Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Yav he he şahitlik etmişmiş. Karışmayan tatlı tuzlu su diye bir olay gerçekte yok bile.
    Neyse dünyanın üzerinde görünmez direklerle duran bir gök kubbe olduğuna inanmaya devam. Cahillik mutluluktur.

Alıntıları Göster
    Şu iletişim çağında hala kitaplarda mucizze olduğuna inanan insanlar olduğunu görmek hem hayret hem acı verici. İnternetten bilgiye ulaşma şansı bir yana mantık yürütse "bu bir kaç yüz sayfalık kitapta mucize kabilinden bir şey olsa neden hala dünyanın sekizde biri bu dine inanıyor, neden fizikçler astronomlar bunu görüp inanmıyor" sonuca ulaşır ama kolaycılık kulaktan dolma bilgi ve sürüye uyma insanları bu hale getiriyor.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    biraz araştırır ve aklını kullanırsan hepsinin ilahi dinlerin tek din olduğu ve doğrunun da 1 olduğunu göreceksin...
  • Engelli olarak yaşamak daha korkunç şahsen. Hele hele doğustan engelli olmak çok kötü
  • KORKMA SAKIN ! Yaşamın hiçbir anlamı yoktur

Şu kısacık ömrümüzde (sınırlı bilgilerle) pek çok konuya hakim olmaya ve anlam kazandırmaya çalışırız.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi

Gereksiz şekilde çok beğendiğimiz veya değer verdiğimiz kişilere (bir şeye) "kutsalık" atfederiz ve onlara özeniriz.

Size bir şey söyleyeyim mi. İnsanlar kendini KANDIRMAYI çok severler. Pek çok şeye pek çok bilgiye sahip olduklarını düşünürler oysa birer HİÇLER.

Bizler ancak kendi egolarımızı tatmin etmekle yetiniriz. Oysa yapmamız gereken şey bizi köleleştiren egoist ön yargılardan sıyrılarak bilinçlenmektir (Egoyu gururdan ayrı tutmak gerek gurur herkes için gereklidir).

Aslında tek anlamlı şey ölümlü olmamızdır çünkü ölüm KAÇINILMAZDIR, KUSURSUZDUR ve geri dönüşü olmayan KESİN bir GERÇEK.

Ölüm kavramını ölmeden önce kabullenmemiz gerek ama pek çok kişi bunun farkına varamaz.

Bizler hiçbir yere ait değiliz her şey bilincimizin kurguladığı "hayali" altyapıdan ibarettir.

Ben ölümden korkmuyorum çünkü bu dünyayı bu yaşamı ve bu bedeni ben seçmedim. Ben sadece diğer canlılar gibi yaşamın bir parçası olarak var oldum.

Kendimizi kandırmayalım hiçbir şey mükemmel değildir, en kusursuz şeyde bile hatalar ve eksikler mevcut (bu canlı yada cansız olur hiç fark etmez). Her şey düzensiz ve kaotiktir çünkü bu evrenin (evrenlerin) temel işlevsel prensiplerinden biridir.

Gerçek şu ki mutlu olmak için YAŞAM BOYU KENDİMİZİ KANDIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYORUZ.

Ölümle hepimiz yüzleşeceğiz er yada geç işte bu söylediklerime o zaman hak vereceksiniz ama her şey için çok geç olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 30 Temmuz 2019; 0:30:54 >

• İlk defa ölü hale geçmeyeceksin.Evren 14,5 milyar yaşında,Dünya ise 4,5-5 milyar yaş civarında.İnsanlık ise topu topu 200-300 bin yıldır var.Yanılmıyorsam modern insanın var olmasının üzerinden de 60-70 bin yıl geçti.Bunca zaman zarfında neydin?Ölüydün değil mi?

Ölünce büyük ihtimalle hiçliğe geri döneceğiz.Keşke dinler doğru olsa keşke ölümden sonrada yaşam devam ediyor olsa ama bunun pek mümkün olmadığını düşünüyorum.Doğada bir denge var.Varlıklar bir süre ''var'' oluyor daha sonra yok oluyor.Yıldızlar bile enerjileri sona erince kendi içlerine çöküp yok oluyorlar.Kimisi ''beyaz cüce'' olarak kalıyor kimisi ise bildiğimiz haliyle ''kara delik'' formuna dönüşüyor.Doğada sürekli birşey var olup yok oluyor.Ölümümüz de bundan bağımsız değil.Belli bir süre yaşayıp yok olacağız.

Bu nedenle ana odaklanmak daha iyidir.Yarını düşünmek,sürekli ölümü düşünmek yaşamı yaşanmaz kılar.Unutmayalım bir öldükten sonrada yaşam devam edecek.Bundan yüz yıl önce var olan insanların çok büyük kısmı şuan ölü durumdalar.Onlar varken biz yoktuk biz varız onlar yok.Bundan yüz yıl sonra da biz olmayacağız fakat yüz yıl sonrada insanlar bu konuyu konuşmaya devam edecek.

Bu nedenle anı yaşamaya,hayatı yaşamaya odaklanın derim.

• Ölüm kurtuluştur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Long Nightt

İlk defa ölü hale geçmeyeceksin.Evren 14,5 milyar yaşında,Dünya ise 4,5-5 milyar yaş civarında.İnsanlık ise topu topu 200-300 bin yıldır var.Yanılmıyorsam modern insanın var olmasının üzerinden de 60-70 bin yıl geçti.Bunca zaman zarfında neydin?Ölüydün değil mi?

Ölünce büyük ihtimalle hiçliğe geri döneceğiz.Keşke dinler doğru olsa keşke ölümden sonrada yaşam devam ediyor olsa ama bunun pek mümkün olmadığını düşünüyorum.Doğada bir denge var.Varlıklar bir süre ''var'' oluyor daha sonra yok oluyor.Yıldızlar bile enerjileri sona erince kendi içlerine çöküp yok oluyorlar.Kimisi ''beyaz cüce'' olarak kalıyor kimisi ise bildiğimiz haliyle ''kara delik'' formuna dönüşüyor.Doğada sürekli birşey var olup yok oluyor.Ölümümüz de bundan bağımsız değil.Belli bir süre yaşayıp yok olacağız.

Bu nedenle ana odaklanmak daha iyidir.Yarını düşünmek,sürekli ölümü düşünmek yaşamı yaşanmaz kılar.Unutmayalım bir öldükten sonrada yaşam devam edecek.Bundan yüz yıl önce var olan insanların çok büyük kısmı şuan ölü durumdalar.Onlar varken biz yoktuk biz varız onlar yok.Bundan yüz yıl sonra da biz olmayacağız fakat yüz yıl sonrada insanlar bu konuyu konuşmaya devam edecek.

Bu nedenle anı yaşamaya,hayatı yaşamaya odaklanın derim.
    Doğanın bilinç oluşturabileceğini sanmıyorum ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 150 yaşına kadar ölemeyip dünyada kaldığını düşün
    Asıl korkunç olan budur.

• İşte bunun için ahiret var dünya ahiretin tarlasıdır demişler ne ekersen onu biçersin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah'ın ipine sarılmaktan başka gerçek yok. "happiness is a state of mind" aynı şekilde acı keder trajediler her şey aklın durumu ve hazır bulunuşluk ihtiva etmesi. burada size nihilizm güzellemesi yapan yayıcılarının aslı derin paganist okültist temelleri oldugu halde topluma kanalize edilen yüzeysel bilgiyle ateizm amaçsızlık propagandası yapanlar hepsi olacak. burada maddeye anlam yükleyip evrenin temelde ezeli olduğunu savunan kesim tabiki "carpe diem" diyecektir. adam maddeden başka bir anlam yüklemiyor ki hayata. kuralları da oldugunca esnetmek isteyecektir. en basitinden madde ötesini kanıtlayan ve o boyuttan bu boyuta bazılarıyla temas kuran milyonlarca insan var. hala kendisini zahirdekiyle sınırlar insan. bu tip insanlarda kibir ve bir tür teksellik tek boyutluluk hakim. tabiki seçim kişinindir. bugün batı uygarlıklarının bile temeline baktığınızda dinsel amaçla yapılan bir çok şey vardır sadece avam kısımlara iletilmekte olan salt bilgi kaynağı tanrısızlaştırılarak New world Order paradigmasıyla verilmektedir. seçimini kendin yapmalısın burada saman alevi kadar bile hayatta kalamayıp aldananlara bakarak değil.

• Kısa Videolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Temmuz 2019; 2:24:10 >

• öleceğine gerçekten inanan birisi o dediklerini yapar mı ?
    ölüm var denir ama hiçbir şeyden de vazgeçmez bazıları

asıl korkunç olanı ölürken inanmadığı meleği karşısında görenlere olacaktır :)
  • Ebediyete kavuşacağınız

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

öleceğine gerçekten inanan birisi o dediklerini yapar mı ?
    ölüm var denir ama hiçbir şeyden de vazgeçmez bazıları

asıl korkunç olanı ölürken inanmadığı meleği karşısında görenlere olacaktır :)
    Huriler sizi bekliyomuş koş kaçırma

Bana da 2 adet esmer olanlardan ayarla gelince ödeşiriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

geçici dünyayı bu yüzden ciddiye alma bak sende diyorsun mücadele ettiğin herşey boşa olacak diye o zaman ne diye 3 günlük şu dünyaya verdiğin değeri sonsuz rahmete ulaşacağın dünya için vermiyorsun ?
    Belki yok öyle bi dünya
  • Düşünsenize insanlık tarihinin başlangıcından beri milyarlarca insan öldü ama kimse ölünce ne olduğunu bilmiyor. Bu da bi gariplik. Hiç kimse kanıtlayamıyor öldüğün andan itibaren ne olduğunu. Bide arkadaşın biri demiş sonsuzluk da bir hayli korkunç bir şey. Doğmadan önce sonsuzluktaydın bilinç verilmemişti sana. Doğduğun andan itibaren bilinçlendin öldükten sonrası da sonsuzluk ise zaman nasıl geçecek öldükten sonra. Düşünün 20 yaşına kadar geldim yüzlerce olay yaşadım ama hala 20 yaşındayım uzun bir süre öldükten sonra 100 yıl geçse ne olur acaba. Şuan ölüler ne yapıyor acaba bilinçleri nerde hangi alemde.

Teknolojinin yetmediği şeylerden biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Huriler sizi bekliyomuş koş kaçırma

Bana da 2 adet esmer olanlardan ayarla gelince ödeşiriz

Alıntıları Göster
    şimdi kendini yorma ,o zaman göster cesaretini
    cesaretinize hayranım derdim ama şimdi bunun olacağını bilmediğiniz için normaldir
    sen ateşte kaynarken bana seslen ,kaç huri falan vermişler haber veririm

• Hayatın gerçeği iyi ki Türkiyede yaşıyoruz Çinde yaşasanız cesetiniz yakılıyor daha korkunç...

• OrosbianoRonaldo kullanıcısına yanıt
    öldükten sonra yok olup gideceğine inanıyorsan zaten o zaman bunları sormak bile gereksiz ,yok olup gidersin sonrası olur mu yahu ?
    ancak dine inanıyorsan zaten bir takım bilgiler verilmiş ,hiçbir şeyden habersiz kıyamete kadar bekleyeceksin (tabi zaten ölürken melekler sana bazı şeyleri söyleyeceği de biliniyor)

o nedenle bazı kişilerin ölüp yok olma fikri çok hoşuna gidiyor ama hiç kusura bakmasınlar yok öyle her türlü şeyi yapıp ,yok olup kurtulmak :)
    misal adam suçsuz günahsız birine tecavüz edip öldürecek ve ölene kadar yakalanmayıp ,yaptığı yanına kar kalacak ,bu mu inançsızım diyenlerin adaleti ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.