Şimdi Ara

İleri Sürüş Teknşkleri Eğitimi Gereklimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafikte İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi alanlar daha güvenli mi araç kullanır?

Bu eğitimi aramızda varmı ,ne gibi faydalarını gördüler?

Örneğin kardeşim bu eğitimi aldığında geri giderken sadece aynalarla gidilmesi gerektiğini söylemişti. Kafa geriye çevrilmez.

Pratik uygulamalar
    Slalom
    • Geri slalom
    • El freni ile dönüşler
    • Dar alan geçişleri
    • Optik yanılma
    • Ağırlık transferi kullanılarak ani manevra yapma
    • ABS ve ESP kullanımı egzersizleri
    • Viraj dönüş teknikleri

Temel teknikler
    1. Kaygan zeminlerde kalkış ve hızlanma
    2. Kuru ve kaygan zeminde frenaj
    3. Engelden kaçma ve frenaj
    4. Takip mesafesi ve panik fren
    5. Kaygan zeminli virajda frenaj
    6. Virajda, önden kayma ve arkadan savrulma

• 6 yıl önce aldım. Çok fazla birşey katmasa da bilgi pekiştirme ve farklı bir deneyim oldu. ESP'li araçlarda zaten öğretilen tekniklerin çoğunu (araç kayması durumunda) kullanmıyorsunuz.

Bu eğitimlerin en güzel yanı aracın limitlerini daha rahat kavrıyorsunuz. Limitlerin üzerine 1-2 kmh bile çıkıldığında kontolden nasıl çıktığınıza şahitlik ediyorsunuz.

Defansif sürüş teknikleri çok önemlidir. Sizi bir kazadan kurtaracak şeylerin başında gelir. Trafikteki riskleri azaltarak kendinizi ve aracınızdakileri, ve de çevredekileri koruyabilirsiniz.
  • Pratikte yeni araçların ABS,Esp gibi donanımların birçok açıdan sürücüye yardımcı olduğu gerçek.

Yeni araçlar eskiye oranla daha zor kontrolden çıkıyor.

Ancak teorik bilgilerin pekiştirilmesi işe yarayabilir Bir çok Vatandaş daha trafik işaretlerini bilmiyor.
  • acemi birisine çok faydası oluyor, uzun yıllar trafikte deneme yanılma ile öğreneceğine uygulamalı olarak aracın nasıl kontrolden çıkabildiğini ve nasıl toparlanacağını öğreniyor. acemiliğimde çok faydasını gördüm.
  • Profesyonel şöför olmak için bence gerekli.
  • Kesinlikle gerekli bu konuda en iyi atılımlardan birini volkan ışık yaptı herkesin başvurabileceği V2 challenge yarışlarını düzenledi eğer uygun değilse sürüş tarzın sana temel eğitim vermeye başlıyor
  • Ben de aramıştım ileri sürüş teknikleri eğitimi için, 1 gün sürüyor teorik ve pratik olarak. Mutlaka faydası olur ama fiyatı çok yüksek bence 700 TL gibi bir şeydi.

Kimisi çok önemli diyor kimisi de ABS,ASR ve ESP'li araçlarda çok da önemli değil diyor. Biraz daha uzun olsa iyi gibi ama hem çok kısa hem de pahalı geliyor bana. Bilmiyoruz sizler ne düşünüyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç kullanmayı Frenleri tutmayan,kıçı başı oynayan ve yolda giderken adeta dans eden Tofaş'larda öğrendiğim için bu eğitimlere ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.

Motor freniyle durma,virajlara aracı savurmadan girme,direksiyon hakimiyeti ve direksiyon kontrası verme gibi teknikleri bu araçlar öğretiyor zaten insana..
  • Bence kesinlikle gerekli. Canımızı bile kurtarabilir. Çoğu kişinin acil durumlarda eli ayağına dolaşıyor. Hele hele bayanların elinin ayağının karışması için acil duruma bile gerek yok
  • suan bu egitimi nerden alabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Araç kullanmayı Frenleri tutmayan,kıçı başı oynayan ve yolda giderken adeta dans eden Tofaş'larda öğrendiğim için bu eğitimlere ihtiyacım olmadığını düşünüyorum.

Motor freniyle durma,virajlara aracı savurmadan girme,direksiyon hakimiyeti ve direksiyon kontrası verme gibi teknikleri bu araçlar öğretiyor zaten insana..

aynen katılıyorum size,bu araçlarda öğrenen,zaten usta olmuştur,gerisi vız gelir tırıs gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

suan bu egitimi nerden alabiliriz?

türk sürüş akademisi
  • Bu eğitimi en uygun veren yer neresi ve ücreti ne kadar bilgi verebilir misiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Bu eğitimi en uygun veren yer neresi ve ücreti ne kadar bilgi verebilir misiniz ?

Nerede yasiyorsunu istanbulda auto droom vardi sanirim ankarada ise hipodrumda dersler veriliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Bu eğitimi en uygun veren yer neresi ve ücreti ne kadar bilgi verebilir misiniz ?

Nerede yasiyorsunu istanbulda auto droom vardi sanirim ankarada ise hipodrumda dersler veriliyor

istanbul hocam :)
  • Eğitim alacak arkadaşların dikkatine..

Sanırım pendik'te türk sürüş akademisi diye bir yer vardı..Ara sıra kampanyalar yapıyorlar onlardan yararlanmanız bütçeniz açısından daha faydalı olur.. amaaa....

700-800 TL diyat çektikleri oluyor 1 günlük eğitim için,yapabildiğiniz kadar pazarlık yapın..Fiyatı çok şişiriyorlar..Alacağınız eğitimi iyi seçin ona göre pazarlık yapın..
    Mesela 2-3 ay önce bi arkadaşım gidicekti,650 TL dediler ilk başta..1 Saat teorik dersi düştük ve birazda pazarlık sonucu 350 tl ye düştü fiyat
  • quote:

Eğitim alacak arkadaşların dikkatine..

Sanırım pendik'te türk sürüş akademisi diye bir yer vardı..Ara sıra kampanyalar yapıyorlar onlardan yararlanmanız bütçeniz açısından daha faydalı olur.. amaaa....

700-800 TL diyat çektikleri oluyor 1 günlük eğitim için,yapabildiğiniz kadar pazarlık yapın..Fiyatı çok şişiriyorlar..Alacağınız eğitimi iyi seçin ona göre pazarlık yapın..
    Mesela 2-3 ay önce bi arkadaşım gidicekti,650 TL dediler ilk başta..1 Saat teorik dersi düştük ve birazda pazarlık sonucu 350 tl ye düştü fiyat

1 saat 350 tl :D müşteri bulabiliyolarmı bari

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

quote:

Eğitim alacak arkadaşların dikkatine..

1 saat 350 tl :D müşteri bulabiliyolarmı bari

Anlatamadım galiba :)

5 saat(pratik)+2 saat(teorik) =7 saat'ti

Teorik olan 2 saati 1 saate düşürdük,yani 6 saat ders gördü 350 tl ödedi arkadaş.

• http://www.youtube.com/watch?v=IwXLaC_Rcns

Türkiyede bu işin piri Çelebi Deli dir.Başbakanlık ve diger devlet kurumlarına ders veren kişidir.Kendisinin 2 saat dersine girdim,imkan olmadığı için pratik yapamadık,bu işi gerçekten biliyor ve tam bir profesyonel.

http://isak.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saruhan33 -- 25 Eylül 2012; 20:29:48 >
  • Ben ambulansta görev yapıyorum
    Devletin politikaları gereig her erkek saglık personeli bu egitimi aldı(ehliyeti olan)
    Bende 2008 ve 2011 olmak üzere iki defa aldım ambulansta
    Bence her sürücü kursu bu egitimi vermeli ülkenin ehliyet sistemi baştan degişmeli öyle sınavda 5 dakikada 2 tur atılarak ehliyet verilmemeli.
    Bu kursun faydaları ise
    Panik stop
    kaygan zeminde aracı sabitleme el freni
    Slalom

bunları görmem bana gercek hayatta cok yararlı oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.