Şimdi Ara

İleri düzey kompakt tavsiyesi (Canon G1x mark 2 vs vs gibi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ileri düzey kompakt tavisyelerinizi almak istiyorum. Canon 650D vardı ve 3 sene kulandım. Geçen gün sattım. Lens işiyle uğraşmak istemiyorum. İleri düzey bir kompakt alıp bu işi kapatmak istiyorum. Yani hem biraz hafif olması hem de tutuşu sağlam olmasını istiyorum. Yani mesela sony Rx100 mark serisi güzel ama ele çok küçük klaıyor ve hissiyat vermiyor. O bakımdan aklımda biraz daha büyük kompaktlar var. Mesela Canon G1x Mark 2 gibi. Bu makinenin 1,5 sensör olması beni cezbediyor. Fujinin de kompaktaları güzel Bu arada bütçem 2500 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Bunu da incelemiştim ama ekranın dönmesi benim için önemli. Bunda dönmüyor.
  • G1Xm2, LX100 ve RX100m3 leri biliyorsanız başlıcalarını biliyorsunuz demek.

Onun dışında Fuji X30, Sony RX10 gibi modellere de bakabilirsiniz.

Eğer zoomdan vazgeçebilirseniz ve 35 mm işinizi görecekse şiddetle Fuji X100T öneririm. Favorim o.

İmzamdaki konuda bildiğim iyi kompaktları yazdım. Beklerim konuya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 30 Mayıs 2017; 9:43:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

G1Xm2, LX100 ve RX100m3 leri biliyorsanız başlıcalarını biliyorsunuz demek.

Onun dışında Fuji X30, Sony RX10 gibi modellere de bakabilirsiniz.

Eğer zoomdan vazgeçebilirseniz ve 35 mm işinizi görecekse şiddetle Fuji X100T öneririm. Favorim o.

İmzamdaki konuda bildiğim iyi kompaktları yazdım. Beklerim konuya.

Teşekkür ederim. Okudum birçok yorumu. Peki bu saydıklarımızdan hangisini önerirsiniz? G1x mark 2 1,5 inch sensörü ile öne çıkıyor. Sony rx100 mark serisi de hafif. Fuj x30'un sensörü küçük bunlara göre 2/3).
  • Fuji X30 da manual zoom halkası var. Zoom daha fazla. Çok iyi vizör eğilen ekran filan var. Fotoğraf deneyimi için en kullanışlısı. Onu tavsiye ederim.

Ben tercih etmedim ama ben cebe sığsın istediğimden RX100 serisini tercih ediyorum.

Boyut hiç hiç önemli değil derseniz G1Xm2 daha iyi olabilir foto kalitesi açısından. Ama X30 keyfi vermez ve en büyük montun cebine bile sığmayan büyük bir makina.

• quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Fuji X30 da manual zoom halkası var. Zoom daha fazla. Çok iyi vizör eğilen ekran filan var. Fotoğraf deneyimi için en kullanışlısı. Onu tavsiye ederim.

Ben tercih etmedim ama ben cebe sığsın istediğimden RX100 serisini tercih ediyorum.

Boyut hiç hiç önemli değil derseniz G1Xm2 daha iyi olabilir foto kalitesi açısından. Ama X30 keyfi vermez ve en büyük montun cebine bile sığmayan büyük bir makina.

G1x mark 2'yi benim için çekici yapan sadece sensör boyutu açıkçası. Fujinin tasarımı hoş ama 2/3 sensöre 1900 lira verene kadar 1 inch sensörlü makine alırım diye düşünüyorum.
  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    Ben ikinci el olarak düşündüm. 1000 lira ve altına bulunuyor X30.

Bahsettiğimiz makinaların hepsi güzel zaten. Hangisini uygun fiyata bulursanız onu alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

aynen. ekran dönse ve dokunmatik olsa ... hatta usb den şaj olsa... off çok güzel olurmuş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

aynen. ekran dönse ve dokunmatik olsa ... hatta usb den şaj olsa... off çok güzel olurmuş

Taşınabilirlik açısında Son rx100 serisi öne çıkıyor gibi.

• fotografta kalite istiyorsaniz, buyuk sensorluyu secin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    G1X M2'nin dpreview'daki incelemesine bakarsanız büyük sensörünün aslında Rx100'deki sensörden daha iyi olmadığını görebilirsiniz. Boyut önemli ama teknoloji daha da önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

G1X M2'nin dpreview'daki incelemesine bakarsanız büyük sensörünün aslında Rx100'deki sensörden daha iyi olmadığını görebilirsiniz. Boyut önemli ama teknoloji daha da önemli.

Yani siz Rx100 mark 3'ü canon G1x mark 2'ye tercih ederdiniz, öyle mi?
    Ben kesinlikle RX100 alırdım. Fotoğraf kaliteleri arasında pek fark yok ama RX100'ün üstün olduğu kısımlar da var. Hem de daha yüksek çözünürlüğüne rağmen.

Vizör, daha gelişmiş video özellikleri, çok daha küçük boyutu ve yarı yarıya ağırlığı gibi nedenlerden ötürü daha mantıklı bence. G1X daha fazla zoom sağlıyor. Tek kayda değer üstünlüğü bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Ben kesinlikle RX100 alırdım. Fotoğraf kaliteleri arasında pek fark yok ama RX100'ün üstün olduğu kısımlar da var. Hem de daha yüksek çözünürlüğüne rağmen.

Vizör, daha gelişmiş video özellikleri, çok daha küçük boyutu ve yarı yarıya ağırlığı gibi nedenlerden ötürü daha mantıklı bence. G1X daha fazla zoom sağlıyor. Tek kayda değer üstünlüğü bu.

G1x mark 2 nereyse satmış olduğum Canon 650D gövdesiyle aynı ağırlıkta. :) Zaten ağırlıktan kurtulmak için satmıştım. Beni cezbeden sadece 1,5 inh sensörü oldu işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.