|
Bildirim
|
O günün gelmesi için yaşayan insanlar var .
|
Kendi ölümümüz korkunç gelmez. Çünkü sonrası bilinmezlik, gidip gelen de yok. Yalnız şu kahrolası dünyada sevdiğiniz birinin, ailenizden birinin ölümü kadar korkunç bir şey yok. Hele ki annemizin ölmesi/ölecek olması, zannediyorum ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.
|
O yüzden anın tadını çıkarın
|
Nerden biliyorsun knk.d kaç kere öldün
|
Ölüm korkunç değil gerekli olan bir şey. Korkunç olan öldükten sonra anılacak bir eser bırakmamak.
|
geçici dünyayı bu yüzden ciddiye alma bak sende diyorsun mücadele ettiğin herşey boşa olacak diye o zaman ne diye 3 günlük şu dünyaya verdiğin değeri sonsuz rahmete ulaşacağın dünya için vermiyorsun ?
|
Evet, bu hakikati Kur'ân ve iman o derece kat'î bir surette ispat etmiştir ki, bütün bütün kalbsiz, ruhsuz olmazsa veyahut dalâlet kalbini boğmamışsa, görüyor gibi inanmak gerektir. Çünkü bu dünyayı hadsiz envâ-ı lütuf ve ihsanıyla böyle tezyin edip mükrimâne ve şefîkane rububiyetini gösteren ve tohumlar gibi en ehemmiyetsiz cüz'î şeyleri dahi muhafaza eden bir Sâni-i Kerîm ve Rahîm, masnuatı içinde en mükemmel ve en câmi, en ehemmiyetli ve en çok sevdiği masnuu olan insanı, elbette ve bilbedahe, sureten göründüğü gibi böyle merhametsiz,âkıbetsiz idam etmez, mahvetmez, zayi etmez. Belki bir çiftçinin toprağa serptiği tohumlar gibi, başka bir hayatta sümbül vermek için, Hâlık-ı Rahîm o sevgili masnuunu, bir rahmet kapısı olan toprak altına muvakkaten atar...
|
İşte bunun için ahiret var dünya ahiretin tarlasıdır demişler ne ekersen onu biçersin
|
İyi de ben dine inanmıyorum ki. Hiç bir dini de kabul görmüyorum. Ne hristiyan ne müslüman ne budist vs. HİÇ BİRİ yani.
Bu olayı 9 yıl önce yaşadım o zaman "tanrıya" inanırdım. Son 2.5 yıldan beri ateistim. Ben doğru yolumu buldum gerçeklerden hiç şaşmam ; ) |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|