Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AHAHAHAHAHAJAHAJAHA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DamsizDaGirebilenAdam

O gün insan kaçacak yer neresidir der. Hayır, hiçbir sığınacak yer yoktur.O gün varılacak yer rabbinedir. Kuran
    İyi de ben dine inanmıyorum ki. Hiç bir dini de kabul görmüyorum. Ne hristiyan ne müslüman ne budist vs. HİÇ BİRİ yani.

Bu olayı 9 yıl önce yaşadım o zaman "tanrıya" inanırdım.

Son 2.5 yıldan beri ateistim.

Ben doğru yolumu buldum gerçeklerden hiç şaşmam ; )
  • Öteki dünyada sonsuz bir hayat var onun için hazırlanabilirsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence korkunç değil. Trafik kazasında kaybettiğim kardeşime kavuşacağım gün bana hiç korkunç gelmiyor. Hatta düşündükçe içime kavuşmanın heyecanı ve mutluluğu doluyor.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrosbianoRonaldo kullanıcısına yanıt
    Kur'an var diyor iman edenlerde buna göre yaşıyor , iman etmeyen 3 gününü gün edebilir.
  • Bende en çok şu cümleyi severim:
    "Annelerin kızlarını, babaların oğullarını düşünemeyeceği o günün şiddetinden korkun"

Düşünsenize, en son hatırladığınız şey ölmek üzere olduğunuz. Aklınızdan demek ki ölüm de böyle oluyormuş diye geçirmiştiniz en son. Ve bu düşüncelerle gözlerinizi bir açıyorsunuz ki sizinle beraber yerden kalkan binlerce insan var etrafınızda. Gözleriniz korkudan fal taşı gibi açılıyor. Evet o söylenenler doğruymuş. İşte tekrar diriltildim!!!
    Bu görüntü hem inanan hem inanmayanlar için gerçekten tam bir şok olacaktır. inanmayan zaten ne halde olur bilemiyorum. Vadedilen sonsuz cehennem gerçeğinin bir tokat gibi yüze çarptığı o an! Bir şekilde bağışlanır mıyım? Bir şekilde kaçabilir miyim? Boynumu kırsam tekrar ölür müyüm?
    İnanlar için de senaryo pek farklı değil. Sonsuz olmasa bile günahlar karşılığında cehennem ihtimali var. "Yanmak" çok kolay bir kelime geliyor insanın ağzına. Ama işte O AN, yerden kalkıp da olan bitenin farkına vardığın o an, kılmadığın tek bir namazdan, söylediğin tek bir yalandan bile korkacaksın. "Sevgili kulların" ve hatta peygamberlerin bile o gün korkacağı söyleniyorsa bizim halimiz ne olacak acaba. Büyük bir korku ile kendinden başka hiç bir şeyi düşnemeyeceksin.

İşte bu yüzden bu cümleyi severim ben. Bir anne baba için çocuklarından daha önemli hiç bir şey yoktur. Ama o gün geldiğinde hesap verme korku ve endişesi her şeyin üstüne çıkacak.

• Yüzyıllar sonra bilim ölüme mutlaka bir çare bulacaktır.Ama maalesef biz göremeyeceğiz. Şuan için yapabileceğimiz hiçbir şey yok,kaçınılmaz son bizi bekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki boşa olmayacaktır Ölümü kimse bilemez , boş konuşuruz sadece.
  • Mükemmel bir hayatınız var galiba ? bu boktan hayattta ölerek kurtuluyorsunuz daha ne istiyorsunuz ben öleceğim için şahsen mutluyum bu dünya'da kalmaktan'sa ölmek daha iyi
  • Evet, bu hakikati Kur'ân ve iman o derece kat'î bir surette ispat etmiştir ki, bütün bütün kalbsiz, ruhsuz olmazsa veyahut dalâlet kalbini boğmamışsa, görüyor gibi inanmak gerektir. Çünkü bu dünyayı hadsiz envâ-ı lütuf ve ihsanıyla böyle tezyin edip mükrimâne ve şefîkane rububiyetini gösteren ve tohumlar gibi en ehemmiyetsiz cüz'î şeyleri dahi muhafaza eden bir Sâni-i Kerîm ve Rahîm, masnuatı içinde en mükemmel ve en câmi, en ehemmiyetli ve en çok sevdiği masnuu olan insanı, elbette ve bilbedahe, sureten göründüğü gibi böyle merhametsiz,âkıbetsiz idam etmez, mahvetmez, zayi etmez. Belki bir çiftçinin toprağa serptiği tohumlar gibi, başka bir hayatta sümbül vermek için, Hâlık-ı Rahîm o sevgili masnuunu, bir rahmet kapısı olan toprak altına muvakkaten atar...
  • bu eziyetten kurtulmak daha güzel Hergün çalışma zorunluluğum olmaz ne güzel işte. güzel kız spor araba para falan yok sadece eşşek gibi çalışıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Mükemmel bir hayatınız var galiba ? bu boktan hayattta ölerek kurtuluyorsunuz daha ne istiyorsunuz ben öleceğim için şahsen mutluyum bu dünya'da kalmaktan'sa ölmek daha iyi
    Valla çok doğru söyledin. Bu hayat fakir ve çirkinler için tam bir cehennem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Kendi ölümümüz korkunç gelmez. Çünkü sonrası bilinmezlik, gidip gelen de yok. Yalnız şu kahrolası dünyada sevdiğiniz birinin, ailenizden birinin ölümü kadar korkunç bir şey yok. Hele ki annemizin ölmesi/ölecek olması, zannediyorum ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.
    30 küsur yaşındayım. Nedense son günlerde eskiyi hatırlayıp ağlıyorum. Hatta şu yazıyı yazarken bile gözümden yaşlar akıyor, neden bilmiyorum.
  • Konuyu açanın epey ilginç ismi epey ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Reacher

Belki boşa olmayacaktır Ölümü kimse bilemez , boş konuşuruz sadece.
    Benim bilinçle ilgili büyük şuphelerim var.

Ruh demiyorum.

Bilinç ölümden sonra gerçekte ne olur onu çok merak ediyom.

Ölmekte istemiyorum tabi kim ister ki

Merak işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 30 Temmuz 2019; 16:12:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Kendi ölümümüz korkunç gelmez. Çünkü sonrası bilinmezlik, gidip gelen de yok. Yalnız şu kahrolası dünyada sevdiğiniz birinin, ailenizden birinin ölümü kadar korkunç bir şey yok. Hele ki annemizin ölmesi/ölecek olması, zannediyorum ki bir insanın başına gelebilecek en kötü şey.
    Korkunç diyorsun çünkü kaybetmeyi bilmiyoruz. Ben çok sevdiğim birini kaybetmedim olmasını da asla istemem ama bu yaşamı ben ve sen, biz seçmedik ki. Ailelerimizi seçenler de biz değiliz.

Yani hayatta kazanmaktan önce KAYBETMEYİ ÖĞRENMELİYİZ.

Zamanı gelince yaşam herkese öğretecek bunları. Ama alışmak kişiden kişiye değisiyor.

Kimileri dayanamayıp intihar bile ediyo.

Ben büyük sevgiye inananlardanım ama soğuk kanlı olmak her daim bir avantajdır. O bizi guvende tutar ve hayatta kalma potansiyelimizi arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 30 Temmuz 2019; 16:40:2 >

• keşke sonraki hayat olsa ben yanmaya razıyım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkunç değil.
    Korkunç olan bunu bile bile mal mülk için hırs ile birbirini ezenler. Birbirinin hakkına düşenler.

Hepsi tek bir kitapta yazıyor.
    Korkunç olan tek şey insanlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Neden öyle olsun? Benim hem kemiklerimde, hem gözlerimde, hem de kas yapımda sorun var. Raporum %91. Ne yani, ben şimdi çok mu kötüyüm.

Zekam sivri, aklım keskin, tenim ateş gibi, burnum müthiş, kulaklarım sonar gibi çalışıyor. Allah daha ne yapsın? Eksiltiyor. Sözde eksiliyorsun. Lakin, bir balonun bir tarafından sıkarsın da, o balon diğer taraftan şişer ya; işte öyle bir durum. Eksik diye bir şey yok. Farklılık var. Felçli bile bir şekilde yaşamayı başarır.

Size büyük kağıt denk gelmiş. Ona ise küçük. Yazması gereken daha az ve öz. İstenen de bu. Sizden istenen ise, daha detaylı ve verileni doldurur metin.

Allah kişiye yapabileceğinden fazlasını yüklemez. Lakin, ahmak olan fazlasını üstlenir.

Buradaki ateist sözde elit olan kişilere bakarsanız, Allah da yok. Hatta biz ot gibi bu dünyadayız. Amaçsız. Dışkılanan bir boktan farksız. Onlar öyle olabilir. Ben insanım. Görevlerim var. İnsan olmak ve Allah'ın adını tüm dünyaya haykırmak.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.