arada bir kontrol etmekte fayda var. Bir uyuşmazlık halinde şikayet etmek bence en doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcq -- 25 Nisan 2022; 0:27:8 >
  • avcq kullanıcısına yanıt

Eczaciyim boyle bir sey soz konusu degil. Hicbir zaman da olmadi milleti yanlis yonlendirmeyin lutfen.

Eger muayene ucretini odemek istemiyorsaniz o ilaclari ucretli alabilirsiniz.

Muayene ucretlerinin bizden karsilanmasi tamamen hukumetin hastane bedava meselesini bizim uzerimize yikmak. Biz eczacilari kullaniyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 25 Nisan 2022; 0:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin ayrıntısı maalesef bilmiyorum lakin 1 defa Maltepe Aydınevler de eczaneden 1 defa da Maltepe Küçükyalı tarafında başka bir eczaneden bu şekilde muayene ücretini ödemeden sadece ilaç farkını ödeyerek ilacımı aldım.
    Yaklaşık 2 sene önce.
    Eczacı beyefendi, bana ilacın niye bu fiyattan olduğunu sorduğumda muayene ücretinin de eklendiğini hatta geçmiş muayene ücretleriminde olduğunu ve istersem muayene ücretini ödemeyebileceğimi kendisi söyledi.
    Sizlere yanlış beyan vermiyorum. Başıma gelen olayı anlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcq -- 25 Nisan 2022; 1:6:43 >
  • Bir eczaci olarak topluca bir sikayet edilmesi taraftariyim. Boyle giderse sgk cogu ilaci odeme disi birakmaya devam edecek veya ilacin ucretinin cogunlugunu hastaya odetmeye calisacak.
    Ornek veriyorum: x ilaci gecen sene 30 lira idi devlet bunun tamami uzerinden %80ini kendi veriyordu.
    Simdi bu ilac zam ile 40 lira oldu fakat sgk bu sefer 33lirasinin %80ini oduyor kalan 7 lirasini hastadan karsiliyor.

Gecen sene bu x ilaci recete edilen hasta, muayene ucreti yoksa 9 lira oderken, simdi 17 oduyor nerdeyse %100 zamli. Hani %37 zam yapilmisti? Bir eczaci icin bu kar orani degismezken hastaya %100 olarak geldi eczacinin bu x ilaci ile kazandigi kar yine ayni oranda o da %26.
    Tum vatandaslarin bu duruma dur demesi gerekiyor.

Basiniza yanlis bir olay gelmis maalesef. O ilacin tum ucretini sizden tahsil ettiler cunku eger o receteyi kaydederlerse sistemlerine, sgk muayene ucretini hasta odemistir sayip eczacidan tahsil edecekler. O sistemde(medula sistemi) muayene ucretini odememe diye bir secenek yok. Muayene ucretini odemeyi reddederse bir hasta ilacin tum ucretini alir, receteyi sistemden komple siler

• O zaman dediğiniz şekilde ben ilacın normal fiyatını ödedim. Reçete girilmedi. Bu şekilde muayene ücretini ödemedim ve ilaç konu sahibinin de benzer şekilde yazdığı üzere ucuza geldi.
    Uzun zaman geçtiği için karıştırmışımdır.
    Kusura bakmayın yazdığım yazıyı da güncelliyorum şimdi.

• Benim tavsiyem sik sik ilac kullanan biriyseniz gss borcunuzu odeyin cunku gercekren bir recete ham hali 150 lirayi bulurken sigortali haliyle 35 lirayi gorebiliyor. ama cok nadir ilac aliniyorsa bu durumda gss borcu odemeye gerek gormuyorum. Allah derde sokmasin herkesi

Ama eczaci haricinde bir kalfa ilgileniyorsa bazi durumda cok fazla yanlis yonlendirme yapabiliyorlar. Aklinizda soru isareti kaldigi zaman direkt eczaciya danisin. Eczaciya odediginiz ilac ile ilgili her seyi sorabilirsiniz. Neyi neden odediginizi hangi hastanelere ne zaman gittiğinizi muayene ucretinin sebeplerini sorabilirsiniz. Sistem tamamen nettir ve gorunur durumdadir. Isterseniz cikti da isteyebilirsiniz, unutmayin eczaci sistemde gorunen ucretten fazlasini da talep edemez. Doktorlarin bazen sgk tarafindan odenmeyen ilaclari yazmasindan dolayi ortaya cikan ekstra ucret haricinde

• ThumpS kullanıcısına yanıt

3 YILDIR Devletin tümünde ve Üniversite Hastanelerinin çoğunda GSS BORÇLULARI ÜCRETSİZ OLARAK TEDAVİ/MUAYENE OLUYOR!

Artık şu manipülasyonu bırakın. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi var, Gss Bağkur borçlusu vatandaşlar BKK kapsamında sağlıktan ücretsiz yararlanıyorlar, ilacı parayla alıyorlar sadece.

• eskiden ilaç kuyruğu vardı diye alay ettiniz. orada bedava ilaç alındığı için kuyruk vardı.

• karamitat kullanıcısına yanıt

Asıl sen yalan söyleme! Muayene olabiliyor ama tedavi olamıyor! Geçtğimz senelerde tedavi de olunabilen kararlar çıkartılmıştı ama her sene öyle değil ve bu sene onlardan biri. Diyelim gripsin, aşikâr. Doktor yalznızca grip olduğunu söyleyecek; tedavi istersen parayı cukkalayacaksın... Eee parayı ödedin diyelim; GSS borcun hâla duracak! Ve ödemedikçe faizi var. Dökümanı bulursam atıcam, kendi borcum 5bin TL civarıydı, 2,500 TL faiz aldılar! 7,5bin ödedim. Her hafta 30TL faiz binmeye başladığından... tedavi de olmam gerekliydi, mecbur ödedim.

• ilyAK84 kullanıcısına yanıt

:) yalnız birkaç senedir "Geçtiğimiz senelerdeki kararnamenin süresinin uzatıldığına dair" kararname yayınlanıyor :) Yani farklı olması imkansız.

Seni tedavi etmeyen hastanenin hasta hakları servisine ya da cimer den başvurunu yapman gerekirdi seni boşyere mağdur etmişler. gss borçlusu olduğun için sağlanan bir hak zaten bu. BKK diye giriş yapıyor hastanenin sıra veren elemanları.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.