Şimdi Ara

İlerde ölecek olmamız çok korkunç değil mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
17.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnandırıcı değil, neden biliyor musun çünkü bu yazdıklarını birinci elden Muhammed kendi ağzıyla 12 sene anlattı 50 kişi ancak inandı onlar da kendi karısı, köleleri ve akrabalarından bir kısmı. Baktı inanan yok Mekke'yi terk etti

Bu anlattıklarını tüm dinler anlatıyor Kuran'dan Muhammed'ten El-ilah'tan çok eski söylenceler bunlar, bence kafanı biraz kaldır çevrene bak.

Ayrıca ben inanmıyorum diyorum sen bana Kuran'da ayet, sure paylaşıyorsun. Kafan almıyor mu, İNANMIYORUM.

Şimdi ölünce görürsün diyecek bakın

edit Sayfalarca kopyala yapıştır yaptığın şeyleri görmemek için de engelliyorum yoksa başka bir sorunum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 31 Temmuz 2019; 16:49:49 >

• Önemli olan yolun sonu değil o sona nasıl ulaştığındır. Bu şekilde düşünürsen biraz daha kendini iyi hissedersin. Bu türlü düşünemye devam edersen işin içinden çıkamazsın çünkü belli bir zamanı yok ölümün. O yüzden sonu beklemeden o yolda neler yaptığına odaklanmalısın.
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    SANA BU SÖYLEDİĞİN SAÇMALIKLARIN BÖYLE OLDUĞUNU KİM ANLATTI ?
  • ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Tartışmaya girme bence, çünkü bir sonuç alamazsın.
    O, kitabı okumadığımızı düşünüyor,yazdıklarını biz zaten okuduk.Ama anlamıyor,kopyala yapıştıra devem ediyor.
    Okuduğumuz için düşüncemiz değişti.Okumasaydık belki hala dinlere inanıyor olurduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

Tartışmaya girme bence, çünkü bir sonuç alamazsın.
    O, kitabı okumadığımızı düşünüyor,yazdıklarını biz zaten okuduk.Ama anlamıyor,kopyala yapıştıra devem ediyor.
    Okuduğumuz için düşüncemiz değişti.Okumasaydık belki hala dinlere inanıyor olurduk.
    İmamı ilahiyatçısı benim kadar okumuyordur, bilgisayarda telefonda vardı daha kimse bilmezken, sanıyorlar ki biz bunları bilmiyoruz duymadık. Timurtaş hocanın, Cübbeli'nin setleri var hiç bir söyledikleri mantıkla örtüşmüyor.
    Hatta bir sohbette söylediklerini diğer sohbette yalanlıyorlar kalabalıktan bir kişi çıkıp sen daha önce şöyle demiştin dediği olmuyor.
  • Epikür'ün dediği gibi ben varken ölüm yok, ölüm varken ben yok. Korkacak bir şey göremiyorum.
  • NASİHAT İSTERSEN ÖLÜM YETER!
  • forum mavi haplı kaynıyor çok mutlusunuz herhalde hayatınızdan. her yatağa yattığımda uyku da ölmenin hayalini kurarım
  • Ölümün olmadığını düşün? çok mu iyi olurdu?
  • Bu durumu anlatan çok güzel bir kısa hikaye var. Nikola Tesla'ya soruyorlar; Neden buluşlarınız için patent almıyorsunuz? Sizin buluşlarınızı kullanıp, patent alıp binlerce dolar para kazanıyorlar.

Ve Tesla' dan o muhteşem cevap gelir; İcatlarımı çalmalarına üzülmüyorum. Kendilerine ait bir fikirlerinin olmamasına üzülüyorum. Bugün onların olsun. Uğrunda hayatımı verdiğim gelecek, benimdir.

Burdan da anlıyoruz ki gerçekten bu dünyaya eserler bırakan insanların anılmak, minnet beklemek gibi bir kaygıları yok. Zaten beklentiye girdiğinde mucid değil tacir oluyorsun.
  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Bu söz de teslanın eseri değil mi :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asıl korkunç olan seni tanıyan son kişinin ölmesidir.Böylece hiç yaşamamış gibi olursun , adın kalır ama siman kalmaz.

200 yıl sonra biz hiç yokmuşuz gibi olacak tıpkı 200 yıl önce olduğu gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmekten korkmuyorum ama hastalanıp sürünerek ölmekten korkuyorum.
  • Ne tesadüftür ki ölümden sonra hiçbir şey olmayacağını düşünenler yine her zamanki gibi kendilerine söylenmeyenlere bile cevap vermek için konuyu favorilere almışlar ve insanları kendi saflarına çekmek için cevaplıyorlar.

• Âhiret inancı sağlam olan ölümden korkmaz. Bilakis onu gülerek karşılar. Mevlânâ meselâ o güne düğün günü diyor.

Hayatı zehir-zemberek geçen, sürekli sefâlet çeken, ezilen, dünyanın kendisine hiç bir zaman gülmediği, hasta ve muhtaç kişiler için kurtuluştur.

Ama burda kul hakkı yiyen, ahlâksız, düzenbaz, insânî erdem ve vasıflardan yoksun kişiler için ise hiç bitmeyecek acıların, ızdırapların başlangıcıdır.

Hepsi bir yana, insan kendisine evvelâ şu soruları sormalıdır:

- Bu dünyaya neden geldik?
    - Burda ne işimiz var?
    - Öldükten sonra nereye gideceğiz?

Bunları düşünen kişi için karı-kız, eğlence vs'nin ne kadar basit amaçlar olduğunu anlamak uzun sürmez. Sayısız tecrübe var ki, onlar kişiyi tatmin etmiyor, içinde bir yerlerde onun eksikliğini hep yaşıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    3'ü ağır, 4 çeşit müzmin hastalığım var. Ölsem kurtulacağım ama sürünüyorum.

Kişi, kaderini kendisi belirle(ye)miyor. Ölmeyi çok istediğim oldu ama zamânı gelmemiş henüz demek ki. Kısaca, başa gelen çekiliyor.

Bir şeyleri anlamak için başa gelmesi gerekmiyor illâ. Başkalarını görüp ibret ve ders almak, şükür ve kanaat etmek gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkunç olan hala yaşıyor olmam

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, üzüldüm.
  • Bir gün bu hayattan kurtulacak olmanın mutluluğu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Âhiret inancı sağlam olan ölümden korkmaz. Bilakis onu gülerek karşılar. Mevlânâ meselâ o güne düğün günü diyor.

Hayatı zehir-zemberek geçen, sürekli sefâlet çeken, ezilen, dünyanın kendisine hiç bir zaman gülmediği, hasta ve muhtaç kişiler için kurtuluştur.

Ama burda kul hakkı yiyen, ahlâksız, düzenbaz, insânî erdem ve vasıflardan yoksun kişiler için ise hiç bitmeyecek acıların, ızdırapların başlangıcıdır.

Hepsi bir yana, insan kendisine evvelâ şu soruları sormalıdır:

- Bu dünyaya neden geldik?
    - Burda ne işimiz var?
    - Öldükten sonra nereye gideceğiz?

Bunları düşünen kişi için karı-kız, eğlence vs'nin ne kadar basit amaçlar olduğunu anlamak uzun sürmez. Sayısız tecrübe var ki, onlar kişiyi tatmin etmiyor, içinde bir yerlerde onun eksikliğini hep yaşıyor.
    Ahiret inancım YOK ölümden KORKMUYORUM

Fiziksel ACI beni korkutuyor

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.