Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşünün uğruna mücadele ettiğiniz her şey boşa olacak.
    Almak istediğiniz ve onun için uğraştığınız araba, altına almak istediğiniz kızlar, yurtdışında denize karşı içeceğiniz buzlu içecek, kazanmak istediğiniz binlerce lira, birlikte vakit geçireceğiniz insanlar, gülmek, sinirlenmek, kaygı bunların hepsinin boşuna olacağı o gün.

Size de çok korkunç gelmiyor mu?

• Evet, bu hakikati Kur'ân ve iman o derece kat'î bir surette ispat etmiştir ki, bütün bütün kalbsiz, ruhsuz olmazsa veyahut dalâlet kalbini boğmamışsa, görüyor gibi inanmak gerektir. Çünkü bu dünyayı hadsiz envâ-ı lütuf ve ihsanıyla böyle tezyin edip mükrimâne ve şefîkane rububiyetini gösteren ve tohumlar gibi en ehemmiyetsiz cüz'î şeyleri dahi muhafaza eden bir Sâni-i Kerîm ve Rahîm, masnuatı içinde en mükemmel ve en câmi, en ehemmiyetli ve en çok sevdiği masnuu olan insanı, elbette ve bilbedahe, sureten göründüğü gibi böyle merhametsiz,âkıbetsiz idam etmez, mahvetmez, zayi etmez. Belki bir çiftçinin toprağa serptiği tohumlar gibi, başka bir hayatta sümbül vermek için, Hâlık-ı Rahîm o sevgili masnuunu, bir rahmet kapısı olan toprak altına muvakkaten atar...
  • O günün gelmesi için yaşayan insanlar var .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiz hirs yapmamak gerek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat size güzel galiba hocam
  • ama bunu düşünerek yaşayamazsın akışına bırak
  • O yüzden anın tadını çıkarın

• Ölüm korkunç değil gerekli olan bir şey. Korkunç olan öldükten sonra anılacak bir eser bırakmamak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hayat çok zor değil mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence müthiş.

daha dün Allah'ım canımı al diye dua ettim ama halen yaşıyorum.
  • Yazın 3 ay aile evinde kaldığım için ve çalıştığım için istediğimi alabiliyorum (tabii araba, tatil fln hikaye sadece yiyip içmek gezmek konusunda çekinmiyorum) ama ekim geldiğinde yavaş yavaş sürünüyorum su almaya korkar oluyorum okuldaki sebilleri kovalıyorum. Deli gibi work and travel yapmak istiyorum ama birden bi his geldi işte gecenin 4ünde ulan ben ne için uğraşıyorum tutar da yarın birgün ölürsem diye düşündüm 10dk lığına hayat anlamsız geldi. Sizinle de paylaşmak istedim
  • Ben de bunu anlamıyom hocam yani arkamdan bıraksam nolur bırakmasam nolur anılacak bişey. Soyumdakilere para bıraksam yeter birinin hayratımı görüp beni 10snliğine anımsamasını umursamıyorum. Yoksa amaç bu değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

bence müthiş.

daha dün Allah'ım canımı al diye dua ettim ama halen yaşıyorum.
    Okul zamanı final depresyonuna girdiğimde ben de böyle oluyorum her şey üstüme üstüme geliyor
  • Kendi ölümümüz korkunç gelmez. Çünkü sonrası bilinmezlik, gidip gelen de yok. Yalnız şu kahrolası dünyada sevdiğiniz birinin, ailenizden birinin ölümü kadar korkunç bir şey yok. Hele ki annemizin ölmesi/ölecek olması, zannediyorum ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Kendi ölümümüz korkunç gelmez. Çünkü sonrası bilinmezlik, gidip gelen de yok. Yalnız şu kahrolası dünyada sevdiğiniz birinin, ailenizden birinin ölümü kadar korkunç bir şey yok. Hele ki annemizin ölmesi/ölecek olması, zannediyorum ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.
    Sen ölmeyi bayılmak zannedenlerdensin galiba arkadaşım , ölürken duyduğun acı hiçbir acıya benzemez , inşallah o acıyı yaşamayanlardan oluruz.
  • Bana da korkunç geliyor ya o kadar çabala et sonrası sıfır, karanlık. Tabi böyle düşünüp hayatı boşvermemek gerek. Hayatımızda belirli hedefleri yerine getirmek, dünyadaki çoğu zevki tatmak, arkamızda bizi seven insanlar bırakmak ve adımızın dünyaya bıraktıklarımızla anılması çok önemli. Kafana takma hocam zevk almana bak

• sybercomp S kullanıcısına yanıt
    Nerden biliyorsun knk.d kaç kere öldün

• quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

O günün gelmesi için yaşayan insanlar var .
    Bütün insanlar o günün gelmesi için yaşıyor, bu da felsefi söz, hadi eyw.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.