Şimdi Ara

İlaçlı Fırçasız Yıkama mı ? Fırçalı Yıkama mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Foruma baktım, bazı arkadaşlar , sakın fırçasız yıkama yerlerine uğramayın diyorlar..

Aracım 8 aylık ilk aylarda fırçalı yıkatıyordum.Fakat uzun süredir fırçasız ilaçlı yıkama yaptırıyorum ,sizce sakıncası varmıdır...Boyaya jantlara lastiklere vb yerlere zararı varmıdır.

Bilen , faydasını veya zararını gören varsa ve paylaşırsa sevinirim

Sevgiler

• ilaçlı yıkama diğer ülkelerdede yapılıyor öncede fırçalı yıkatıyordum son 2 seferdir ilaçlı yıkatıyorum ama yıkama yapan kişi çok dikkatli olmuyor baktım aracın kaputta iki tane çizik var ayrıca basınçlı suyu ve sileceği çok sert kullanıyorlar cam filitresi açılma yapmış filan her seferıde bırsey oluyor kendim içini silerim dışınıda yıkamak istyorum bu sefer mahallede koca karılar dedikodu yapıyor görmemiş durumuna düşüyorsunuz geçen lastıklere bakıyordum kaldırıma yakın park edıyorum mecburen yer olmayınca lastık sıkışmasın dıye inip bakıyorusun hemen dedikodu yapmışlar annem bana söyluyor konuşuyorlar dıye aslında en güzeli kendin yıkamandır kımse sneın kadar özen göstermez.ama yıkayacak yer olmayınca mecburen gidiyorsunuz ayda 1 yıkattırıyorum bende...
  • Muhakkaktır ki zararı vardır. Sonuçta kimyasal bir bileşik püskürtüyorlar ve ovalamadan kirleri çıkarıyor, içinde düşük molarlı asit olacağını düşünüyorum ve bu da zarar verecektir. Ha ne kadar veriri o meçhul, birde sanırım o püskürtülen köpüğün kalitesi önemli, içinde kullanılan alkol, asit vb. cinsi önemli. Kalitelisinde daha az zarar olacağı kesin. Fakat şu da var ki vereceği zarar uzun vade de ortaya çıkar. O yüzden aracınız eski ise düşünmenize gerek yok, ha yok yeni ise bir müddet kendiniz süngerle yıkarsanız daha iyi olacaktır.
  • teşekkür ederim arkadaşlar ilginize..

bende süngerli yıkatayım bari
  • Valla fırça mahvediyo çiziyo arabayı, kimyasallarında muhakkakki zararı vardır arabanın boyasına en güzeli süngerle
  • En güzeli süngerli yıkama.
  • sünger yada fırcalı yıkama
  • Asitli bir kimyasal ise sorun yok, çünkü şampuanların hepsi asitli maddelerdir ve arabanın boyasına zarar vermez.
    Zararlı olanlar baz olanlardır.
  • arkadaş arabanın bagajında bir tane sunger taşı yıkamacına arkadaş ben aracımı bu sungerle yıkatıyorum yıkarsan hep sana gelirim de

biri degilse biri razı oluyor ..
  • sungerle ii yıkama yapan yerler var.

ne de olsa ilaç içinde kimbilir nevar insan guvenemiyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dincher

sungerle ii yıkama yapan yerler var.

Araştırdım ama Kadıköy bostancı fenerbahçe civarında sadece süngerle yapan yer var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanazgul -- 15 Mayıs 2007; 17:10:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: avanazgul

quote:

Orjinalden alıntı: dincher

sungerle ii yıkama yapan yerler var.

Araştırdım ama Kadıköy bostancı fenerbahçe civarında sadece süngerle yapan yer var mı ?

avrupa yakasında otursan belki yardımcı olabilirdim.

eminim oralarda da sungerle yıkama yapan yerler vardır.sonax veya benzeri firmalar kesinlikle vardır.

illa marka olmasına da gerek yok ii yıkamacılar elbette vardır.çevrende arabası olan arkadaşlarına sor ii bi yer tavsiye edeceklerdir muhakkak.
  • bazlarda ona bakarsanız sabun yapımında kullanılıyo o zaman sabunlarında zararlı olması gerekmezmı??
    quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Asitli bir kimyasal ise sorun yok, çünkü şampuanların hepsi asitli maddelerdir ve arabanın boyasına zarar vermez.
    Zararlı olanlar baz olanlardır.
  • ne olursa olsun fırça kadar zarar vermesine olanak yok.
  • Benim Caddy 1.9 105hp aracım var. Kendim yıkamaktan üşendim peşperş 3 - 4 sefer OPET'te ilaçlı basınçlı su ile yıkattım.. İki hafta önce farkettim ki bazen kirleri çıkarmak için çok yaklaşıtıryor. Sonrasında üst port bagaj ın siyah ve boyalı olan ön kolunda boya sanki bir deri parçası gibi sökülmüş. Demekki ne kadar basınçla püskürtüyor ki boyayı kaldırıyor. İki haftadır kendim fırça ile yıkıyorum özene özene.. Fırçasız basınçlı su ile yıkayanlar çok yakından tutuyor ve basınçlı sularındaki tazyik epey fazla. Dayımın oğlu arabasının tamponlarını boyattırmıştı sonradan onda da tampondaki boyalarda kopmalar meydana geldiğinden beri yıkattırmıyor evin altında kendi yıkıyor. Bende gidiyorum dayımlara evlerinin altındaki garajda kendimiz yıkıyoruz arabamızı.. bakanlar olsa da umurumuzda değil . Bazen de eniştemin büfesinin önünde çarşı içinde alenen gecenin bi vakti yıkıyoruz...
    Ne olacak arabamız var istediklerini desinler kimin umurunda ki....

• Uygun bir yeriniz varsa en güzeli haftada 1 kere kendiniz yıkamanız. Arabayı bol su ile ıslatıp cilalı şampuanla sünger kullanarak yıkamak en doğrusu. Hem parlaklık daha uzun ömürlü olur çünkü cilalı şampuanlar bildiğim kadarı ile arabanın cilasını çıkarmıyor hatta üstte bir cila katmanı oluşturarak dahada parlamasını sağlıyor. 3 ayda yada 6 ayda birde cila yapılabilir arabaya.
  • Uygun, yani kendi özel mülkiyetinizin dışında başka yerlerde kendiniz yıkamayın. 3-5 TL. için değmez. Oluyor ya biri ters laf ediyor. Bir çeşme buluyor, bakıyorsunuz kimseyi rahatsız etmem. Biri diyor bananın suyu mu? Hiç yoktan can sıkıntısı. Baktınız çok yıkatan var, 2 km. uzakdaki oto yıkama yerlerine gidin, sakin rahat durumda iken sungerlede yıkar, gerekli özeni gösterirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 16 Mayıs 2007; 0:02:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuz6677

sünger yada fırcalı yıkama

Fırçalı yıkama zamanla kaporta üzerinde, güneşde rahat farkedilen çizgiler bırakıyor. Bu bakımdan bir risk var. Buna dikkat etmiyorsanız, başka ufak tefek sakıncaları var hızlı yıkayacağım diye fırçayı sağa ,sola çarpa çarpa yıkıyanlarda mevcut.
  • ben yıkatmamayı tercih ediyorum
  • Yazın kendim süngerle yıkıyorum aracımı fakat kışın pek işime gelmiyor açıkçası bu yüzden bende fırçasız süngersiz yıkama sistemleri olan memnun olduğum bir yere yıkatıyorum aracımı aracımda boya korumada var hiçbir eksi yönünüde görmedim açıkçası aracım yıkandığı yakit ilk günkü gibi oluyor Kendinizde yıkarken kullandığınız araç şampuanı vs onlarda kimyasal maddeler sonuçta.

Yıkattığım yerden aracımın bir resimi

İlaçlı Fırçasız Yıkama mı ? Fırçalı Yıkama mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.