Arkadaşlar ben başta Epilepsi hastası olduğum gibi anksiyete kaygı bozukluğu ve bipolar sorunu yaşıyorum yıllardır bir çok ilaç kullandım şuan sadece 3'ilac kullanıyorum seregual xanax ve rivotril fakat rivotrili deva firmasından alıp ismini rivoclon diye değiştirdiler guya etkin maddesi aynı klonazepam arkadaşlar yine eskisi gibi nöbetlerim arttı kendimi öyle kötü hissediyorumki yataktan çıkmak istemiyorum yemeği bile yatakta yemek istiyorum bu rivotril in muadilini kullanmaya başladığımdan beri #saglikbakanligi buna mutlaka el atıp bu durumu duzeltmeli saba firmasının ürettiği ilacın muadili yani gerçeği olan RİVOTRİL ile asla aynı değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlaç Muadillerinin İptali: Kullanıcı Deneyimleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Bir ilacın muadilinin üretimi ve orijinal ilacın piyasadan kaldırılması, ilaç kullananlar için önemli bir konudur. Bu durum, farklı deneyimlere ve dikkat edilmesi gereken hususlara yol açabilir.
İlacın muadili, aynı etken maddeyi içeren ve benzer tedavi edici etkiye sahip bir ilaçtır. Ancak muadiller, orijinal ilaçla aynı değildir. İçerdikleri yardımcı maddeler, dozaj formu ve biyoyararlanım gibi farklılıklara sahip olabilirler.
İlacın muadilinin kullanımı sonrasında bazı kişiler farklı yan etkiler veya tedavi edici etki değişiklikleri yaşayabilirler. Bu nedenle, ilacın muadilinin kullanılmaya başlanması durumunda doktorunuza danışmanız önemlidir.
Müşteri yorumları, ilacın muadilinin etkisine ve tolere edilebilirliğine dair ipuçları sağlayabilir. Örneğin, "rivoclon kullanıcı yorumları" gibi aramalar yaparak diğer kullanıcıların deneyimlerini okuyabilirsiniz. Ancak tüm yorumların güvenilir olmadığına ve her bireyin vücudunun ilaçlara farklı tepki verdiğine dikkat edilmelidir.
İlacın orijinalinin piyasadan kaldırılması durumunda, doktorunuzla birlikte alternatif tedavi seçeneklerini görüşmeniz gerekir. Bu seçenekler, farklı bir etken madde içeren bir ilaç veya ilacın farklı bir dozaj formu olabilir.
İlacın muadilinin kullanımı veya orijinalinin piyasadan kaldırılmasıyla ilgili endişeleriniz varsa, aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:
- Doktorunuza danışın.
- İlacın muadilinin etkisini ve güvenliğini değerlendirin.
- Müşteri yorumlarını okuyun.
- Alternatif tedavi seçeneklerini görüşün.
- Herhangi bir yan etki veya tedavi edici etki değişikliği yaşarsanız doktorunuza bildirin.