Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu saydıklarınızı yapamadan ölmek daha korkunç değil mi denize karşı kokteyl içmeden en güzel arabalara ve kızlara binmeden ?

bu arada öldükden sonra cesedinizi yakılması gömülmesi kadavra olması ölen açısından hiç birşeyi değiştirmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrosbianoRonaldo

Düşünsenize insanlık tarihinin başlangıcından beri milyarlarca insan öldü ama kimse ölünce ne olduğunu bilmiyor. Bu da bi gariplik. Hiç kimse kanıtlayamıyor öldüğün andan itibaren ne olduğunu. Bide arkadaşın biri demiş sonsuzluk da bir hayli korkunç bir şey. Doğmadan önce sonsuzluktaydın bilinç verilmemişti sana. Doğduğun andan itibaren bilinçlendin öldükten sonrası da sonsuzluk ise zaman nasıl geçecek öldükten sonra. Düşünün 20 yaşına kadar geldim yüzlerce olay yaşadım ama hala 20 yaşındayım uzun bir süre öldükten sonra 100 yıl geçse ne olur acaba. Şuan ölüler ne yapıyor acaba bilinçleri nerde hangi alemde.

Teknolojinin yetmediği şeylerden biri.
    Ben ölüme çok yaklaştım

9 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatayım size

Kendi yazımdan alıntıdır

Sabah yataktayım uyuyorum yazın hava sıcak saat belki 6 - 6:30 suları idi bedenimde bir tuhaflık hissetim. Çok zaman geçmeden gözlerimi aralamaya çalıştım ve çok az miktarada ışık gördüm ama gözlerim tekrar kapanıverdi. Daha sonra etrafımdaki her şey hafifçe titreşmeye başladı sanki havada parazitlenme oluşuyordu atomlar birbirleriyle kaynaşmaya başlamıştı gibi havada partiküller kaynıyordu ve kulaga garip gelen kısık fisıltılı bir sesi vardı bunun. Bu şey gittikçe artmaya başladı parazitlenme yogunlaştı ve yavaşça tüm cevremi sarmaladı ve bedenimin derinliklerine ilerlemeye başladı. Bu öyle bir şeydi ki parazitlenme sanki beni kendi kotrolü altına almaya çalışıyordu ve o anda bedenimin fonksiyonlarıni kaybetmeye başladığımı anladım ve kapalı gözlerimin ardından kendi bedenimi görmeye başladım. O anda ben yatakta sırt üstü yatıyorum ve içimdeki ben hafifçe omuzlarımdan kafamdan ayrılmaya başladı başımın üzerinde çok yoğun bir yük hissedebiliyordum. Öyle bir şeydi ki anlatamam sanki o anı yaşamak için programlanmıştı bu olay. Yani o içimdeki bilinç beni yani benim bedenimi bırakıp gitmek istiyordu bedenimi umursamıyordu bunu anlayabiliyordum onun gidecek bir yeri vardı ve kendine başka bir yerde güven bulacaktı bu yüzden gitmeye kararlıydı. Ama ben buna karşı koymakta çok ama çok zorlanıyordum ölecektim ama gitmemeliydim çaresizlik çözüm değildi ve bir an sonra aklıma dünya kelemesi geldi. Dedim DÜNYA, HAYAT ve gerçek hayatın anlamı dünyaya bağımlı kalmak çok direndim hayatımın en sıkıntılı anını yaşıyordum ve sonra.... 

...yavaşça sol tarafıma döndüm gözlerimi açmaya çalıştım. Çok zordu. Gözlerimi açtım ve karşımda odanın duvarını gördüm beynim tamamen silinmişti sıfırlanmıştı kendimle ilgili hiç bir hatıra kalmamıştı ismimi dahi hatırlayamadım. Daha sonra 4 - 5 dakika kadar duvara bakakaldım ve ismim yavaşça zihnimde belirmeye başladı ve hatırladım. Gözümden yaş geldi beynim o kadar yorulmuştu ki anlatamam. Neyse ki şu an iyiyim umarım yakın gelecekte bunu bir daha yaşamam.

• srcn1905 S kullanıcısına yanıt
    Daha kötüsü var bence,Allah korusun ama öldürülmeleri...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Ben ölüme çok yaklaştım

9 yıl önce başımdan geçen bir olayı anlatayım size

Kendi yazımdan alıntıdır

Sabah yataktayım uyuyorum yazın hava sıcak saat belki 6 - 6:30 suları idi bedenimde bir tuhaflık hissetim. Çok zaman geçmeden gözlerimi aralamaya çalıştım ve çok az miktarada ışık gördüm ama gözlerim tekrar kapanıverdi. Daha sonra etrafımdaki her şey hafifçe titreşmeye başladı sanki havada parazitlenme oluşuyordu atomlar birbirleriyle kaynaşmaya başlamıştı gibi havada partiküller kaynıyordu ve kulaga garip gelen kısık fisıltılı bir sesi vardı bunun. Bu şey gittikçe artmaya başladı parazitlenme yogunlaştı ve yavaşça tüm cevremi sarmaladı ve bedenimin derinliklerine ilerlemeye başladı. Bu öyle bir şeydi ki parazitlenme sanki beni kendi kotrolü altına almaya çalışıyordu ve o anda bedenimin fonksiyonlarıni kaybetmeye başladığımı anladım ve kapalı gözlerimin ardından kendi bedenimi görmeye başladım. O anda ben yatakta sırt üstü yatıyorum ve içimdeki ben hafifçe omuzlarımdan kafamdan ayrılmaya başladı başımın üzerinde çok yoğun bir yük hissedebiliyordum. Öyle bir şeydi ki anlatamam sanki o anı yaşamak için programlanmıştı bu olay. Yani o içimdeki bilinç beni yani benim bedenimi bırakıp gitmek istiyordu bedenimi umursamıyordu bunu anlayabiliyordum onun gidecek bir yeri vardı ve kendine başka bir yerde güven bulacaktı bu yüzden gitmeye kararlıydı. Ama ben buna karşı koymakta çok ama çok zorlanıyordum ölecektim ama gitmemeliydim çaresizlik çözüm değildi ve bir an sonra aklıma dünya kelemesi geldi. Dedim DÜNYA, HAYAT ve gerçek hayatın anlamı dünyaya bağımlı kalmak çok direndim hayatımın en sıkıntılı anını yaşıyordum ve sonra.... 

...yavaşça sol tarafıma döndüm gözlerimi açmaya çalıştım. Çok zordu. Gözlerimi açtım ve karşımda odanın duvarını gördüm beynim tamamen silinmişti sıfırlanmıştı kendimle ilgili hiç bir hatıra kalmamıştı ismimi dahi hatırlayamadım. Daha sonra 4 - 5 dakika kadar duvara bakakaldım ve ismim yavaşça zihnimde belirmeye başladı ve hatırladım. Gözümden yaş geldi beynim o kadar yorulmuştu ki anlatamam. Neyse ki şu an iyiyim umarım yakın gelecekte bunu bir daha yaşamam.

Alıntıları Göster
    İnanmayacaksın ama bu bana da oldu. Vücudumda gıdıklanma gibi bişey oluyordu ışık falan görmedim bi fısıltı falan da duymadım ama bi rahatsız edici bir bölgesel gıdıklanma, başta ağırlık olması gibi bir his, uyanmak isteyip uyanamamak, uyandıktan sonraki his gibi şeyleri ben de yaşadım. Uyku felcinden (karabasan) bahsetmiyorum bu daha farklı bişey onu da yaşadım bu arada.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Size ne oluyor da, Allah yolunda ve “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? Nisa 75

Maddi manevi sömürü bunun neresinde mesela gösterebilirmisin.

• Mr. Cheritto kullanıcısına yanıt
    O gün insan kaçacak yer neresidir der. Hayır, hiçbir sığınacak yer yoktur.O gün varılacak yer rabbinedir. Kuran

• Ölürse tenler ölür,canlar ölesi değil, diyor Miskin Yunus. Ölümle birlikte yaşadığımız alemi değiştiriyoruz. Ağzımızın tadini kaçıran ölümü çokça hatırlayalım ki bilcümle kötülükten ırak olalım. Ve yine ne diyor şair: Aşıklar ölmez,ölen hayvandır.

• Kesinle haklısın!

Ancak bir şartla;

Eğer ölümden sonra hayat yoksa/olmazsa bu hayatın zerre kadar bir anlamı olmayacak. Üzerine söylenecek her söz, basit bir avuntudan öte geçemez.

Çünkü anlam için, süreklilik şart. Ancak ahiretin varlığı bu hayatı anlamlı kılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 30 Temmuz 2019; 7:6:55 >
  • Asil hic olmeyecek olsak cok korkunc olurdu.

• yaşıyor olmamız daha korkunç değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sybercomp

Sen ölmeyi bayılmak zannedenlerdensin galiba arkadaşım , ölürken duyduğun acı hiçbir acıya benzemez , inşallah o acıyı yaşamayanlardan oluruz.

Alıntıları Göster
    Anlat da bilelim deneyimlemişsin sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DamsizDaGirebilenAdam kullanıcısına yanıt
  • Uzun yaşamak istemiyorum ölmek isterdim ama bunu kendim yapmak istemiyorum

• Allahtan korkmuyorum

• Dediklerini yaparsan zaten kendini gerceklestirmis oluyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölümden korkmanıza gerek yok çünkü henüz ölmediniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

Anlat da bilelim deneyimlemişsin sanırım

Alıntıları Göster
    O kadar cahil ki uyduruyor ölürken hissettiğin acı diye safsata çıkarmış kendince oysa vücudun acıyı hafifletmek için ölüm anında rahatlatıcı aynı afyon benzeri etkileri olan salgılar salgıladığı biliniyor. İsmini arayıp bulacak şu an vaktim yok ama google'a ölüm anında vücut yazdığımda dahi ilk gelen linkler vücudun nasıl her kasının rahatladığı çenenin gevşediği vs anlatıyor. Kafayı dinin korkutmaları ve Yahudilerin kabir azabı masalları ile doldurunca dinleye dinleye inanıyorlar.
    Verywell Health
    What Physically Happens to Your Body Right After Death
    https://www.verywellhealth.com/what-happens-to-my-body-right-after-i-die-1132498

quote:

At Hour 1
    At the moment of death, all of the muscles in the body relax, a state called primary flaccidity.1 Eyelids lose their tension, the pupils dilate, the jaw might fall open, and the body's joints and limbs are flexible. With the loss of tension in the muscles, the skin will sag, which can cause prominent joints and bones in the body, such as the jaw or hips, to become pronounced.

• Ölüm felaket değildir; asıl felaket öldükten sonra başına neler geleceğini bilmemektir
    İktibas

• quote:

Orijinalden alıntı: dav

Ölüm felaket değildir; asıl felaket öldükten sonra başına neler geleceğini bilmemektir
    İktibas
    İyi ki öbür taraftan bilgi getiren melek var da öldükten sonra ne olacağını bilidiğini sananlar var. Şu teknoloji çağında hala bin yıl öncenin söylencelerine inanıyorsunuz ya başınıza ne gelse müstehak sizin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.