Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sen beyin ölümünü ölüm olarak kabul ediyorsun sanırım. aslında sen etini, hücreni, tipini, kanını, gözünü , kaşını, saçını vs herşeyini çocuk yaparak bir sonraki nesile aktarıyorsun. yani ölmüyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Kaç kere öldün?
    Sen kaç kere öldün sonrasında gelen giden olmadığını söylüyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portagas -- 29 Temmuz 2019; 18:5:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ölüm değil de sonsuzluk ürkütüyor beni. Düşünsenize sonu olmayan, zamandan bağımsız bir kavram. Ölüm, sonsuzluk yanında şeker kalır.

• "Gaius hiç kuşkusuz bir ölümlüydü, bu yüzden ölmesi son derece doğal, ama benim ölmem, Vanya'nın, İvan İlyiç'in ölmesi... bütün o duygularım, düşüncelerimle ben bambaşkayım! Benim ölmem olacak şey değil! Tek kelimeyle korkunç bir şey bu!"
  • Her sabah uyandığında yeniden doğuyorsun aslında sadece bir gün doğmayacaksın fazla büyütme, büyüteceksen de her sabah doğum gününü kutla.
  • Asıl önemli olan nefes aldığın sürece kendini mutlu etmek istediklerini yapmak ne yani hepsi öleceksin diye sabahtan akşama kadar oturup duvarı izleyip ölümümü bekliyelim yaşadığımız sürece sunulan lezzetleri tatmalıyız ölüm belirsizlik benim inancıma göre ölümden sonrada bu dünyana göre lezzet yada eziyet var ama gitmedik bilemiyoruz belirsiz orada da onları tadarız.
  • Ölüm herkese gelecek, ya ölümden sonrası ? Zannediyormusunuz ki çok rahat olacak acı bitmeyecek. İslama göre yaşmayan cehenneme gidecek ve azap görecek. İslam dinini araştırıp ona uyun. Yoksa sonunuz cehennemdir.

• Portagas kullanıcısına yanıt
    bilinmezliğin sözlük anlamına bak istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ungalath

"Gaius hiç kuşkusuz bir ölümlüydü, bu yüzden ölmesi son derece doğal, ama benim ölmem, Vanya'nın, İvan İlyiç'in ölmesi... bütün o duygularım, düşüncelerimle ben bambaşkayım! Benim ölmem olacak şey değil! Tek kelimeyle korkunç bir şey bu!"
    Oblomov muydu bu

• İşin beni heyecanladıran kısmı, ölümün her an bir adım arkanda olması durumu. Günlük hayatta, sokakta, evde, yattığın yerde, oturduğun kanepede... her an her yerde ölüm arkanda. Böyle büyük büyük laflar edilir, yıllık 5 yıllık hatta 20 yıllık planlar yapılır, geleceğe dönük borçlanılır, paralar biriktirilir, 8 ay sonrasına rezervasyonlar yapılır sözler verilir biletler alınır... Ama bir adım arkandan gelen ölüm, senin önüne geçtiği anda herşey son bulur... sen göçer gidersin ama yapılacak işler listesi halen doludur... Şöyle bir düşününce seni öldürme ihtimali olan o kadar çok şey var ki, tüm bu ihtimallerin arasında iyi hayatta kalıyoruz lan diyorum :)
  • Asıl korkunç olan şu kısacık hayatta insanların acımasızca kurduğu sistemin içerinde istediğin hiçbir şeyi yapamamak. Eğer maddi durumun iyi değilse senelerce köle gibi çalış, gençliğini , gücünü tüket . Sonrasında ölümü bekle. Ben ölümü değilde hayatı sorguluyorum. Bu kadar basit olamaz . Sabahın köründen akşama kadar anlamsızca para kazanabilmek için çabala dur. Hayallerinin büyük bir kısmını gerçekleştireme sonra öl.

Belkide ölüm bu evrendeki tek gerçek. O yüzden korkmuyorum.
  • Dünyanın da bir miadı var,kimse kalmayacak merak etme,fazla kafaya takma,ölüm gerçeği gerçektn korkutucu ama sürekli bunu düşünerek yaşamakta psikolojiyi bozar
  • geçici dünyayı bu yüzden ciddiye alma bak sende diyorsun mücadele ettiğin herşey boşa olacak diye o zaman ne diye 3 günlük şu dünyaya verdiğin değeri sonsuz rahmete ulaşacağın dünya için vermiyorsun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

bilinmezliğin sözlük anlamına bak istersen
    Dostum önce adamın mesajını okusaydin keske. Ben sonrasında ne olduğunu biliyorum sende araştır.Bilinmeyen bişey değil ölümden sonrasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portagas -- 29 Temmuz 2019; 13:35:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

Oblomov muydu bu

Alıntıları Göster
    ivan ilyiç'in ölümü
  • Çirkin adam ölümden korkmaz çünkü kaybedecek hiçbir şeyi yoktur...

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugrelll

geçen bir video izledim diyor ki yazı bulana kadar neden bir kutsal kitap vs inmedi. ölmekte sorun yokta ölünce yok olacaksak sorun var. bu kadar iyilik boşa gitmiş olacak yaptığımız hayırlı işler davranışlarımız vs. tamam iyi insan olmakta güzel bir şey ama ben hak yememek için kullanabildiğim halde torpil bile yapmayan biriyim hak yememeye çalışıyorum günahdan kaçınıyorum. %0001 bile olsa hiç olabilme ihtimalimiz beni deli ediyor canımı sıkıyor millet talan ediyor gününü gün ediyor hırsızları dillere destan halkı soyuyorlar cocuklarını görevlere getiriyorlar bizde 3 bin alacağız diye şirket zarar etmesin hak geçmesin diye evin önünden otobüs geçiyor diye kendi cebimizden otobüsle gidiyoruz herkes taksiye binerken binmiyoruz
    Bu sebepten bile inanmak mantikli geliyor bana.

Öteki tarafta kralsin be oglum.

İnanmak iyidir. Asil oldukten sonra yok olacagini dusunmek korkunc.

• Asıl hiç ölmeyecek gibi yaşamak korkunç.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi olduğum inancım benim bir gün ölmek için dünyada yaratıldığımı tebliğ ediyor. Hatta dünya üzerinde bulunan tüm din inançları aynı şekilde ölüm sonrası hayattan bahsediyor. Korku sıfır....

Edit : İnanmayanlar düşünsün. Hani bir söz vardır ya. Diyelim ki yaratan yok ve bizler boşa inanıyoruz. Madem ölünce bitecek bir ahiret yok. Ozaman ateist kardeşim bizim kaybettiğimiz bir şey yok. İnanarak yaşamış olur ve ölürüz. Sizin gibi toprakta çürürüz. Amaaaaaa ya biz haklıysak ve yaratan var ise. Ölümden sonra ahiret var ise. İşte o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hacxtr -- 29 Temmuz 2019; 14:12:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.