< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) (3. sayfa)
-
-
gss şu anda nasıldır bilmem ama senelerdir zorunlu idi. yani hastaneye gitmesen de borç biniyordu. özellikle lise mezunu kişiler çok çektiler, çünkü borcun bildirimini sonradan alıyorsun ve birikmiş oluyor falan yani.
benim AKP aşığı arkadaşım işsiz kaldı, seneler önce elemana 4000 TL kusur borç çıktı. işsiz kaldığı süre 1 seneden hallice. o zamanlar dolar 4 TL falan yani düşün. eleman sinirden delirip AKP düşmanı oldu sonra.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
normalde sağlık sigortasının mantığı "gençler yaşlılara bakacak" şeklindedir ama fiili olarak bu olmayacak çünkü biz yaşlandığımızda sgk çoktan çökmüş olacak, yani şu anda zorunlu alınan sgk paralarının karşılığını ileride alamayacağız.
daha önceleri aile hekimine gidince muayene ücreti alınmıyordu. artık aile hekimine gidince de mi muayene ücreti almaya başladılar?
Yav yanlış anlamada başlığı zaten dikkat çeksin diye saptırmışsın bende sandım direk ilaç için 27 lira aldılar. Bak orada yazıyor ilaç için 4 lira ödemişssin geri kalan geçmiş 2 muayenenin toplam ücretleri
Hayır şimdi sen burada 27 lira için konuşuyorsun da. Eyvallah durumun yoktur belki ama babam da şeker hastası ayda en az 600 lira ilaç gideri var ve hepsini ssk karşılıyor. Bunu ne yapacağız. sana hak mı vereyim şimdi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 23 Nisan 2022; 8:25:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bende suriyelilere şaşırıyorum neden TC kimliği alıyorsunuz suriyeliye herşey beleş bide maaş veriyorlar.
Sağlık sistemi ne işe yarıyor ki ? 32 yaşındayım 3 kez devlet hastanesine işim düştü 3 de rezalet deneyimler yaşattı. 1 Bel ağrısı ve bacak uyuşması şikayeti ile randevu aldım oda 3 ay sonraya vermişti gittim ağrı kesici kas gevşetici yazdı MR randevusu 2 ay sonraya verdi.Gittim özel hastaneye sinir ezilmesi olduğu ortaya çıktı varan 1. 2. gidişim şiddetli kaburga ağrısı ve karın bölgesine iğne saplanmasıydı ultrasonu 2 ay 21 gün sonraya verdi gene özelle gittim kaburgam kırıkmış varan 2. 3.gidişim diş randevusuydu bunu burada çekemeyiz bilmem ne ilinde ki bilmem ne hastanesinden randevu alın dediler tabi gene aylar sonrasına 500 klm uzağa. Şuana kadar ssk ile ilgili yararlandığım tek şey Araştırma hastanesinde olduğum ameliyat için ücret ödememem oda zaten araştırma hastanesi devlet çok sayılmaz.3710 sigorta günüm var ödediğim primler ile ilgili elime ne geçti ?
-
Alacaklar tabi… suriyelilerin doğum masraflarını nasıl finanse edecekler almazlarsa?!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kardeşim haksızlık etme duble yol yabdılar. Ayrıca suri getirdiler ülkenin tiktok içerik paylaşımı hacmini geliştirdiler
Diş,çene olayı Türkiyede korkunç hocam kolay gelsin.
Birşekilde bedavaya yakına getirsende devlet eğitim hastanelerindeki öğrenciler mahvedebilir adamı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 23 Nisan 2022; 10:45:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha önce böyle bir uyarın alyor muydunuz?
Bu uyarı yeşil alan kaydı ile ilgili o yapılmadan herhangi bir yandal polikliniğine randevu alınamaz. Onu da bizzat branş doktorunun yapması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 23 Nisan 2022; 10:53:44 > -
Birde çağın getirisini akp yapmış gibi göstermeleri yok mu 100 sene önce akp olsaydı ,bunların kitle sıcak asfalt, kanal İstanbulu, Microsoftu, Android telefonları vs falan yapacağını zannediyorlardır. İşleri güçleri eskiyi kıyas etmek. Açık ve net cumhuriyet tarihinin en kötü yönetimi malum kitledir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2018 sonrası 2-3 senelik gss borcum var, bir kere bile sigortalı işlem yapmadım, aslında "Yapamadım" demek daha doğru olur galiba. Her ay gss prim borcu yazmasına rağmen sigortalı gözükmüyordum, hastanelerde sigortalı işlem yapamıyordum. Yani hem borç olarak yazıyorlar hem sigortalı saymıyorlar. Düpedüz dolandırıcılık. Bir kere bile faydalan(a)madığım hizmetten ötürü borçlu gözüküyorum şuan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlacın güncel fiyatı 40 tl. Acilde kırmızı alana kayıt açılmadığı taktirde muayene ücreti yansıtılır. Türkiye’de sağlık hizmetleri çok ucuz ve popülist şekilde yönetiliyor. Ödediğiniz muayene ücretinin %10’u bile sizi muayene eden doktora gitmiyor.
-
Sanırım bazı insanların ya anlama konusunda problemleri var ya da anlıyorlar da mahsustan anlamamış gibi yapıp konuyu farklı taraflara çekiyorlar.
Bir de başlığı saptırdığımı bu 27 Lira içinde muayene parasının falan olduğunu dolayısıyla ilacı o fiyata almamış olduğumu yazmışlar.
Zaten başlık altında bu ayrıntılardan bahsetmemiş miyim?
2X2=4 değil mi?
Şimdi, eczaneye gidip normal fiyatı 24 Lira olan bir ilacı alırken sigortalı olarak %20'si olan 5 Lirayı ödemek gerekirken orada 27 Lira ödemiş miyim? Evet!
Eczanede muayene mi oldum? Eğer eczaneden ilaç alıyorsam orada yalnızca ilacın belirlenmiş olan yüzdesini ödemeliyim. Tıpkı geçmişte olduğu gibi!
Dünyaya bu yönetimle gözlerini açan genç arkadaşlar bazı şeyleri idrak edemiyorlar.
20-25-30 yıl önce de devlet hastanelerine giderdik. Doktor reçete yazdığı zaman hastanenin eczane katına gidip reçeteyi verirdik ve ilacın yalnızca yüzdesini ödeyip ilaçları alırdık.
Katılım payı, muayene ücreti vs. gibi ek ücretler alınmazdı.
Yalnızca ameliyat olduğumuz zamanlar ameliyat randevusu alırken bizi 5-6 Lira gibi bir katılım ücreti ödemeye yollarlardı. Ki buna bile herkes şiddetli tepki gösterirdi.
Yani, öyle her muayene için ayrı ayrı muayene ücreti, ilaç katılım ücreti, reçete parası, ilaç yüzde farkı gibi birçok kalemden ücret yansıtılmazdı.
Mesela, Kanada'da genel sağlık sistemi vardır. Kanada vatandaşı olan her insan evladı o ülkede %100 şekilde ücretsiz muayene, tedavi, ameliyat ve ilaç hizmeti alır.
Hani Amerika gibi kötü örnekler vererek kıyaslama yapıyorsunuz ya, o halde daha iyi olan örneklerden de şuralara yazın!
Bu paralar ufak miktarlar gibi görünebilir. Ancak işin mantığına ve hakkaniyetine aykırı olduğunu vurgulamak istedim.
Sonuçta sigortalıysanız ve devlet hastanesinden hizmet alıyorsanız her bir muayene için neden ücret ödemek zorundasınız?
Resmi rakamlara göre 5 milyon ama tahminlere göre 9 milyona yakın Suriyeli, Afgan, Pakistanlı sığınmacı var.
Bunlar hastanelerden hizmet alırken muayene ücreti, katılım ücreti, reçete parası, ilaç farkı gibi ücretler ödüyorlar mı?
Bu ülkeye tek bir damla kadar katkısı olmayan milyonlarca Arap eczaneye gidip ilaç alırken tek bir kuruş ödemiyorsa, devlet hastanesinin acil servisindeki muayene için bile sigortalı olarak sonradan ilaç alırken muayene parası ödediğimde bunu sorguluyorsam bunda abes olan nedir?
Parayla mı tutuluyorsunuz yoksa nemalandığınız için bu sistemin eleştirilmesine tahammül edemiyor musunuz bilmiyorum ama tek dileğim bir gün her insanın ''Onur'' dediğimiz kavramı idrak etmesidir.
Çünkü, gerçekten onurlu olan bir insan kendi durumuna ve faydalandığı şeylere değil diğerleri adına da eşitlik, adalet ve vicdanen düşünmeyi tercih eder.
Olaylar artık öyle mizansen açıdan espriyle bakmayı bırakın!
-
Ben de aynı durumdayım. 3 tane yirmilik dişim duruyor ve özellikle bir tanesi rahatsızlık verdiği için öncelikle alınması gerekiyor.
Halen bir randevu bulamadım. Mahsustan deneme amaçlı diğer şehirleri seçiyorum ama şimdiye dek Şanlıurfa haricinde diğer hiçbir şehirde çene cerrahisi randevusu bulamadım.
Yani demek istiyorlar ki, ''Bakın, adamlarımıza etrafta bir sürü özel klinik açtırdık. Gidin oralara ve para verip bu işten kurtulun''
-
Bunu her yerde söyledik. Adamlar hem sana seçme hakkı sunmadan seni zorunlu sözde sağlık sigortasına katıyor, hem de iznin alınmadan sana yansıtılan bu borcu ödemediğin süre zarfında seni sağlık sisteminin dışında tutuyor ve hem de geçen süre sonrasında sana geçmişe dönük olarak borç çıkarıyor.
Yani, zaten sonradan da olsa vermek zorunda bırakıldığın bir para var ve bu paranın karşılığı olan hizmeti de ihtiyacın olduğu anlarda alamıyorsun.
Herkes biliyor bunun ne için yapıldığını ama işte tüm ipler onların ellerinde.
-
Zaten bu adamların en büyük şansı tam da dünyanın internet ve dijital dönüşüme girdiği bir süreçte iktidarı almış olmalarıdır.
Dolayısıyla dünya çapındaki değişimleri/gelişimleri insanlara ''Biz yaptık, biz getirdik'' diye sundular. Büyük bir kitle de buna inanıyor. :(
-
Bir hekim olarak sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü söyleyebilirim.
Uzun yıllardır bu sistemin böyle gitmeyeceğini, popülist söylemler ile sağlık sistemi oturtulamayacağı söylenilip durdu ama oy kaygısı bir çok şeyin önüne geçti.
Ben de mülteci/kaçaklar konusunda sizin gibi düşünüyorum. Savaştan kaçanlara insanlık onuruna yakışan sağlık desteğini verme sınırı Türkiye'de 100 bin mülteci kabul edildiğnde zaten geçilmişti. Bunun üzerindeki rakamlar tamamen TR vatandaşın hakkını gasp etmektir.
Forumda bir çok kez yazdım çalıştığımız şartları. Türkiye'de sağlık sistemi böyleyken mülteciler ile maddi ve iş yükü olarak en az yüzde 40 ek yük sağlık sistemi üzerine yüklenmiştir. Ne bunu kaldıracak sağlık sistemi hastaneler nede hastanede çalışan hekim yardımcı sağlık personeli türkiye'de doğal olarak planlanmadığı için yoktur. Pediatri biriminde çalıştığımdan pek GSS ile ilgili problem olmuyor fakat yetişkin bakan arkadaşlarımızdan duyuyoruz borcu dolayısıyla muayene olamayan TC vatandaşlarının yanında sorgusuz sualsiz muayene olan kaçaklar sinirlerin gerilmesine neden oluyor.
Bunlar üzerine karşılaştırmanıza bir de şu yönden bakmanızı rica ediyorum. Evet gidip eczaneden o ilacı bahsettiğiniz fiyata alabilirsiniz ama hangi ilacı alacağınızı bilemediğinizden dolayı bir hekim tarafından muayene olmak durumundasınız. GSS evet muayene ücretinin büyük kısmını karşılıyor size de eczanede ek ücret çıkarıyor bunun tamamen yanlış olduğunu düşünmüyorum. Kanada gibi toplumun belirli bir sorumluluk duygusu olduğu ülkelerde tamamen bedava yapmak bir şekilde mantıklı olabilir ama Türkiye gibi hizmet bağımlısı toplumlarda, arkadaşı/eltisi muayene olduğunda kendisinin eksik kalacağı korkusuna kapılıp herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen sırf eksiklik hissetiği için muayene olmak isteyecek toplumlarda Moral Risk kavramı ön plana çıkıyor. Verdiği GSS' yi sonuna kadar sömürmek isteyecekler Türkiye'de azımsanmayacak kadar çoklar.
Örneğin acil yeşil alanların ücrete tabi olmasını çok destekliyorum ve ücretlerinin daha da artırılmasını istiyorum. Çünkü Acil yeşil alan demek acil değil demektir. Bunun çözümü aile hekimlerinde olmadı uzmanlık branşlarındadır demektir. Tabi bu durumda aile hekimlerinde muayene ücretini ona göre ayarlamak aile hekiminin çözemediği durumlarda sevkini verip uzmana muayene olduğunda ona göre ücretsiz ya da ücret ayarlaması yapılması gerekmektedir.
Acil yeşil alanda acil olmayan meseleleri çözmek acil kırmızı alanda can derdinde olan hastanın hakkını gasp etmektir.
Acil kırmızı alanda zaten ücret çıkmamaktadır.
Aile hekimleri günümüz Türkiye'sinde siyasi politikalara kurban edilmiştir. Aslında çok çok iyi işlemesi gereken 1. Basamak TR'de politikacıların bütün sağlık sistemi sizin ayaklarınızın altında gidin istediğiniz hekime muayene olun çağrısı sonrasında kimsenin uğramadığı herkesin çözümü uzmanlık branşlarında hatta yandal branşlarında araması sonrası aslında ihtiyacı olan insanların randevu bulamamasına sebep olmaktadır.( Ç. Endokrinoloji polk. randevu alıp çocuğumun boyu normal mi diye merak ediyorum sorusuna persentil çizelgesinden bakıp evet normal başka bir şikayetiniz var mı denilip hayır diyerek bitirdiğim muayene oldu kapıda bu sırada diyabet hastalığı olan çocuğun annesi hocam sıra bulamıyoruz randevusuz bakar mısınız diye rica ediyordu) ( Ayrıca hekimler olarak biz çoğu zaman aslında kapıda bekleyen sıra bulamayıp ama derdim var diyen insanların randevuya daha ihtiyacı olduğunu görmüşüzdür. Çalışma yerim itibariyle bazen randevusuz polk. açmak durumunda kaldığımızda baktığım hastalarda gerçekten o gün çok huzur buluyorum ve iştahla çalışıyorum çünkü gerçekten ihtiyacı olan ve benim bakmam gereken hastalardan oluşuyor.) bugünlerde randevular tamamen 1. basamakta çözülmesi gereken şikayetler ile doldurulmuş durumda.
Randevu bulamamanın bir diğer sebebi ise doktorların artık ülkeyi terketmesi ya da özel hastanelerde çalışamaya başlaması.
Diş hekimliği muayenesi ile ilgili bir kaç konuda da yazdım SGK diş muayenesini tamamen özel diş muayenelerine peşkeş çekmiş bulunmakta insanların bunu görmemesi ve sağlık sistemi çok iyi demesi artık beni geriyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X